Рожищани налаштовані відродити колишню славу футбольного міста

17 Серпня 2018, 15:30
Футболісти ФК «Рожище» 8977
Футболісти ФК «Рожище»

Депутат обласної ради, меценат, підприємець Сергій Котюк вирішив підтримувати фінансово новостворений футбольний клуб «Рожище».

Своє рішення прокоментував просто:

«Хочу допомагати талановитій молоді нашого краю проявити себе в улюбленій справі – футболі. Грі, яка є улюбленою для тисяч фанів, яка об’єднує людей, гуртує громаду, захоплює дітей.

Позитивно, що у нас є дорослі, молоде покоління, які не байдужі до фізичного виховання. Спорт – це, в першу чергу, запорука здорового майбутнього нації. Реалії наші такі, що в місцевих бюджетах не вистачає коштів на вирішення нагальних проблем, тому часто спорт фінансується за залишковим принципом. Переконаний, що вирішення частини питань з підтримки розвитку спорту, виховання здорового покоління може взяти на себе соціально відповідальний бізнес.

Хочу, щоб рожищенський футбол міг продовжувати хороші традиції і мав перспективу. Щоб сотні хлопчаків не сиділи за комп’ютерами і проводили бездумно час, а йшли грати у м’яча. Можливо, вони стануть майбутнім рожищенського чи взагалі українського футболу, а, можливо, не стануть професійними гравцями, але активно займатимуться спортом, будуть вести здоровий спосіб життя і будуть здоровими!»

1
Депутат облради Сергій Котюк
Депутат облради Сергій Котюк

Немає ще року, як у волинському спорті заявив про себе новостворений футбольний клуб «Рожище». Ідея створення  нової команди після затяжної паузи у рожищенському футболі об’єднала небайдужих до розвитку спорту у місті людей, любителів футболу, колишніх і нинішніх гравців. Усі вони згуртувалися навколо однієї мети - відродити футбол у Рожищі.

Так, у листопаді минулого року з ініціативи рожищенського міського голови В’ячеслава Поліщука у РД «Просвіта» відбулися установчі збори громадської організації «Футбольний клуб». На них було прийнято  рішення про створення ФК «Рожище», затверджено його статутні документи та символіку. Президентом і головним тренером клубу став відомий футболіст Володимир Лукашук, який свої перші кроки на шляху становлення професійного гравця робив у Рожищенській районній дитячо-юнацькій спортивній школі.

Довідково: Володимир Лукашук – український футболіст, півзахисник клубу «Берегвідейка» (Берегове), виступав за команди «Закарпаття» (Ужгород), «Сокіл» (Золочів), «Кривбас» (Кривий Ріг), «Нива» (Вінниця), «Спартак»  (Суми), «Зоря» (Луганськ), ФК «Львів» (за інформацією Вікіпедії).

Саме перед ним постало питання створити   боєздатну команду, залучити до занять спортом небайдужу молодь та дітей, повернути на стадіон фанів. Адже рожищани добре пам’ятають переповнений міський стадіон, коли кожен футбольний матч, тим паче рідної команди, був справжнім спортивним святом.

Цікавлюсь у Володимира Лукашука, як підбиралась команда, яка уже навесні цього року заявилась на чемпіонат Волинської обласної ради ВФСТ «Колос» з футболу за програмою сільських спортивних ігор Волині та успішно пройшла змагання.

«Команда у кадровому підборі орієнтується виключно на місцевих  гравців, - зауважує президент клубу. – Багато років наші хлопці – вихованці  Рожищенської ДЮСШ грали за команди інших міст області, України. Кожен хоче отримати за свою гру бодай якісь гроші. Я понад усе хотів повернути наших гравців, аби вони своїми спортивними здібностями, талантом захищали честь саме рідного міста. Це вдалося. У команді лише хлопці з району. Усі налаштовані на наполегливу працю, адже займаються улюбленою справою».

- Створення хорошої команди – завдання не з легких, а щоб вона ще й достойно могла виступати, потрібні чималі кошти. Хто підтримує клуб фінансово?

«Щоб повернути колишню славу рожищенського футболу, звичайно, потрібна зацікавленість і підтримка влади. Важлива у цьому питанні й добра воля місцевого бізнесу. Відразу після створення ФК «Рожище» команду підтримала Рожищенська міська рада, міський голова В’ячеслав Поліщук», - зазначає Володимир Лукашук.

