Райрада просить Президента і Уряд знайти гроші на зарплату бюджетникам

04 Серпня 2015, 20:50
2146

У районному бюджеті не вистачає грошей для виплати зарплат бюджетникам.

Хоча за підсумками півріччя відбулось перевиконання районного і міського бюджетів і низки бюджетів сільських рад – коштів ледве вистачає на виплату зарплат бюджетникам до жовтня.

Поки ситуація остаточно не загострилась депутати Рожищенської районної ради звернулись до керівництва держави по допомогу у вирішенні цієї проблеми.

Обранці громади і керівники виконавчої влади на місцях не вважають себе винними у виникненні цієї патової ситуації. Мовляв, ще не звикли до нового Бюджетного кодексу і не сподівались, що доведеться індексувати заробітну плату в зв’язку з ростом споживчих цін.

РДА сподівається на перевиконання районного бюджету за результатами 9-ти місяців цього року. Ці кошти, можливо, і компенсують виплату зарплат за жовтень, листопад і грудень. А поки що депутати районної ради прийняли ось таке звернення:

Звернення Рожищенської районної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо ситуації, що склалась із виплатою заробітної плати в бюджетних установах району Ми, депутати Рожищенської районної ради Волинської області звертаємось до Вас з вимогою щодо забезпечення вчасної виплати заробітної плати в бюджетних установах району. Доводимо до Вашого відома, що додаткова потреба видатків на оплату праці становить 10,4 млн. грн., в тому числі по установах, що фінансуються за рахунок освітньої та медичної субвенції в сумі 6,7 млн. грн., або 64,4 відсотки. Дана потреба виникла з двох причин: - перша – зміни до Бюджетного кодексу з 01.01.2015 року в частині розподілу ПДФО та в частині міжбюджетних відносин, які при формуванні районного бюджету на 2015 рік показали неспроможність власних доходів місцевого рівня забезпечити захищені статті видатків бюджетних установ району, який є малочисельним та аграрним. При затвердженні районного бюджету незабезпеченість заробітною платою установ районного рівня складала 4,4 млн.грн.; - друга - основна причина такого рівня незабезпеченості бюджетними призначеннями видатків на оплату праці - постійний ріст індексу споживчих цін та необхідність проведення індексації заробітної плати. Просимо підтримати громаду Рожищенського району Волинської області, виділивши стабілізаційну дотацію 10,4 млн.грн., а також врегулювати питання Порядку нарахування індексації доходів громадян.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024