На території Рожищенського району немає нормальних водойм?

13 Червня 2016, 14:30
6438

Найбільш поширений варіант відпочинку влітку - це відпочинок біля водойм. Плавання зміцнює організм, розвиває силу, спритність, витривалість. Але потрібно зазначити, що купатися можна тільки у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях. А таких на території Рожищенського району – немає! Виникає питання: де ж людям відпочивати?

Відповідно до українського законодавства перед початком пляжного сезону місцеві органи влади мають  визначити місця для відпочинку людей, які повинні відповідати правилам охорони життя людей на водних об’єктах.

Олег Билиця, начальник відділу запобігання надзвичайних ситуацій управління ДСНС у Волинській області зазначив, що упродовж 2015 року на водних об’єктах  області  загинуло  36 людей, у тому числі 5 дітей. З початку цього року на водних об’єктах  області вже загинуло 4 людей. Більшість нещасних випадків трапляються під час купального сезону у невизначених та необладнаних для купання місцях.

«На території області визначено 42 місця масового відпочинку населення на воді, в 2015 році таких місць було 44 (зменшилась їх кількість у Шацькому та Локачинському районах). Однак, як і в попередні роки, не всі керівники органів місцевого самоврядування визначають земельні ділянки та водний простір, придатний для організації пляжів, місць масового відпочинку населення на водних об’єктах в літній період. Таким чином уникають відповідальності, яка покладається на них щодо забезпечення безпеки відпочивальників. Хоча на їх території є значна кількість водойм, які масово використовуються населенням для відпочинку. Взагалі не визначено таких місць у Володимир-Волинському, Горохівському, Іваничівському, Локачинському та Рожищенському районах», - йдеться на сайті Волинської ОДА.

Хоча тенденція зберігається - тільки потепліє і люди йдуть відпочивати до водойми. Тому, аби дізнатися про місця масового відпочинку на водоймах району, уточнити хто відповідає за підготовку і подачу на затвердження паспортів відпочинкових територій в нашому районі, скільки паспортів станом на  6 червня 2016 року було подано на затвердженні у Волинську ОДА, ми надіслали інформаційний запит в Рожищенську районну державну адміністрацію. На що отримали дуже скупу відповідь – «на території Рожищенського району немає визначених місць масового відпочинку населення на водоймах».


 

А чому і хто за це має відповідати? А де мають відпочивати рожищенці? Виходить, що ніде. Адже, купання забороняється у водоймах, які не мають обладнаних пляжів сезонними рятувальними постами, не визначені місцевою держадміністрацією, як місця масового відпочинку громадян біля води.

