Історія однієї парти: чому в школі Рожищенського району виник конфлікт

14 Вересня 2018, 10:27
11771 Джерело: Фотоілюстрація

Неоднозначна ситуація трапилася у школі села Рудка-Козинська, що у Рожищенському районі. 

Активіст з Луцька Володимир Бут-Гусаїм написав на своїй сторінці заклик допомогти коштами родині, яка не має грошей на нову парту для сина. Однак у школі запевняють, що проблеми немає.

За словами активіста, до нього звернулася мати, яка виховує 5 дітей, де старший син вже три роки на передовій, захищає Україну.

Перед початком навчального року в школі села Рудка-Козинська, класний керівник Плоцидим Марія Іванівна подзвонила до пані Стащук Олени і просила 300 гривень на нові парти для класу, де навчається її син Станіслав. 

Мати відповіла їй, що не в змозі дати грошей, так як вона тільки після операції, та лікувала свого старшого сина Владислава (зараз він перебуває на Сході України). 

Та не зважаючи на це, ні класний керівник, ні директор закладу Остапчук Лариса Миколаївна, не зрозуміли становище матері. А тому її син залишився на сьогоднішній день сидіти за непридатною для навчання партою. Він такий єдиний у своєму класі, бо усі інші сидять за новенькими партами.

«Давайте всі разом допоможемо купити найкращу парту для хлопця, аби хоч якось віддячити матері, яка виховала сина Владислава, котрий вже 3 роки захищає нас на Сході України», – закликав Володимир та додав реквізити для перерахунку коштів на придбання парти: 5168 7422 1105 8023 ПриватБанк, Володимир Бут-Гусаїм, деталі за телефоном: 0666692557

Журналісти Район.Рожище зв’язалися з директоркою Рудко-Козинської школи Ларисою Остапчук, аби запитати чому виникла така проблема.

Директорка зазначила, що проблеми насправді немає. У цьому в той же день, коли у ЗМІ появилася інформація про збір коштів на придбання парти для школяра, пересвідчився заступник начальника відділу освіти та молоді Василь Масюк, який приїхав у школу та побачив про які парти йде мова.

«У 7 класі навчається вісім діток і є п’ять парт. Шкільні парти справді були старі, яким вже, мабуть, понад 20 років, - мовить Лариса Остапчук. – Тому батьки вирішили замінити їх верх. З таким наміром звернулися у відділ освіти та молоді. Керівник Ігор Кузава пообіцяв допомогти та допоміг, але трохи коштів таки не вистачило, тому батьки вирішили докласти свої».

За словами директорки, класний керівник дійсно за дорученням батьків подзвонила до мами учня Олени та запитала, чи вона може здати 300 грн.

«Олена пояснила, що наразі не в змозі виділити таку суму, адже хворіє, потрібно робити операцію та ще й син в АТО, - продовжує директорка. – Класний керівник, Марія Іванівна, ввійшла у положення жінки. Ми ж тут всі свої. У нас є ще дві учениці, які виховуються без батька, то мама теж здавала, як за одну дитину. Свої 300 грн доклала й класний керівник. Тож замовили п’ять верхів для парт, саме стільки скільки було у класі. Але лишалася ще одна частина і ми принесли з бібліотеки стару та приробили туди нову дошку. Щоправда, збоку на панелі не було шпону».

Також очільниця школи додає, що за шостою партою ніхто не сидів. Всі дітки навчалися за своїми п’ятьма партами.

«Так сталося, що Станіслав, про якого мовить активіст, на уроці математики порушував дисципліну, розмовляв із сусідом, - зауважує Лариса Остапчук. -  Тому вчителька попросила класного керівника тимчасово посадити його окремо, за оцю парту без шпону. От саме через це зробили таку проблему. Хоча коли Марія Іванівна звернулася до мами, то вона сказала, що нічого нікуди не писала. Ще раз зазначу, парти нормальні, однакові, тільки одна без смужки збоку».


Та сама парта без шпону
Та сама парта без шпону

Ситуацію, яка склалася, прокоментувала й голова Рожищенської РДА Інна Гайворонська.

«Повідомляю, що закупівля нових парт для 8 учнів сьомого класу Рудко-Козинської ЗОШ за кошти батьків не проводилась. На даний момент усі шість парт, якими користуються учні були оновлені. 

Тому закликаю усіх свідомих читачів не здійснювати перерахунок коштів на особистий розрахунковий рахунок Володимира Андрійовича Бут-Гусаїма № 5168742211058023 у ПАТ «ПРИВАТБАНК», який на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук розмістив заклик про збір коштів для купівлі парти учню. Недостовірність поданої ним інформації підтвердилась у письмовій заяві матері учня, який пожалівся їй про психологічний тиск зі сторони класного керівника.

