Минулого року під час літніх канікул загинуло 8 дітей, - ГУНП у Волинській області

27 Травня 2016, 12:00
1382

Сьогодні у всіх школах району - останній дзвінок. Перед початком літніх шкільних канікул волинська поліція разом із фахівцями управління освіти, науки та молоді, а також служби у справах дітей обласної державної адміністрації провели брифінг, присвячений захисту прав та інтересів дітей. У центрі уваги були питання гарантування безпеки дітям під час літнього відпочинку та недопущення скоєння правопорушень неповнолітніми.

У брифінгі взяли участь начальник управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Волинській області Володимир Солоненко, начальник управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Людмила Плахотна, начальник служби у справах дітей Волинської ОДА Алла Онищук, керівник сектора ювенальної превенції ГУНП в області Інна Остапович, командир роти відділу безпеки дорожнього руху ГУНП в області Юрій Максимюк.

«Торік, протягом літніх канікул на Волині було зареєстровано 21 нещасний випадок за участю неповнолітніх. Загинуло восьмеро дітей. Із них п’ятеро утопилися, а троє загинули під час дорожньо-транспортних пригод. Наша спільна турбота – гарантувати безпеку дітей під час літнього відпочинку та оздоровлення. Йдеться не тільки про дотримання законодавчих вимог і недопущення правопорушень, а про збереження здоров’я та життя дітей», - зазначив начальник управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в області Володимир Солоненко.

Під час брифінгу представники поліції та органів виконавчої влади розповіли про заплановані профілактичні заходи, які проводитимуться протягом літніх канікул.

«Важливо, гарантувати безпеку дітей під час канікул й створити належні умови для їх відпочинку та оздоровлення. В області будуть діяти пришкільні та оздоровчі табори. 2016 оголошено роком англійської мови, тому будуть діяти також і мовні табори», – розповіла начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна. 

«Період літніх канікул з одного боку це дозвілля, а з іншого – це контроль за тим чим займаються діти. Протягом канікулярного періоду ми спільно із працівниками нацполіції будемо проводити профілактичні рейди», – зазначила начальник служби у справах дітей Волинської ОДА Алла Онищук.

Керівник сектора ювенальної превенції ГУНП в області Інна Остапович розповіла, що на профілактичному обліку в поліції перебуває 174 дитини. З яких 19 дівчат та 155 хлопців.

Командир роти відділу безпеки дорожнього руху ГУНП в області Юрій Максимюк звернувся до перевізників та нагадав вимоги щодо перевезення організованих груп дітей.

Поліцейські також нагадали підприємцям про заборону продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім. Таке адміністративне правопорушення може вартувати життя та здоров’я дітей. Учасники брифінгу звернули особливу увагу на те, аби батьки також належно опікувалися під час канікул дітьми.

 

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром