Велике свято з гірким присмаком: у Рожищі відзначили День Незалежності

25 Серпня 2018, 21:30
7558

Рожищани відзначили 27 річницю Незалежності України.

24 серпня, у День народження України, рожищани вшановували загиблих за волю та незалежність країни земляків, молили Бога про мир, брали участь в патріотичному велопробізі та різноманітних спортивних іграх, слухали щиру українську пісню й пригощалися смачним короваєм й кулішем.

1

Після покладання квітів до пам’ятних знаків борцям за волю і незалежність України, загиблому бійцю АТО, Олександру Плоцидиму, присутні хвилиною мовчання вшанували усіх, хто до останнього боронив рідну землю від загарбників.

1

2

Урочиста програма розпочаласяна площі Незалежності міста Рожище з виконання Державного Гімну України та хвилиною пам’яті за загиблими Героями. Згодом, представники влади привітали мешканців та гостей міста зі святом.

2

2

3

3

Зокрема, Рожищенський міський голова В'ячеслав Поліщук, закликав громаду схилити голови у шані та в пам'ять загиблого в зоні проведення ООС лучанина Георгія Ольховського. Саме в цей день, вірного захисника України привезли на рідну землю – у Луцьк. 

3
Рожищенський міський голова В'ячеслав Поліщук
Рожищенський міський голова В'ячеслав Поліщук

Грамотами відзначили активних жителів Рожища, а військовий комісар Рожищенського РВК, підполковник Олег Алєксєєв закликав на сцену захисників України, аби вручити їм статус учасника бойових дій.

3

2

Чудовий святковий концерт подарували присутнім найкращі мистецькі колективи району, окремі виконавці та артисти РД «Просвіта». Зі сцени лунала українська пісня, пісня, яка завжди об'єднувала минуле та сьогодення. Недаремно кажуть, що наша пісня - це душа народу. Надто, коли лине вона від щирого серця, даруючи крила слухачам.

4

5

3

7

4

Окрім духовної насолоди, рожищани мали нагоду пригоститися смачним кулішем та запашним короваєм. До слова, господині з Мильська, Пожарок та Берегового розложили свою випічку на старовинних рушниках. Один з яких був вишитий далекого 1918 року.

3

7

5

3

2

Юні рожищани із задоволенням брали участь в іграх від християнського клубу «Крок за кроком» (Церква ЄХБ), Рожищенського будинку дитячої творчості, дитячо-юнацької спортивної школи та Рожищенської районної бібліотеки для дітей.

2

1

2

Фотозона від молодіжної організації «Цитрус» стала затребуваною серед рожищан. Інколи тут устворювалися черги, аби зробити гарну світлину собі на згадку.

4

Для молоді цього дня був організований молодіжний простір «Неоформат», а старше покоління рожищан мали можливість гарно провести час у відпочинковій зоні для слухачів Університету третього віку.

Свято вдалося, хоча й мало гіркий присмак. Адже кожен свідомий рожищанин пам'ятає, що на Сході країни йде війна. 

«24 серпня - це є урочиста дата, коли ми не лише святкуємо народження нашої держави, а й сумуємо за тими героями, які віддали їй свої життя і за нас врешті-решт, за те, щоб ми могли жити у незалежній державі. Звісно, доки йде війна не треба влаштовувати гучні нічні гуляння, феєрверки. Але прийти у вишиванках та разом помолитися, послухати народну пісню, поговорити, показати дітям, що ми єдині, згуртовані, розказати їм, як важко далася та й досі дається нам незалежність – це святе!», - промовив колоритний дядько у вишиванці, відмовившись назвати своє ім'я.

1

4

5

1

4

5

7

5

БІЛЬШЕ ФОТО У ГАЛЕРЕЇ - Як у Рожищі відсвяткували День Незалежності. ФОТО.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром