30 серпня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

30 Серпня 2018, 07:45
3065

Доброго ранку, читачі. Сьогодні четвер, 30 серпня.

Цінуйте спокійні і гармонійні ранки з горнятком улюбленої кави й бажаними людьми поруч. Нехай усе те, що нині доведеться здійснити, принесе вам максимум задоволення. Вдалого четверга і смачного кавування!

День ангела святкують: Кипріан (Купріян), Лев (Левко), Мирон, Павло, Стратон, Пилип, Юліанія (Юлія, Уляна).

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

У четвер, 30 серпня 2018 року, Міжнародний день зниклих безвісти (Міжнародний день жертв насильницьких зникнень). За даними Міжнародного Комітету Червоного Хреста, щонайменше 1500 людей в Україні досі вважаються зниклими безвісти в результаті російської агресії. 

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих:  цього дня 1890 року в Рівному розпочато будівництво парафіяльного костелу та Свято-Воскресенського собору (архітектор Дейнека).

Цей день в історії:

  • 1700 - Росія вступила у Велику Північну війну проти Швеції на боці Північного союзу: головною метою росіян було отримати вихід до Балтійського моря.
  • 1829 - у Москві (Росія) закладена кам'яна Тріумфальна арка на честь перемоги російської зброї над військами Наполеона у Великій Вітчизняній війні.
  • 1873 - відкрита Земля Франца-Йосипа (архіпелаг в Північному Льодовитому океані).
  • 1918 - революціонерка Фанні Каплан здійснила замах на життя Леніна.
  • 1918 - революціонер, більшовик Мойсей Урицький був убитий терористом Леонідом Каннегісером.
  • 1937 - лідер українських боротьбистів (Українська партія соціалістів-революціонерів) Панас Любченко застрелив себе і свою дружину на знак протесту проти розвитку "культу особистості" в СРСР.
  • 1963 - політичні керівники СРСР і США встановили телефонний зв'язок між собою - знаменита "гаряча лінія", це було зроблено з метою зменшення ризику випадкової ядерної війни.
  • 1967 - розпочався судовий процес над В. К. Буковським (засновник дисидентського руху в СРСР, громадський діяч).
  • 1973 - в Кенії (Африка) було заборонене полювання на слонів.
  • 1995 - свій "день народження" святкує браузер Opera (програма для роботи в інтернеті). 

Погода: Сьогодні очікується +14..+23 °C, без опадів, легкий вітер. Завтра: +17..+25 °C, без опадів, слабкий вітер.

Народний прогноз погоди: 30 серпня вшановується пам'ять святого Мирона пресвітера. З 30 серпня починається осінній листопад (першою скидає лист береза, за нею липа, в'яз, черемха і т. д.). У минулі часи помітили, якщо вранці цього дня туман і роса, то погода на Мирона буде хорошою.

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024