Малинівка: у полі знайшли снаряд часів Другої Світової війни

30 Серпня 2018, 09:50
Снаряд часів Другої Світової війни 2820
Снаряд часів Другої Світової війни

У Рожищенському районі працівники групи піротехнічних робіт знешкодили артилерійський снаряд часів Другої Світової війни.

Про це повідомляє прес-служба рятувальників.

29 серпня працівники групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС України у Волинській області знешкодили вибухонебезпечний предмет часів Другої Світової війни, знайдений людьми поблизу села Малинівка Рожищенського району  під час очищення поля від чагарників.

Сапери  ідентифікували боєприпас, як 152-міліметровий артилерійський снаряд, вилучили його та знешкодили в установленому порядку.

З метою збереження життя громадян працівники ДСНС звертаються до мешканців краю – під час проведення сільськогосподарських робіт будьте максимально пильними! У землі ще й досі зберігаються старі, місцями дуже пошкоджені, заіржавілі боєприпаси Першої та Другої світових війн. Натрапивши на таку небезпечну знахідку, одразу ж телефонуйте за номером Служби порятунку 101!

Не спалюйте на полях чагарників, сухе бадилля, листя чи суху траву! Земля й досі віддає смертоносну зброю минулих війн. Будьте обережні, оскільки запаливши сміття на полі ви ризикуєте «розбудити» на старі боєприпаси, які щодня й досі знаходять мешканці різних сіл і районів.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024