І танком не проїхати - рожищенська дорога вражає поганим станом, або Як боряться з ямами в області

10 Вересня 2018, 12:25
Дорога з Ківерець на Рожище 8631
Дорога з Ківерець на Рожище

У Луцьку боротьбу з ямами на вулицях водії взяли у свої руки. Як спосіб впливу на дорожні служби, активісти використовують закон і поліцію. 

Про це йдеться у сюжеті ICTV.

Щойно помітивши проблемну ділянку шляху, викликають поліцію, аби зафіксувати вибоїни та змусити комунальників відремонтувати дорогу. На це вони мають тиждень. Якщо не встигають – справу передають до суду. І помітили – дороги дійсно почали латати.

«12 сантиметрів глибина ями, з гострими краями. Тобто, при попаданні в таку яму можна без колеса залишитися легко», – кажуть активісти.

І такими вибоїнами вкрита дорога на частині вулиці Комунальній, що у Ківерцях. Замість того, аби заасфальтувати ями, комунальники засипають щебенем, і тим самим провокують аварії.

«Засипають щебьонкою і смолою, дуже жахливо. Мене ледве не викинуло з траси», – розповів один із водіїв.

А далі – ще гірше. Ця дорога веде до Рожища, а там хоч на танк пересідай, бідкаються водії.

Тепер тут не ходить навіть маршрутка, якою люди їздили на роботу та навчання в сусіднє місто. Терпець водіям увірвався. Активісти, помітивши глибокі вибоїни, телефонують у поліції.

Поліція не забарилася, адже до таких викликів вже звикли. Беруться фіксувати ями та малювати схеми, аби потім скласти постанови на несумлінних власників цієї ділянки дороги.

«Будуть притягатися до відповідальності і буде накладений на них штраф – 1020 гривень. Аварійність зростає. Людина хоче об'їхати яму, вона виляє вліво, а назустріч їде автомобіль. Може бути ДТП», – розповів інспектор патрульної поліції Ігор Наумчук.

Тепер у місцевих комунальників є тиждень, абиліквідувати ямковість, окрім того, що сплатять штраф. Якщо не встигнуть або проігнорують, – матеріали передадуть до суду.

«Хтось думає, що ми їх "кошмаримо". Ні, ми їм допомагаємо, щоб вони працювали», – розповів активіст Рустам Елмурадов.

Активісти збираються раз на тиждень після роботи та проводять своє обстеження стану доріг. Такий метод співпраці з поліцією дієвий, адже найпроблемніші ділянки таки відремонтували.

«Хто у Луцьку живе, той знає, що по вулиці Мамсурова, суцільні ями, там не те, що дороги не було, казали навіть "напрямок". Вони зробили там, і відразу тут зробили», – повідомив активіст.

Та луцькі комунальники виправдовуються – кажуть, що самі знають про проблемні ділянки. Щоправда, усе зробити одразу не можуть.

«Самі чудово знаємо про ті ями, але є черговість. Не можемо зробити роботи, не провівши тендерні закупівлі. Якщо ми оцінюємо, що робота до 200 тисяч, то проводимо без тендерних процедур», – зазначив директор департаменту ЖКГ Луцькради Юрій Крась.

Якщо у Луцьку щось роблять, то на дорозі на Рожище водіям і далі прийдеться стрибати через ями, адже на такі територіальні шляхи грошей немає.

Коментарі
10 Вересня 2018, 21:46
А чого всі мовчать за карєра ціш дороги боли ще в більш меньш нормальному стані пока пісок невозилм почали возити пісок в вони і посипалися
10 Вересня 2018, 22:12
чому дорогу у вишеньках і лукові зробили. а крижівка де брали пісок не роблять хто в цьому винен. куди дивиться голова села.
10 Вересня 2018, 23:51
Голова села ні куди не дивиться
11 Вересня 2018, 01:00
подивіться на дорогу рожище-торчин.там ями поглибше ніж 12см.ремонту вже давно не було.
11 Вересня 2018, 12:21
Як на мене, то Рожище взагалі деградує!<br/>Таке велике містечко, поруч великі села, а місто без змін. Нічого не робиться, тільки розкрадається. Порівняйте Княгининок та Рожище, а як думаєте в кого більший бюджет?<br/>Поки не буде нормального мера - нічого в місті не буде - станете селом, або в кращому випадку смт.
11 Вересня 2018, 12:31
А при чому тут мер до цих доріг? Ти видно той, хто претендує на це крісло? Сирнути завжди легше, ніж щось зробити, то візьми спочатку і для себе виясни. де чиї дороги, а тоді базікай. По друге, в Княгининку дорогу роблять не за кошти ОТГ.
11 Вересня 2018, 12:33
то Шварцкоп пише. Він на мера має йти))))
11 Вересня 2018, 12:43
Олега Шварцкопа в мери!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024