«Так, ідею створення футбольного клубу у місті одноголосно підтримали депутати, - долучається до розмови палкий прихильник футболу, колишній гравець, меценат, депутат міської ради Юрій Бенещук. – На сесії було затверджено Програму розвитку футболу в місті. За виділені на її фінансування кошти придбали форму, спортивний інвентар для команди».

У рамках цієї програми депутати роблять також ставку на підвищення рівня дитячого футболу.

«Сьогодні бачимо тут проблему. Якщо дорослий склад команди ми зібрали, то з юнацьким складом – не все так просто. У  нас зовсім мало гравців від 16 до 18 років. Будемо працювати, щоб заповнити цю нішу, - додає Володимир Лукашук. - Адже поряд з дорослими змаганнями клуб планує брати участь і в дитячій футбольній лізі. З  цього питання налагодили співпрацю з директором Рожищенської дитячо-юнацької спортивної школи. Робота з дітьми, залучення їх до активних занять спортом, до гри у футбол, виховання нового покоління рожищенських футболістів – головне завдання керівництва клубу.

Сьогодні напрацьовуємо спортивну базу. Позитивно, що проведена реконструкція приміщення ДЮСШ, маємо гімнастичний зал, тренажерний зал, є надія, що все-таки буде облаштовано спортивний майданчик зі штучним покриттям. Підтримують наші прохання й підприємці: Анатолій Шинкарук, Володимир Безверхий, Олег Вишневський, Роман Патлашинський, Микола Кульчинський. Юрій Бенещук для потреб команди привіз холодильник, пральну машину, мікрохвильовку. Допомагає команді у тренуванні вчитель фізичного виховання НВК № 4 Вадим Наконечний. До речі, він висвітлює найголовніші події у житті команди на офіційній сторінці футбольного клубу «Рожище» у Фейсбук. Хто ще не знає про неї, долучайтеся, слідкуйте за оголошеннями про матчі».

1
Футболісти ФК «Рожище»
Футболісти ФК «Рожище»

- Восени ФК «Рожище» налаштований брати участь у Чемпіонаті області з футболу. Як готуєтеся?

«Команда тренується в інтенсивному режимі, - розповідає тренер, - хоча хлопці не звикли до важких фізичних навантажень, але  тренування переносять з позитивом і вірою у клуб. Надіємося на хороший сезон. Потрібно піднімати престиж команди. Для участі у серйозних змаганнях треба мати спонсора».

«І така людина знайшлася, - продовжує Юрій Бенещук. – Ми звернулися з пропозицією про співпрацю до депутата обласної ради Сергія Котюка, який не раз підтримував футбольні команди району, завжди йшов назустріч у вирішенні проблемних питань. Після зустрічі з командою, футбольним активом, обговорення планів та перспектив клубу з міським головою Сергій Сергійович виступив гарантом фінансування ФК «Рожище» у цьому сезоні. Найближчим часом будуть закуплені сучасна тренувальна форма, спортивні костюми. Ми побачили бажання депутата  сприяти у розвитку рожищенського футболу, маємо хорошу фінансову підтримку і вдячні йому за те, що відгукнувся. Зверталися ми до багатьох підприємців, але ніхто не зголошувався».

«Після зустрічі з Сергієм Котюком, - зауважує Володимир  Лукашук, - у хлопців загорілися очі, адже до цього була зневіра у фінансову спроможність рожищенського футболу. Надіємося, що співпраця з меценатом додасть впевненості, ентузіазму і  це вплине на результат команди».

Ось минулого тижня ФК «Рожище» у рамках контрольної товариської зустрічі приймав у Рожищі серйозного суперника – «Волтранс» (Луцьк). І за оцінками тренерів, і за відгуками вболівальників рожищенські футболісти продемонстрували хороший футбол та якісну гру. Рахунок матчу 3 : 1 на користь рожищан. На стадіоні вирували емоції, було очевидно, що містяни скучили за справжнім футбольним дійством.

Особисто гравців ФК «Рожище» привітав з перемогою у день гри і Сергій Котюк, який побував на матчі підшефної команди.

Колектив газети теж бажає команді нового клубу завжди йти вперед і реалізувати свою амбітну мету – відродити славу рожищенського футболу.

Наталія Яковлева

Коментарі
17 Серпня 2018, 18:42
Ура ура ура!
17 Серпня 2018, 18:51
Супер дайте номер карточки куди можна перерахувати гроші на підтримку клубу
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024