Коментарі
13 Червня 2016, 17:36
Працювати треба. До відпочинку ще далеко
13 Червня 2016, 18:21
А для чого нашим дітям купатись, відпочивати на березі стиру чи сільського ставка. Краще хай дуть в бар до шкільного пивка попити, бухнути, нюхнути. Де їх добрі справи таких патріотів як музики, шкільного, гайворонської і ще неперевершеної сергійчук, яка активно піариться на питанню закриття шкіл і зовсім забула про істинні питання доїзд, звільнення, майно
13 Червня 2016, 18:58
сільські ставки , озерця , "кубані", та інші водойми напевно не тягнуть на місця масового відпочинку . а от "Чебені" на всі 100% є місцем відпочинку не тільки рожищан і жителів району, а й приїзджих гостей. де ще можна поганяти на водних лижах , моторних човнах ? бар поряд , навіть плату за в"зд на "територію" пробували брати. то хіба це не є місцем МАСОВОГО відпочинку ? чи може "Чебені" то Турійський район ?
13 Червня 2016, 19:46
Ну і чудо ця редакція - ви спочатку розберіться що і до чого, а тоді пишіть, бо войдома, яка може використовуватись для масового відпочинку людей повинна відповідати ряду вимог, а ви пишете всяку муть. Який матеріал - такий і ЗМІ!!! Ганьба!!!
13 Червня 2016, 21:50
Чуєш ти панянко, чи панян. Якщо ти тупий, то нема чого писати дурниці. ЇХ ТРЕБА ОБЛАГОРОДЖУВАТИ! ЗАТРАЧУВАТИСЯ, РОБИТИ ДЛЯ ТОГО ЩОБ БУЛИ "МАСОВОГО ВІДПОЧИНКУ". Шкільний - закрийся вже! До тебе в бар підемо всі. Який х..р ти робиш в адміністрації?
13 Червня 2016, 22:45
Чуєш, якщо Чебені не є місцем для масового відпочинку людей, то чому там немає заборони для купання? Повинні бути встановлені щити з написами &quot;КУПАТИСЯ ЗАБОРОНЕНО!&quot;, а небезпечні місця на акваторії позначаються віхами або буями з написом &quot;НЕБЕЗПЕЧНО!&quot;. Де вони? ЧИ хай люди топляться, а ми то не при ділах - &quot;дозволу ж на купання не було - самі полізли?&quot; <br/>Простіше заборонити. Бо в іншому випадку треба щороку перед початком купального сезону, дно акваторії, відведене для купання людей, обстежити водолазами-професіоналами і очистити від сторонніх предметів. А вже після закінчення робіт отримати паспорт пляжу з такими документами:<br/>акт водолазного обстеження дна акваторії пляжу;<br/>паспорт підводної частини акваторії пляжу;<br/>карта виміру глибин акваторії пляжу;<br/>акт про придатність пляжу до експлуатації.<br/>А кому воно треба? Люди й так підуть-поїдуть. Хай йому грець з такими чиновниками... Ше пише тут коментарі! Працюй!
14 Червня 2016, 00:14
От же бог чи скоріше чорт?послав нам таку районну владу.
14 Червня 2016, 00:47
точно такі листи підписував голова РДА Вадім Долюк
14 Червня 2016, 01:17
Шановний, а якщо р. Стир не визначена місцем для масового відпочинку населення запропонуєш по всій довжині заборонні знаки поставити? Районного бюджету не вистачить...
14 Червня 2016, 10:22
при чому тут р. Стир ? не перекручуйте. Чебені - це факт масового відпочинку людей. в гарну погоду там людей сотнями. не знаю як зараз , а раніше місця для переодягання були.. чи це також не доказ місця відпочинку купальників ? а от привести все до норм - вкласти значні кошти (яких не має). от і такі відписки від влади. як кажуть &quot;нема тіла , нема справи&quot;.нащо лишній геморой. та й сумніваюсб що Музикі , Гайворонські , Шкільні сім&quot;ями відпочивають в місцях не відведених до масового відпочинку.службове становище не дозволяє.
14 Червня 2016, 12:56
А хтось був цього року на чебенях? Рівень води низький, вода зелена (цвіте), якесь жабуриння плаває, жах одним словом. <br/><br/>Пам'ятаєте як брали гроші за в'їзд на чебені, причому брали гроші лише з відпочиваючих, якщо казав, що на рибалку коштів не збирали? Тоді і смітники були і прибирали, грейдер дорогу рівняв, ратувальник, буйки, а чим закінчилось? Хтось поскаржився і виявилось що це неправомірно гроші збирати.
15 Червня 2016, 01:05
Найкраще озеро , що знаходися в с.Тристень!
15 Червня 2016, 13:58
Кошти йдуть де є віддати, а який відкіт з облаштування території. От спортшкола це солідно 2,5 мільйона, є над чим попрацювати.
15 Червня 2016, 13:58
Кошти йдуть де є віддати, а який відкіт з облаштування території. От спортшкола це солідно 2,5 мільйона, є над чим попрацювати.
15 Червня 2016, 16:56
У Дулюка роздвоєння особистості - від і деп (невідомо від чого це скорочення - від депутат чи від Депп), він і Шкільний. Дулюк, харе розмінюватись по мєлочах - бери вже трохи вижче - Верховну раду треба &quot;розоблачіть&quot;!
13 Липня 2016, 22:20
Ідьте далі бовтатися на Чебені чи до Конопельки.Навіщо Гайворонські
13 Липня 2016, 22:22
Ідьте далі бовтатися на Чебені.Навіщо Гайворонській той запит? Вона собі знае.куди з Савчуком відпочивати і купатися поіде...Не на Чебені-це точно.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024