Рожище: завершився християнський табір для дітей

14 Серпня 2018, 11:43
8798

Вже традиційно у літню пору протягом тижня, цьогоріч з 6 по 10 серпня, у місті Рожище тривав дитячий табір «Крок за кроком».

Його незмінними організаторами є Церква євангельських християн-баптистів міста Рожища на чолі з пастором Вадимом Бандурою.

Учасники табору – майже 160 діток віком від 7 до 13 років. Основною локацією заходу був спортивний майданчик школи №1, саме тут умілі лідери поєднали духовне та фізичне оздоровлення молоді – майбутнього нашої країни.

Також читайтеРожище: стартував дитячий християнський табір «Крок за кроком». ФОТОРЕПОРТАЖ.

Кожен день дітей привітно зустрічали вчителі та помічники, які намагалися приділити кожній дитині увагу і турботу. Приходячи в табір, діти починали свій день з молитви, співали пісні прославлення, брали участь у конкурсах та іграх.

«Табір проводимо уже четвертий рік, – розповідає Вадим Бандура. – Щороку маємо сталу кількість діток, хоча охочих набагато більше. На жаль, технічна база не дозволяє нам набирати більше юних рожищан. Але ми над цим працюємо.

Тематика цьогорічного табору – «Джунглі». Ідея полягала у тому, аби показати дітям, як, не дивлячись на труднощі, з якими ми стикаємося щодня, зберегти людські, зокрема християнські чесноти. Я думаю, що виголосити ідею нам вдалося, а от наскільки вона буде ефективною в дії, це залежить від батьків».

Цьогоріч у таборі були нові станції. Зокрема, канатна дорога з різними перешкодами, батути, водяні гірки. Але найбільш улюбленим місцем дітей був, безумовно, новий великий басейн з багаторівневими степенями очищення.

3

4


 

«Під час табору ми прищеплювали дітям дві речі: це любов до Бога і любов до ближнього. Основоположні християнські постулати, на яких стоїть все християнство. Ми не проголошуємо деномінаційних розбіжностей, ми  в цих питання стоїмо принципово. Коли дитина виросте, якщо вона буде цікавитися, сама дізнається.

Батькам хочеться сказати, щоб тих дітей, які є відкритими до сприйняття слова Божого, Божої любові, Божих ідей, вони підтримали. Разом вдома читали Біблію, молилися. Роблячи це, батьки зможуть виховати міцних, зрілих особистостей, які стануть не просто хорошими, а зразковими громадянами. Бо навіть якщо подивитися на розвинені країни, їхня успішність полягає в тому, що вони керувалися християнськими цінностями».

Щиро гордиться пастор, що команда, яка на волонтерських засадах працювала з дітьми, щороку поповнилася молодими помічниками.

«Мене тішить те, що прийшов молодий контингент. Підлітки, які ще минулого року самі були учасниками табору – нині в числі помічників лідерів. Вони прислуговуються іншим – миють після всіх кухню, допомагають діткам та лідерам. Це запорука успіху, бо вони гідно засвоїли урок «служити ближньому», – зазначає пастор Вадим.

Сьогодні наш співрозмовник щиро зізнається, що попри волоканину з паперами для організації табору, все пройшло дуже добре.


1

«Здоров’я дітей для нас найголовніше. Тому спокійно ставлюся до збору всіх дозволів, погоджень, медоглядів, сертифікатів, адже це запорука безпеки в першу чергу. Але це було б важче зробити, якби нам не допомагали.  Хочеться подякувати головному лікареві Рожищенської ЦРЛ Віктору Редзію, адже він завжди зустрічає нас із посмішкою, завжди порадить, підкаже. Йдуть на допомогу й у санстанції на чолі з Миколою Демидюком.

По-особливому хочеться подякувати начальнику освіти Ігорю Кузаві та директорові школи №1 Мирославу Максимюку. Ці люди завжди, так би мовити, відкривають перед нами двері.

Спасибі начальнику управління Держпродспоживслужби у Рожищенському районі Ігорю Барвінському за пильність з їхнього боку. Звісно, були певні вимоги, які ми виконали, адже безпека дітей – це пріоритет для нас. Окрема вдячність голові РДА Інні Гайворонській за підтримку та подарунки, які вона принесла для діток під час відвідин табору.

Щиро всім кажу «дякую», бо коли перед тобою відкривають двері, та подають руку допомоги, то це надихає і надає сили робити цю справу й надалі. Словом, не дивлячись на фізичну та фінансову важкість, ми будемо рухатися вперед, адже робимо це не тільки для дітей, а й для Бога. Він сказав: «Хочеш щось зробити для Мене – зроби для мого ближнього», – зауважив наш співрозмовник.

Користуючись нагодою, Вадим Бандура запрошує юних рожищан у постійно діючий християнський клуб «Крок за кроком».

«Якщо батьки дозволять діткам відвідати християнський клуб, який є продовженням табору цілий рік, то запрошую їх щосуботи з 10 до 14 години на заняття у приміщення Церкви. В міні-таборі відбувається урок, різноманітні гуртки, змагання. Дітки там їдять і гарно проводять час», – запевнив Вадим Бандура.

Щоб впевнитися, що табір відбувся успішно, варто було подивитися на задоволені, але в той же час трішки засмучені обличчя діток. Вони щиро обіймали своїх лідерів та сумували, що вже наступного дня їх не покличуть на веселу руханку, жартівливі ігри та біблійні уроки.

Є велика надія, що цей дитячий табір принесе у майбутньому свої щедрі плоди, розбудивши християнську свідомість у спраглих душах підростаючого покоління. А наступного року лідери з Церкви євангельських християн-баптистів знову покличуть наших діток, аби посіяти в їхніх серцях нові зерна доброти і любові!


1










1










2

3

1
Традиційно - цікаві та корисні подарунки на згадку про табір
Традиційно - цікаві та корисні подарунки на згадку про табір


2

2
Ті, хто дарував дітям радість та теплоту свого серця - лідери та помічники (Церква ЄХБ)
Ті, хто дарував дітям радість та теплоту свого серця - лідери та помічники (Церква ЄХБ)

 

Коментарі
14 Серпня 2018, 16:32
Дякую...
14 Серпня 2018, 17:06
Що є такі табори. Для України необхідні такі заходи. <br/>Зичу вам процвітання та розширення табору. Хай Бог благословить!
14 Серпня 2018, 17:08
Хороша справа.Для діток -справжній рай!
14 Серпня 2018, 17:22
дякую кухарям за смачну домашню їжу у таборі! молодці!
14 Серпня 2018, 18:40
Той басейн мені б такого додому...
14 Серпня 2018, 20:50
табір КЛАС їжа Супер!
15 Серпня 2018, 03:26
Дуже дякую усім. Ви молодці. Шкода що малий термін. Але ми розуміємо Вас. Божого благословіння. Повернення здоров`я.
15 Серпня 2018, 21:43
Дякую за навчання, виховання, ігрові моменти!!!
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024