16 серпня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

16 Серпня 2018, 07:00
Микола Вірний 4722
Микола Вірний

Доброго ранку, читачі. Сьогодні четвер, 16 серпня. 

Якщо ви досі не приготували собі ароматної кави, значить, даремно втратили активну частину нового дня.

Не гайте часу задарма, насолоджуйтесь смаком улюбленого напою і нехай навколишній світ відкриє сьогодні для вас багато приємних таємниць.

Гарного настрою, зустрічних посмішок та успіху в усіх починаннях! 

16 серпня День народження святкують демобілізований військовослужбовець Микола Вірний (читайте, НАШІ ГЕРОЇ: Рожищенець Микола Вірний, розповів про Іловайський котел, «зелений коридор» та полон) та рожищенські журналісти Тетяна УрбанЛюдмила Панасюк і Богдан Бальбуза. 

Щиро вітаємо іменинників! Зичимо міцного здоров’я, благополуччя, поваги та шани від людей, любові від рідних та близьких, добра і достатку, творчого натхнення і невичерпної енергії. Хай невтомність, високий професіоналізм і бажання творити добро завжди супроводжують вас. Щиро бажаємо нових звершень на професійній ниві. Многая літа!

2
Тетяна Урбан
Тетяна Урбан

3
Людмила Панасюк
Людмила Панасюк

2
Богдан Бальбуза
Богдан Бальбуза

День ангела святкують: Антон (Антоній), Іван, Ісак, Кузьма, Родіон, Соломія.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих:  Православна церква вшановує пам'ять преподобних Ісаакiя, Далмата i Фавста; преподобного Антонiя Римлянина, Новгородського чудотворця; преподобного Косми пустельника. Успінський піст або Спасівка (триває з 14 до 27 серпня включно).

16 серпня в історії:

  • 73 роки тому (1945) у Москві був підписаний "Договір між СРСР і Польською Республікою про радянсько-польський державний кордон". Україні перейшли такі сучасні області: Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Волинська та Рівненська.
  • 60 років тому (1958) народилась американська поп-співачка Мадонна (Мадонна Луїза Вероніка Чикконе).

Погода: Сьогодні очікується +18..+25 °C, переважно без опадів, легкий вітер. Завтра: +20..+26 °C, переважно без опадів, легкий вітер.

Народний прогноз погоди: 16 серпня вшановується пам'ять преподобного Антона Римлянина, Новгородського чудотворця. У народі святого називали Антон Віхровій, оскільки у цей день часто буває вітер, по якому судять про майбутню зиму. Якщо на Антона вихор - чекай сніжну зиму. Ще в давнину помітили, який цей день, такий і жовтень.

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!


 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024