Міський голова має великі претензії до роботи районних відділів фінансів і освіти

05 Серпня 2015, 15:40
1234

 Незважаючи на перевиконання районного бюджету за перше півріччя 2015 року, вихователі і техперсонал дитсадочків міста вже у жовтні можуть залишитись без зарплат.

Люди змушені будуть йти у відпустки за власний рахунок. Усе це через некомпетентність районних відділів фінансів і освіти, які не поспішають фінансувати захищені статті – виплачувати бюджетникам зарплату, вважають у міській раді. Все що від нас залежало, ми виконали по максимуму, заклали в бюджет півтора мільйони гривень на функціонування дитсадків, - запевнив мер Рожища В’ячеслав Поліщук.

Дошкільні заклади, які знаходяться у комунальній власності, вчасно отримують кошти на оплату послуг з водопостачання і водовідведення, отримання тепла. А зарплата у дитсадках згідно з новим Бюджетним кодексом – це вже справа районного бюджету. Фінвідділ бачив, що проблема зростає в арифметичній прогресії, а реакції – нуль. Це для мене незрозуміло, коли є перевиконання районного бюджету, а кошти на зарплату не надходять. У мене є претензії і до відділу освіти. У міській раді немає заступника по освіті. Це не ми контролюємо виховний процес і штатний розпис працівників. Ми не можемо когось звільнити, змусити працювати на півставки чи йти у відпустку за власний рахунок. Тому у мене склалось враження, що відділи адміністрації не працюють. Тому, коли райдержадміністрація вимагає від мене розпоряджень, щоб люди йшли у вимушені відпустки, я їх підписувати не буду. В цій ситуації міська рада не винна, а відповідальність повинні нести усі, - обурився В’ячеслав Поліщук.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39