31 серпня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

31 Серпня 2018, 07:15
4320

Доброго ранку, читачі. Сьогодні п'ятниця, 31 серпня. 

Останній день літа не випадково збігся з останнім днем робочого тижня: у вихідні легше перейти в осінь.

Насолоджуйтесь «літньою» кавою чи чаєм і налаштовуйте себе на позитивне сприйняття навколишнього світу.

Успішних починань і плідних звершень у п’ятницю! 

День ангела святкують: Іван, Георгій (Юрій), Денис, Омелян, Іларіон, Лавр, Лев (Левко), Лукій (Лука, Лукіян), Макар, Софрон, Христофор, Юліанія (Юлія, Уляна).

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Православна церква цього дня вшановує пам'ять святителів Іоана та Георгiя, патріархів Константинопольських; преподобного Іоана Рильського; мучеників Флора i Лавра. 

Цей день в історії: 

  • 1492 - вперше Московська держава і Османська імперія уклали між собою мирний договір.
  • 1806 - імператор Олександр I в якості основного принципу зовнішньої політики Росії задекларував безкорисливість (найцікавіше, що це в принципі не можливо).
  • 1892 - російський промисловець і меценат Павло Михайлович Третьяков запропонував Московській міській думі передати в дар місту створену ним художню галерею.
  • 1900 - у Британії продана перша пляшка "Кока-Коли", на сьогоднішній день найпопулярніший безалкогольний газований напій у світі.
  • 1913 - свій день народження святкує голландський футбольний клуб "ПСВ" (був утворений співробітниками компанії Philips).
  • 1939 - завершився радянсько-японський озброєний конфлікт в районі річки Халхін-Гол (японці втративши 6-у окрему армію були змушені укласти мирну угоду).
  • 1962 - Тринідад і Тобаго (острівна держава в південній частині Карибського моря) проголосили незалежність від Великобританії, але залишилися в складі Британської Співдружності Націй.
  • 1991 - Республіка Киргистан заявила про вихід зі складу СРСР і оголосила про свою незалежність.
  • 1994 - Ірландська республіканська армія оголосила про перемир'я у війні з британськими силовими структурами і протестантськими угрупованнями.
  • 1994 - останні військові підрозділи російських військ були виведені з Німеччини. 
  • 1995 – на навколоземну орбіту був запущений перший український науково-дослідницький супутник "Січ-1".

Погода: Сьогодні очікується +16..+25 °C, переважно без опадів, легкий вітер. Завтра: +18..+25 °C, без опадів, легкий вітер.

Народний прогноз погоди: 31 серпня відзначається день святих Флора і Лавра. З цього часу починаються осінні холодні ранки, які переходять у ранкові заморозки. Останній день літа не завжди балував наших пращурів теплом: часто у цей день осідали важкі тумани, йшов дощ, дули вітри холодні.

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024