У Рожищі продовжують боротьбу зі стихійною торгівлею

16 Червня 2016, 20:00
6009

16 червня, обурені продавці зі стихійного ринку в сквері Богдана Хмельницького, перекрили дорогу, аби висловити своє невдоволення, як вони кажуть «претензіями влади». Працівники поліції, директор ринку Олександр Ткачук та міський голова із заступником, намагалися пояснити продавцям, що їм не забороняють реалізувати свою продукцію, а просять переміститися в спеціальні павільйони.

Олександр Ткачук, закликав представників оргкомітету оглянули запропоновані місця та конкретно вказали недоліки. Обіцяв прислухатися до зауважень та в найкоротший термін їх усунути.

Здавалося, продавці мали б сісти та обдумати запропонований варіант. Адже це реальний шанс зробити торгівлю кращою та безпечнішою. А ще, якіснішою для себе. Бо, сплачуючи за місце – вони матимуть законне право вимагати від керівництва ринку створення комфортних умов.


 

«Нас ставлять торгувати там, куди рожищани навіть не доходять»

Прохання  директора ще більше обурило стихійників:  «Усі  «козирні» місця на ринку вже куплені, я не хочу продавати свої продукти, там куди рожищани навіть не доходять…», - стверджує продавчиня.

Основна причина чому стихійники не хочуть торгувати на ринку пов’язана з тим, що на дорозі можна розкласти  поруч усе, що привіз з дому, будь то сир, м'ясо чи овочі. А на території ринку їм  доведеться розриватись між трьома прилавками: в мʼясному, молочному та  овочевому павільйонах.


 

Суперечка не вщухала протягом 2 годин. Більшість продавців-стихійників залишились при своїх інтересах. Проте й були такі, які відкрито поставили ультиматум: підуть підприємці від «Колібріса», підуть і вони.

 

Що каже влада?

Міський голова Вʼячеслав Поліщук зауважив, що стихійна торгівля – це не тільки неестетичний вигляд міста, це перш за все, в спекотну пору року загроза здоров’ю та життю рожищан. А в нашому випадку небезпека криється й у тому, що продавці реалізують продукцію просто сидячи на бордюрі. Крок назад і ти на проїжджій частині. Хто відповідатиме за травми?

«Продукти, які продаються з землі, можуть викликати різноманітні шлункові захворювання. Їх якість та свіжість неможливо контролювати, а самі продавці працюють з грубим порушенням санітарно-гігієнічних правил. Порушується температурний режим при реалізації, зберіганні продуктів, відсутні документи, які засвідчують якість та походження продукції тощо. В більшості випадків торгівля здійснюється просто з землі», - коментує ситуацію міський голова.

1

 

Не будьте байдужими  

Мʼясне, молочне, фрукти, овочі… Все це лежить просто на землі. І ми це купуємо… Тим самим спонукаємо продавців знову і знову продавати на стихійному ринку.

Нагадаємо, що «невдале» придбання харчових продуктів на стихійних ринках – це шлях до харчового отруєння та недешевого і довготривалого лікарняного. Якщо людина отруїться такими продуктами харчування, вона не зможе довести цей факт, бо немає суб’єкта, якому можна пред’явити звинувачення.

Звісно, кожен знає, що продукти в бабусі з села і смачніші, і корисніші. Але лише тоді, коли продаються подалі від зовнішніх збудників хвороби.

Рожищани, не стійте осторонь проблеми, яка стосується нас усіх. Якщо кожен проводитиме бесіди із стихійниками, запевнить улюблену бабусю-продавчиню, що неодмінно знайдете її в павільйоні – наше місто стане кращим. Ми станемо кращими.

2

 

Коментарі
17 Червня 2016, 00:02
Ой,ой як смішно. ха-ха. вкотре повторюю ніхто мені нічого не зробить.Бо це смішні люди привладі.Басалик недолюстрований,Полішук добряк. Ха Ха Ха!!!
17 Червня 2016, 00:14
проблема дійсно глобальна і неодноразово порушувалась, а до тих &quot;базарників&quot; як до стовпів говориш, їх ніякими проханнями не переконаєш<br/>тому варто застосувати ефективніші методи типу - прибрати весь їх товар з неналежного для торгівлі місця і в цілях благодійності передати в зону АТО<br/>от тоді вони можливо не резикнуть знову самоуправствувати і ставити безглузді умови <br/>можу ви ще забредете в міськраду чи райадміністрацію торгувати, бо ж там вам буде зручніше виловити покупця?
17 Червня 2016, 00:41
В місті існує гарний парк, який неодноразово намагались впорядкувати: насівали траву, щодня підмітають і прибирають, встановлюють сміттєві урни, лавки, бруківка, огороджують... але через цей ринок усе занедбується - люди ходять як вздумається, смітять, топчуть все і ломають. Культури - НУЛЬ, виховання - НІЯКОГО, свідомість - ВІДСУТНЯ ВЗАГАЛІ. Чому ми живемо одним днем? Як можна не враховувати те, що ми будемо тут і завтра і післязавтра...? Чи можливо достукатись крізь &quot;товсту броню&quot; людської байдужості до совісті кожного, хто нехтує культурою і порядком???
17 Червня 2016, 11:52
Торгували і будемо торгувати. Мені до одного місця ваші красоти біля Богдана. Головне, що в мене дома кльовий газон і чистота. І смітять не продавці, а алкашня, що збирається і цілими днями завісає на лавочках.
17 Червня 2016, 11:56
&quot;Цинічний...&quot; і &quot;Базарник&quot; одна і теж особа (людиною назвати, якик не повертається) провокатор. шановні відвідувачі сайту, не ведіться на таких...
17 Червня 2016, 12:15
Подивіться хто там торгує, перекупи з польським товаром -невідомоі якості і кілька бабок ....
17 Червня 2016, 13:47
Я БАЧУ ПАТРІОТИЗМ МАЙСТРУКА І ЙОМУ ПОДІБНИХ ТІЛЬКИ В ТОМУ, ЩОБ ПОВІСИТИ ПРАПОРА І КАТАТИСЬ ПО ГОРОДУ, ЧИ ПОГРОЖУВАТИ ПОСАДОВЦЯМ В КАБІНЕТАХ, А НА ВЛАСНЕ МІСТО НАПЛЮВАТИ, МАЛО ТОГО ЩО ПОДАТКІВ НЕ ПЛАТИТЬ В МІСЦЕВИЙ БЮДЖЕТ, ТО ЩЕЙ НЕ ЦІНИТЬ ТОГО, ЩО ДЛЯ МІСТА ІНШІ РОБЛЯТЬ.
17 Червня 2016, 14:11
Ви мені скажіть Рожищани навіщо Ви в них купляєте цю продукцію. Перестанете купляти перестануть везти і за тиждень порядок сам наведеться. Чи ви не розумієте купуючи у них ви спричиняєте цей самий бардак.
17 Червня 2016, 15:06
Ви все правильно кажете. Але є одне але - цих торгашів 20-30 і вони постійні, а покупців кілька сотень і вони не регулярні. Так час від часу. Тому всіх покупців не проконтролюєш. А з переносм місця торгівля проблема була б вирішена. Хто захоче реально щось купити із того товару ,то піде і в павільйон на ринку, і на ринок до Безверхого (бачили ж що там кожного четверга робиться - клієнтів море), і на ринок до Волощука. Всі ці об'єкти в центрі. А ці відмовки торгашів, що нас хочуть виселити туди де люди не доходять - це звичайна маячня і чисто корисливе бажання нікому ні за що не платити, і ні за що не відповідати.
17 Червня 2016, 16:44
Для роздумів - ст 160 КУпАП - Торгівля в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під'їздах, скверах та в інших невстановлених місцях -тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-119 грн) з конфіскацією предметів торгівлі або без такої. <br/>Торгівля з рук у невстановлених місцях промисловими товарами - тягне за собою накладення штрафу від шести до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі.
17 Червня 2016, 17:17
І що????
17 Червня 2016, 17:30
