Іменинники, свята та події цього дня

13 Червня 2016, 06:00
1814

13 червня на сторінках історії…

1892 — у Києві запущений для пасажирів перший в Російській імперії електричний трамвай (1 червня за ст. стилем).

1895 — У Франції пройшли перші у світі автомобільні гонки. Середня швидкість автомобілів становила 24 км/год.

1955 — У СРСР опубліковано повідомлення про відкриття родовища алмазів в Якутії — кімберлітової трубки «Мир».

1983 — На ринок в США надійшов перший серійний мобільний телефон. Пристрій під назвою «Dynatac 8000x» виробництва компанії «Motorola» важив майже 800 г, а його довжина становила 33 см.

1983 — Американський космічний зонд «Піонер-10» перетнув орбіту Нептуна і став першим витвором людини, що покинув межі Сонячної системи

2014 - Маріуполь був звільнений від так званої «ДНР». Окупація міста тривала з 11 травня. В результаті операції зі звільнення Маріуполя було повністю знищено центр дислокації терористів. Затримано 30 бойовиків. Операція була розроблена командуванням батальйону «Азов», який і штурмував бойовиків. Жоден мирний житель не постраждав, жоден із бійців батальйону не загинув, один військовий тяжкопоранений.

 

Цього дня народилися англійський фізик, лікар і астроном, один із творців хвильової теорії світла Томас Юнг, шотландський фізик Джеймс Максвелл, український письменник і громадський діяч Марко Черемшина, український політик і підприємець Анатолій Засуха, український пожежник, лейтенант внутрішньої служби, учасник ліквідації пожежі, що виникла внаслідок вибуху на Чорнобильській АЕС, герой Радянського Союзу Володимир Правик.

День ангела у Івана, Петра, Єреми.

Синоптики кажуть, що сьогодні буде гарний, сонячний день. Температура повітря становитиме 16 - 20 градусів тепла.

Доброго ранку, любі читачі! Нехай новий ранок дарує вам легкість у всьому, що сьогодні будете розпочинати. Зустрічайте день з горнятком ароматної кави в руках, налаштовуйте себе на щось хороше – й воно неодмінно станеться. Приємного вам прокидання й гарного понеділка!

Анекдот дня

Дід у своєї старої запитує:

- Послухай, Одарко, ось вмру я, як ти мене поховаєш? Аж надто ти скупа в мене. А куди гроші-то берегти, у могилу їх не забереш …

- Прямо вже скупа! Поховаю не гірше, ніж олігарха! Костюм замовлю дорогий, в церкві батюшка відспіває, все як у людей буде!

Вирішив дід перевірити бабку. Через тиждень після розмови прикинувся, що помер. Бабка надягає на нього трико, футболку, кеди. Кладе у труну і голосить:

- І на кого ти мене покинув?! Куди ж ти зібрався?!

Дід підвівся, вилазить з труни:

- На футбол … трясця твоїй матері!

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром