Якісні дороги тепер фінансуватимуться з місцевих бюджетів

14 Червня 2016, 11:00
1419

Віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон заявив, що одне державне підприємство "Укравтодор" не може регулювати процесі якісних доріг по всій країні і тому цю прерогативу віддадуть місцевим бюджетам. Про це пишуть Znaj.ua

"Однозначно потрібно частину державних доріг, не змінюючи форму власності, передати під контроль регіонів. Але потрібно передати не тільки дороги як відповідні обов'язки. Потрібно передати і інструменти, щоб можна було забезпечити ефективне управління і експлуатацію. Тобто - передати фінансовий ресурс, матеріальний ресурс", - говорить чиновник.

Кістіон зазначив, що три тижні тому була нарада щодо цього питання і глава українського уряду Володимир Гройсман доручив створити дорожню карту "децентралізації" в сфері управління ремонтом доріг. Цю концепцію зараз активно реалізовують. Незважаючи на те, що питання вже вирішене, Кістіон ще не бачив остаточного документа щодо ремонту доріг.

Віце-прем'єр-міністр повідомив, що перед реалізацією проекту потрібно провести інвентаризацію доріг, сформувати, уточнити паспорта доріг, визначити чітко з кожним регіоном протяжність, прив'язку доріг, які в перспективі можна було б передати. Наступні нововведення стосуються законодавчого оформлення збільшення повноважень на місцях, щоб обласні адміністрації мали повноваження виділяти кошти на ремонт доріг. Також необхідно створити фонд, з якого будуть розподіляти гроші місцевим бюджетам.

 

Коментарі
14 Червня 2016, 14:52
дурне сказало, інше нерозумне надрукувало.
14 Червня 2016, 15:10
"Нагадаємо, що Міхеіл Саакашвілі зараз особисто стежити за будівництвом на трасі Одеса-Рені. Кістіон позитивно оцінив цей процес" - ходив в школу редактор???
14 Червня 2016, 19:05
Петручка знову рулить!!!))
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024