Навчальний рік на порозі: що потрібно знати про медогляд дитини

16 Серпня 2018, 14:28
Медогляд до школи 1558
Медогляд до школи

Кожна дитина перед навчальним роком повинна принести в школу довідку форми 086.

Напередодні нового навчального року в Україні проходить щорічна кампанія профілактичних медичних оглядів школярів. Що потрібно знати про це батькам і яких фахівців школяреві треба пройти, - інформує znaj.ua.

Довідка форми 086

Кожен школяр перед початком навчального року повинен надати в школу довідку форми 086, в якій буде зазначено його загальний стан здоров'я, рівень слуху і зору, правильність постави і результати проби Руф'є, яка визначає стан серцево-судинної системи дитини після певного фізичного навантаження. Крім того, якщо дитина перебуває на обліку у якого-небудь лікаря з приводу певного діагнозу, то тоді дитина проходить також огляд у такого фахівця.

Що потрібно проходити першокласникам

Діти, які йдуть у перший клас, проходять огляд у сімейного лікаря або педіатра, офтальмолога, отоларинголога, хірурга і стоматолога, а також здають загальні аналізи. Також вони надають в школу довідку форми 063 про проведення дитині щеплення.

Де проходити медогляд

Медогляд усіх школярів проводиться в амбулаторіях або поліклініках за місцем проживання у сімейних лікарів або педіатрів з обов'язковою присутністю під час огляду одного з батьків дитини.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39