«Небесна сотня, завжди готова прикрити своїми крилами Батьківщину…», - Катерина Омельчук

06 Червня 2016, 17:30
1448

Рожищенська Самооборона спільно з районним об'єднанням учасників АТО проводить конкурс серед школярів під назвою «Лист на небо».

Оголосили конкурс кілька тижнів тому. Його мета - плекати пам'ять про Героїв, борців за Незалежність та свободу України серед молоді.

Переможців конкурсу мають визначити до 19 червня. Нагородження відбудеться на День міста. А поки кращі листи будуть опубліковані в тематичній рубриці на Район.Рожище.

Любий герою!

У ці важкі для України час, коли в одній частині країни, начебто, проходить спокійне життя, а в іншій ведуться бойові дії, дуже боляче згадувати, як і коли все починалося. Можливо, ті холодні і пекельні дні Майдану не закарбувалися так чітко в памʼяті, якби не численні втрати, що потягнула за собою Революція Гідності.

Саме тоді, на тому холодному і задимленому Майдані відійшли на небеса найперші Небесна сотня героїв, що були готові боротись до кінця. Згадуючи ці дні аж завмирає серце… І тепер, герою, я хочу звернутись до Тебе. Ти був одним із перших, що поклали голови за нашу землю. Ти показав усім, що ж насправді означають слова: мужність, незламність, патріотизм. Ти був готовий боротись до останнього подиху, до останнього стуку серця… Кажуть, коли помирає дорога тобі людина, частинка її назавжди залишається у твоєму серці. Ви ж наші герої, ви завжди житимете у серцях кожного з нас і памʼять про вас не згасне доти, доки існуватиме світ.

Небесна сотня… Чуючи ці слова справді розумієш, що ті, хто загинув у ті зимові ночі на Майдані є справді героями. Я щиро вірю, що десь там, на небі, вони стали ангелами, які завжди готові прикрити своїми крилами власну Батьківщину. На жаль, паперові листи не надходять на небо, але я сподіваюсь, що Ти, герою, почуєш мене. Я дуже шкодую, що у мене вже не буде можливості зустрітись з Тобою, потиснути твою руку, подивитись у сміливі очі і промови: «Слава Україні!».

Катерина Омельчук, учениця 9-А класу Рожищенського НВК №4

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024