Домашні засоби від печії

03 Червня 2016, 08:20
26633

Все більше і більше людей зараз страждає від печії, причинами якої часто стають стрес, неправильне харчування і нервове перенапруження. Але це, не означає, що її не потрібно лікувати. Terrawoman пропонує декілька рецептів домашніх засобів, що допомагають впоратися з цією проблемою.

Причини появи цієї проблеми можуть бути через:

- Переїдання і зловживання алкоголем.

- Тривалі перерви між прийомами їжі.

- Звичка не снідати.

- Вживання великої кількості жирної і гострої їжі.

- Вагітність.

- Вік старше 60 років.

- Зайва вага.

Для того, щоб уникнути цієї неприємної проблеми, фахівці радять скоротити вживання деяких продуктів, що можуть стати її причиною, наприклад, кави, алкоголю, соусів, спецій і смажених страв.

Також медики рекомендують не лягати спати відразу після прийому їжі, оскільки це сприяє тому, що шлунковий сік "піднімається" до горла. Якщо ви страждаєте печією часто, слід звернутися по допомогу до фахівця, тому що це може бути ознакою наявності виразки шлунку.

Якщо ж випадки печії досить рідкісні, з ними можна впоратися за допомогою спеціальних препаратів, що продаються в аптеках, або приготувати ліки самостійно.

Продукти, що допомагають впоратися з печією

Жувальна гумка. Вона збільшить кількість слини у роті і нейтралізує шлунковий сік.

Імбир. Його можна вживати у вигляді чаю, заздалегідь заливши киплячою водою. Імбир чинить тонізуючу дію на шлунок.

Гірчиця. Чайна ложка гірчиці полегшить симптоми печії. Ви можете підсмажити тост і намастити його гірчицею.

Мигдаль. Їжте три-чотири горіхи після прийому їжі для запобігання появи симптомів печії.

Харчова сода. Розведіть чайну ложку соди в склянці теплої води. Пийте суміш, що вийшла, невеликими ковтками, щоб зменшити кислотність шлунку.

Вівсяні пластівці. Їжте їх на сніданок з молоком або йогуртом.

Картопля. Очистьте картоплю і натріть її на терці. Прийміть столову ложку соку, що утворився.

Банани. З'їдайте один банан до або після прийому їжі.

Яблучний оцет. Розведіть одну столову ложку оцту в склянці води і пийте невеликими ковтками.

Диня. Цей фрукт дуже корисний при печії.

Кріп. Він сприяє правильній роботі кишківника і знімає паління.

Петрушка. Ви можете додавати свіжу нарізану петрушку в різні страви.

Папайя. Цей фрукт сприяє травленню і знімає симптоми печії, наприклад, паління в області грудної клітки.

Яблука сприяють травленню.

Ананас. Рекомендується їсти цей фрукт після важкої і щедрої їжі.

Кориця. Вживайте чай з корицею, щоб позбавитися від почуття паління.

Натуральні засоби від печії

Для того, щоб позбавитися від відчуття паління в шлунку після їжі, використовуйте такі натуральні засоби:

Приготуйте сік з двох листів салату і чотирьох очищених морквин, залийте його в міксер разом з одним кухлем води. Заждіть п'ять хвилин, процідіть. Приймайте вранці натщесерце.

Покладіть гілочку полину в киплячу воду. Потім зніміть відвар з вогню, накрийте, дайте йому настоятися і приймайте перед сніданком.

Будьте здорові!

Коментарі
03 Червня 2016, 23:11
Цікаво а музика знімає стрес від печіі?
22 Жовтня 2021, 13:00
Регулярно мучуся від печії, яка проявляється, в основному, ближче до ночі. Тому завжди під рукою тримаю Гастритол. Дуже добре допомагає і за складом ці краплі рослинні. Смак у них, правда, не дуже, але допомагають досить швидко.
05 Грудня 2022, 09:46
Останні два тижні теж мучила печія. Народні методи типу соди не допомагали( За лікарями бігати часу немає, тому зайшла після роботи в аптеку, де дівчина-провізор порадила Гастритол. Спочатку приймала 4 рази на день, по 30 крапель розбавляючи 20-30 грамами води. Потім кілька днів, коли печія почала стихати перейшла на 3-разовий прийом.За 2 тижні про свою проблему забула повністю!
02 Березня 2023, 06:52
Тема для мене є актуальною. Не вперше страждаю від гастриту. І найкращий засіб для профілактики, а так само і в лікуванні – це Гастритол. Дуже рятує. А так само і при печії.
05 Травня 2023, 10:23
Хворію на гастрит, в принципі сиджу постійно на дитині, нічого такого особливо шкідливого не їм і загострень у мене не буває ніяких. Єдине що, якщо все-таки згрішу по дієті небагато, після цього печія може бути, сама довго не проходить, до 3х днів може бути, але Гастритол відмінно допомагає і печія проходить.
14 Травня 2023, 11:03
Мене просто замучили печія і постійне здуття в кишечнику. Перебрала кілька препаратів, але вирішила зупинитися на Гастритолi. Не останнє слово, сказав його склад, повністю на травах, нешкідливий, придатний для комплексного лікування. Про свої проблеми забула досить швидко!
07 Лютого 2024, 06:18
Був свого часу гастрит, який я успішно вилікувала, але іноді після жирної або смаженої їжі слизова запалюється, з'являються болі або печія. Спробувала для себе Гастритол і не пошкодувала. Дуже добре допомагає, швидко знімає спазми і призводить шлунок в комфортний стан. Для профілактики гастритів дуже добре підходить.
26 Лютого 2024, 06:16
Ще кілька днів тому відчула себе дуже погано. Турбували нудота, печія та тяжкість у шлунку. Порадили краплі Гастрітол. Вперше приймала цей препарат, мені вистачило кількох днів, щоб позбавитися неприємних симптомів.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024