15 серпня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

15 Серпня 2018, 09:00
4489

Доброго ранку, читачі. Сьогодні середа, 15 серпня. 

Нехай екватор тижня буде насиченим хорошими подіями. Прокидайтеся з горнятком ароматної кави, додавайте до нього радість.

Затишного ранку і вдалої вам середи!         

День ангела святкують: Степан, Василь, Іван, Кирило, Роман, Тарас, Федір.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

У середу, 15 серпня 2018 року, професійне свято науковців, які проводять розкопки та досліджують матеріальні пам'ятки історичної давнини, - День археолога.

Цей день в історії: 

  • 1848-го американець Уолдо Хенчетт з міста Сірак'юс (штат Нью-Йорк) запатентував зуболікарське крісло.
  • 1877 рік – Томас Едісон написав лист президентові телеграфної компанії Піттсбурга, в якому доводив, що найкраще вітання у спілкуванні по телефону – слово "hello" (у нас трансформувалося в "алло").
  • Цього ж дня Едісон першим у світі провів запис звуку – зафіксував на платівці пісню "Mary Had A Little Lamb".
  • 1939 рік – в Німеччині відбулася одна з наймасовіших авіакатастроф.
  • 1969 року з 15 по 18 серпня проходив вудстокський фестиваль – кінець ери хіпі.
  • 1997 рік – в Україні засновано орден Княгині Ольги.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Православна церква вшановує пам'ять священномученика Стефана, папи Римського, та iнших з ним. У храмах згадують Перенесення з Єрусалима до Константинополя мощей першомученика архидиякона Стефана i знайдення мощей праведних Никодима, Гамаліїла i сина його Авива. 

Погода: Сьогодні очікується +25..+21 °C, переважно без опадів, слабкий вітер. Завтра: +20..+25 °C, переважно без опадів, легкий вітер.

Народний прогноз погоди: У цей день відзначається перенесення із Єрусалиму до Константинополя мощів первомученика Стефана (Степана). Степан вважається покровителем коней. Наші пращури помітили, яка погода на Степана - такий і вересень буде. А по тому, які дні 15-19 серпня, визначали погоду на вересень-січень.

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024