Соціальні працівники вивчали потреби демобілізованих бійців АТО в Щурині

06 Серпня 2015, 16:41
1759
Працівники Рожищенського центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді зустрілись із демобілізованими бійцями із зони АТО та членами їх сімей, які проживають, або ж приписані у Щуринській сільській раді.
 
Соціальні психологи вивчали, що саме сьогодні потребують ці люди у мирному житті. Як зізнався Директор РЦССДМ Олег Шварцкоп, ставлення вчорашніх воїнів до районних чиновників, які цікавляться їх проблемами неоднозначне. Частина бійців замкнені у собі і не йдуть на спілкування, багато хто з них, не має поняття, які пільги їм передбачені, що їм пропонує держава. Більш відкритими для діалогу є члени родин військовослужбовців. Вони цікавляться питаннями працевлаштування, оздоровлення дітей, медичними послугами, допомогою від держави у ремонті житла, або забезпеченням сільських жителів паливом у передзимовий період.
 
Усі побажання демобілізованих соціальні працівники заносять у спеціальні соціальні картки потреб. Крім цього кожна сільська рада отримує інформаційні матеріали щодо пільг і допомог, гарантованих державою учасникам АТО. У Щурині і Тристені соціальні працівники відвідали 4 сім’ї демобілізованих бійців із 6 запланованих. Дуже часто люди, які були на війні, лише прописані у селі, а насправді проживають в інших населених пунктах. «Застали демобілізованого бійця АТО разом з дружиною, які приїхали допомогти батькам. І перше питання – а хто ви такі, чого приїхали? Тобто люди налякані війною, жінки і матері переживають, щоб їх чоловіків, синів не забрали повторно. Ми їх заспокоїли, розповіли, що приїхали почути їх проблеми і допомогти. Скажу чесно, люди не мають якогось споживацького інтересу. От це мені положено і все? Те, що люди реально потребують ми вирішуємо спільно з районною владою. А це і оздоровлення дітей, і завезення дров, і допомога у облаштуванні житла і так далі», розповів Олег Шварцкоп
 
Також соціальні працівники відвідали родину загиблого учасника АТО Василя Смолярчука із Тристеня і пообіцяли вирішити проблему забезпечення їх дровами на зиму.
 
Загалом у Рожищенському районі є 146 демобілізованих учасників АТО. 103 з них вже заповнили картку потреб, виконання яких лежить на місцевій владі.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024