За наслідками письмової скарги матері від 14.09.2018 р. розпочато внутрішнє розслідування, яке має на меті об’єктивно вивчити ситуацію та захистити права дитини, які є основоположними у навчальному процесі», - написала Інна Михайлівна на своїй сторінці у Facebook. 

Коментарі
14 Вересня 2018, 13:47
ото зробили проблему на рівному місці. Активіст з Луцька Володимир Бут-Гусаїм краще б поїхав на схід і підмінив старшого сина в АТО, а син приїхав би додому і помагав мамі!!!!! А мама немає карточки в банку, що ми маємо на ім'я Володимира Бут-Гусаїм перераховувати кошти ????
14 Вересня 2018, 14:01
Ось так у нас завжди! Кинуть інформацію, для промивки кісток, не розібравшись!<br/>Такі у нас всі ніжні! Не за ту парту посадили, не те сказали, не так глянули!<br/> І у всьому ж винні ВЧИТЕЛІ, а хто ж іще!
14 Вересня 2018, 14:09
Чути вибори на носі! Всі активісти!
14 Вересня 2018, 14:17
ДО УВАГИ читачів публікації, яка вийшла 13.09.2018 року на інтернет ресурсі V24 “На Волині збирають кошти на парту для школяра, брат якого воює в АТО»:<br/> Повідомляю, що закупівля нових парт для семи учнів сьомого класу Рудко-Козинської ЗОШ за кошти батьків не проводилась. На даний момент усі шість парт, якими користуються учні були оновлені (фото додається). <br/> Тому закликаю усіх свідомих читачів не здійснювати перерахунок коштів на особистий розрахунковий рахунок Володимира Андрійовича Бут-Гусаїма № 5168742211058023 у ПАТ «ПРИВАТБАНК», який на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук розмістив заклик про збір коштів для купівлі парти учню. Недостовірність поданої ним інформації підтвердилась у письмовій заяві матері учня, який пожалівся їй про психологічний тиск зі сторони класного керівника.<br/> За наслідками письмової скарги матері від 14.09.2018 р. розпочато внутрішнє розслідування, яке має на меті об’єктивно вивчити ситуацію та захистити права дитини, які є основоположними у навчальному процесі.
14 Вересня 2018, 14:32
Хах, не дали черговому активісту постригти людей на бабло.
14 Вересня 2018, 15:24
1. Інно Михайлівно, а що це Ви у робочий час сидите на сайтах, які аж ніяк не стосуються Вашої роботи?<br/>2. В. Гут-Бусаїм як активіст зародився у Партії регіонів, був помічником у Проня, а Пронь створював Партію регіонів на Волині. Віктор Сіліхін навіть публікував фото партбілета цього довбня-активіста.
14 Вересня 2018, 16:33
до Василя Т.: Інна Михайлівна, так-як і ви, в робочий час цікавиться подіями, які відбуваються в районі. Я думаю це входить в її функції як голови РДА району, який вона очолює ???
15 Вересня 2018, 11:49
В мене теж діти.і я усвідомлюю, що маю забезпечувати їх, раз народила. А є такий сорт людей, як сьогоднішні &quot; герої&quot;, наприклад, які все життя живуть на кошти держави, як паразити! І всі їм винні, і все їм мають дати. Тьху. Йди працюй, щоб твоя дитина була нагодована і взута, а не сидиш на соцзабезпеченні все життя і скиглиш! Кому сьогодні легко: отим батькам, що мусять хоч якось ту школу латати, чи вчителям, на яких потім всіх собак вішають???Добре, що хоч син в ато пішов, то є чим прикриватись і героїв з себе робити! Зробили сенсацію, теж мені! Ті, хто в селі живе і знає цю родину, розсудять правильно і не судитимуть вчителів. Там би соцслужбам попрацювати, щодо належного виховання дітей. Накинулись всі захищати права дитини, права матері, права родини ато, скажіть, а коли вже права вчителя хтось захистить коли- небудь? Скоро в тих школах з такими зарплатами і таким клопотом нікого не лишиться(
16 Вересня 2018, 21:56
підписуюсь під кожним словом СПОСТЕРІГАЮ.....<br/>в районі вже давно бракує вчителів<br/>все виховання дитини починається із сімї!!!!!!!!!!
07 Жовтня 2018, 22:01
В нашій країні освіта безкоштовна. Забезпечення обладнанням не має бути за кошт батьків. Що тоді все літо робила директорка школи??? Та й будь-який збір коштів з батьків є протизаконним. Звісно, що тепер будуть казать про &quot;непорозуміння&quot; і таке інше...
12 Жовтня 2018, 12:57
Ага освіта безкоштовна, медицина безкоштовна- все для людей. Туди - до президента, і там говорити про протизаконність. А тут - дійсно непорозуміння!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024