Рожищанці!... Мені цікаво чи наша люба рожищанка багато податків сплатила? А прапор в мене в машині вісить вже давно! Щось хочете сказати скажіть в очі,а не поза очі.Посадовцям я не погрожував! Кому погрожував хай звернуться до прокуратури і напише скаргу! І для міста я зробив більше як ти! Хоть і не фарбував забори
17 Червня 2016, 17:30
Рожищанці!... Мені цікаво чи наша люба рожищанка багато податків сплатила? А прапор в мене в машині вісить вже давно! Щось хочете сказати скажіть в очі,а не поза очі.Посадовцям я не погрожував! Кому погрожував хай звернуться до прокуратури і напише скаргу! І для міста я зробив більше як ти! Хоть і не фарбував забори
17 Червня 2016, 17:46
Хлопче, патріотизм починається там, де закінчуються власні інтереси. Там де є місце для самопожертви, а не для самонаживи. І не паскудь тут прапор, бо він державний символ. А не прикриття для тебе і сестрички. Бариги фореве!!!! А щодо посадовців, то їм якраз регулярно погрожувати треба. Так сказать тримати в тонусі, а то зарплату наскільки мені відомо з травня їм добряче підняли, а результат нульовий....
17 Червня 2016, 18:01
Знайшов на цю тему масу коментів. Вибачайте за плагіат.<br/>Користувач під ніком Матушка пише:<br/>А чому за порядком не слідкує самооборона? Їм же до всього діло. Якщо можуть ганяти браконьєрів на Кубанях, хоча є відповідні служби, то значить можуть і вулицю від стихійних торгівців очистити. Я так розумію: якщо не може, чи не хоче поліція, то у самооборони є 2 варіанти: 1. Таки змусити поліцію навести лад з цим. 2. Самим навести лад без поліції. Але варіант 2 не пройде - так би мовити головний автомайданівець - це один з основних СТИХІЙНИХ ТОРГІВЦІВ, ВСЕ ЖИТТЯ КОНТРАБАНДИСТ. Плюс податки хай інші платять. Це не для мене.
17 Червня 2016, 18:03
Продовжую. Користувач під ніком Місцева пише:<br/>Повністю згідна із Рожищанкою. Пройти біля Хмельницького неможливо! На тебе дивляться як на ворога, бт ти ВІДІТЄЛІ йдеш по тротуару, а він ОКАЗУЄТЬСЯ прилавок!
17 Червня 2016, 18:06
Продовжую. Користувач під ніком Рожищанин пише:<br/>Кажете &quot;влада тарифами на базар людей загнала. Життя важке&quot;. Життя насправді важке у тих, хто там якраз не торгує. Тарифи ще до недавнього часу були більш, ніж помірні. Проте ці торгаші, особливо з білоруським та польским хламом (бо нормального товару там ніхто не продає) стоять там вже далеко не рік, не два і навіть не п'ять. Це перше. Друге, - яка користь громаді від цього - ніхто нічого до бюджету не сплачує і не збирається, жодних дозвільних документів на товар немає. А торгівля йде повним ходом: не життя, а казка. При цьому нормальні підприємці, що торгують у магазинах, повинні і податки заплатити, і санітарних норм дотримуватися, і конкуренція шалена, плюс оренда приміщення, плата за землю і т.д. і т.п. А ціни в торгашів на асфальті досить високі, при їхніх то мінімальних затратах. Рентабельність на рівні 100-200 %, чим не казка. І саме цікаве ні за що не несуть відповідальності. Продали вам кислий, зіпсований бочок - назад не повернеш, бо ніхто не прийме. Кажуть - докажи, що ти в мене його купив. Але це ще пів біди, а якщо взяли йогурт, свіже молоко чи щось для дитини, а вона не дай боже отримає важке отруєння. Хто нестиме відповідальність. Ніхто, крім, звичайно, вас....
17 Червня 2016, 18:09
Продовжую. Користувач під ніком Жителька Рожищ<br/> пише:<br/>Так-так підтримую Рожищанина. Мало того, що розвели антисанітарію в центрі міста, так же ж весь цей мотлох, що залишається на тротуарах прибирає дільниця благоустрою за наші з вами гроші. Чи ви може думаєте, що ці торгаші за це платять. А ще міська рада окультурила сквер біля Богдана, поставила лавки, знову ж таки потратила значні кошти, знову ж таки наші з вами, а що маємо в результаті. ПОВНИЙ СТИХІЙНИЙ БАРДАК.
17 Червня 2016, 18:24
Ау, самооборона де ви? Ви так сумлінно берете участь у житті нашого міста а тут щость притихли...
17 Червня 2016, 18:27
Назви своє ім,'я така патріотка!
17 Червня 2016, 18:45
Для чого тобі імя? Приїдете вночі з Бурим душити, чи банально застрелите? Ви ж тільки і вмієте що з жінками воювати. Ти по суті щось напиши: про податки, яких ти не платиш, про справжній патріотизм свій, а не показний на публіку. Дай відповідь на коментарі по суті. Якщо брешуть - спростуй, якщо ні - сопи в дві дирки і виправляйся. А то імя йому подавай. Активіст хренов.
17 Червня 2016, 18:45
Або закрий рота
17 Червня 2016, 19:00
Сопи ти ! Путо! За свої вчинки я відповідаю сам і не боюсь нікого! Не тобі знати про мої доходи і податки!
17 Червня 2016, 21:19
Вадиме, так не гоже, не гарно, не варто. Не ведіться і не хаміть, не опускайтесь до рівня Долюка.
17 Червня 2016, 21:39
Я просто знаю цю людину що пише. Не розумію яким боком мене сюди приписали! А прапор в машині кому мішає? Практично в кожній машині він є,хіба це погано? Чи має бути російський,днр або лнр. Коли я неї побачу то подарую і їй,бо її чоловік їздить без прапорця. Це заздрість людська!
17 Червня 2016, 22:30
Шановний пане Вадиме! Дуже просимо Вас слідкувати за словами і не вживати лайливі слова. Інакше Ваші коментарі будемо видаляти!
17 Червня 2016, 22:41
Я в шоці! ))) Зіркою зроблять на все Рожище! Дякую! Може торги підуть ліпше.
18 Червня 2016, 00:19
Дякую за якісний товар. Аналога магазину &quot;Мікс&quot;, куди завжди приємно заходити, тому що на тебе там чекають і привітно обслуговують, в РОЖИЩАХ НЕМАЄ.Так що, Вадиме, не звертайте уваги на цих заздрісних людей і продовжуйте працювати в тому ж дусі.
18 Червня 2016, 04:29
Звертаюсь до БАЗАРНИКА, ТИ ХАМЛО І БИДЛО, вдома у нього бачиш газон, а все решта його не цікавить, сере там де ходить. Гнати їх всіх з тротуару, не пройти, не проїхати. Хай продає вдома на газоні і там йому хай гадять.
19 Червня 2016, 10:49
не звертайте увагу<br/>хтось заздрить
19 Червня 2016, 14:25
Ці Ткачукі і Дендери хочуть приняти під шумок&quot;бабок&quot; і підприємців,щоб поставити свої ларкі і здавати в оренду,або продати.
19 Червня 2016, 22:07
А чому торгівля спиртом не являється стихійною?І так звана ''поліція'' не має до цього відношення?
20 Червня 2016, 04:59
Виженіть дитину зі скверу,яка продає полуницю чи чорницю заробляючи цим собі на &quot;школу&quot;
21 Червня 2016, 15:04
З гідно чинного законодавства України, поліція в рамках своїх повноважень може лише задокументувати незаконну торгівлю спирто-горілчаних виробів зокрема спирту. Але рішення щодо притягнення особи правопорушника до відповідальності відноситься до компетенції Державної Фіскальної служби. Не одноразово траплялися випадки, коли наша Національна поліція здійснювала документування незаконної торгівлі сгв та за належністю скеровували зібрані матеріали до ДФС. Однак працівники даної установи не доводили свою справу до кінця, мотивуючи це тим, що вилученого спирту є недостатньо, оскільки щоб порушити крімінальне провадження за ст. 204 КК України необхідно вилучити понад 250 літрів спирту.Однак як зазначають працівники поліції вилучити таку кількість спирту на так званих точках не являється за можливе, оскільки доходи громадян які здійснюють не законну торгівлю спирту, не дозволяють їм придбати понад 250 літрів спирту, щодо подальшого його реалізації.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром