11 вересня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

11 Вересня 2018, 09:50
Переспівський сільський голова Віктор Лук'янчук 4711
Переспівський сільський голова Віктор Лук'янчук

Доброго ранку, читачі. Сьогодні вівторок, 11 вересня.

Вірте у себе - і все буде добре. Нехай ранкова прохолода пробуджує яскраві емоції на початку дня. Запрогамовуйте добрий настрій на день, готуйте улюблену ранкову каву і додавайте до неї бажані солодощі. Теплих вам розмов до кавування і корисних справ у вівторок!

11 вересня День народження святкують Переспівський сільський голова Віктор Лук'янчук (заглавне фото) та депутат Рожищенської міської ради Юрій Потрапелюк. Щиро вітаємо іменинників! Бажаємо міцного здоров'я, щастя, радості в житті, успіхів як в професійній діяльності так і в мріях та планах на майбутнє.

Депутат Юрій Потрапелюк
Депутат Юрій Потрапелюк

День ангела святкують: Іван, Єлизавета.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Православна церква вшановує пам'ять про страту Іоана Хрестителя - Усікновення чесної глави пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана. В народі день 11 вересня називають Головосіки, Всічення. Віруючі дотримуються суворого посту – не їдять м'ясо, рибу, яйця и молочні продукти. Вінчання не відправляється.

Цей день в історії: 

  • 9 - римська армія була атакована на марші у Тевтобургському лісі з боку германців і зазнала поразки, це стало початком виснажливих германо-римських воєн.
  • 1609 - англійський мореплавець Генрі Гудзон під час морської подорожі відкрив острів Манхеттен.
  • 1697 - австрійські війська в битві при Зенті розбили армію турецького султана: ця подія зупинила експансію турків до Європи і стало основою Карловицького миру 1699 р..
  • 1709 - відбувся самий великий бій XVIII століття - битва при Мальплакє: французькі війська полководця К. Л. Виллара зазнали поразки від військ союзників (англійці і німці), Франція опинилася на межі капітуляції у війні за іспанську спадщину.
  • 1789 - Першим секретарем Казначейства США став політик Олександр Гамільтон.
  • 1790 - геніальний російський флотоводець Ф.Ф. Ушаков громить турецьку ескадру біля мису Тендра.
  • 1918 - у Росії введена Метрична система мір і ваг - Раднарком видав відповідний декрет.
  • 1973 - в Чилі відбулася зміна політичного ладу: в результаті військового перевороту убитий президент Альєнде і до влади прийшов генерал Піночет.
  • 1993 - У Києві відкрили пам'ятний знак жертвам голодомору (масовий голод на території України в 1932-1933 роках).
  • 1997 - популярний радянський і російський естрадний співак Йосип Кобзон завершив концертну діяльність.

Погода: Сьогодні очікується +17..+24 °C, переважно без опадів, легкий вітер. Завтра: +16..+26 °C, без опадів, слабкий вітер.

Народний прогноз погоди: 11 вересня відзначається свято Усікновення голови пророка Предтечі і Хрестителя Господнього Івана. День 11 вересня завершує літо: "Іван Пісний прийшов, літо красне відвів". Цього дня наші пращури слідкували за журавлями: якщо з Івана Пісного журавлі полетіли на південь, то осінь буде короткою, а зима – ранньою.

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024