22 серпня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

22 Серпня 2018, 09:35
Олександр Дрильчук  2693
Олександр Дрильчук 

Доброго ранку, читачі. Сьогодні середа, 22 серпня.

Нехай екватор тижня буде насиченим хорошими подіями. Корисних справ, їхнього швидкого виконання та загалом гарної середи!

22 серпня День народження святкує демобілізований військовослужбовець з Копачівки – Олександр Дрильчук (на фото).

Щиро вітаємо іменинника.Бажаємо, щоб життєва дорога стелилася рівно і легко, щоб здійснилися всі мрії і задуми, щоб в домі завжди були радість і достаток, а в серці – Віра, Надія і Любов!

День ангела святкують: Антон, Григорій, Дмитро, Іван, Ірина (Ярина), Леонтій, Макар, Марія, Марко (Маркіян), Матвій, Олексій, Петро, Самуїл, Фотій, Юліан (Юлій), Яків.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

22 серпня - День пам'яті працівників органів внутрішніх справ, які загинули при виконанні службових обов'язків.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих:  Православна церква вшановує св. апостола Матфея; мученика Антонiя Олександрiйського; мучеників Юлiана, Маркiана, Іоана, Якова, Олексiя, Димитрiя, Фотiя, Петра, Леонтiя, Марiї, Патрикiї та iн. 

Триває Успінський піст або Спасівка (до 27 серпня включно). 

Цей день в історії:

  • 1456 - Влад Дракула ("Цепеш") став принцом Валахії (за деякими свідченнями один з найкривавіших правителів в історії, улюблений вид страти - садити на кіл).
  • 1663 - вводиться суворе покарання для фальшивомонетників в Росії: цар Олексій Михайлович видав указ про "заслання в Сибір на вічне життя з дружинами і дітьми підробників монет".
  • 1851 - в Австралії відкриті перші золоті родовища.
  • 1932 - Бі-Бі-Сі (у наш час комплекс радіо-, Інтернет-і телемовлення Великобританії) почала експериментальне телемовлення.
  • 1944 - Японія проводить загальну трудову мобілізацію: для дітей навчальних закладів скасовані заняття і вони покликані на фабрики й заводи.
  • 1948 - компартія Польщі запустила процес колективізації.
  • 1962 - вирушило в плавання перше торгове судно з ядерною установкою (всього було побудовано 4 судна такого типу) - сухогруз "Саванна".
  • 1991 - триколірний біло-синьо-червоний прапор затвердили як державний прапор Росії.
  • 2002 - на острові Норфолк в Тихому океані заборонено користуватися мобільними телефонами (табу протрималося близько 5 років).
  • 2006 - страшна авіакатастрофа рейсу 612 під Дзержинським: літак Ту-154 при спробі пройти над розвиненою купчасто-дощовою хмарою перейшов у плоский штопор і розбився (на борту перебували 160 пасажирів і 10 членів екіпажу). 

Погода: Сьогодні очікується +18..+22 °C, без опадів, легкий вітер. Завтра: +16..+24 °C, без опадів, слабкий вітер.

Народний прогноз погоди: 22 серпня відзначається день пам'яті апостола Матвія. У давнину говорили, що Матвій негоду підпускає. З 22 серпня осінній дощ літній перебиває. У цей час уже поспіває брусниця, сливи, з'являються осінні опеньки.

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024