12 серпня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

12 Серпня 2018, 07:00
4855

Доброго ранку, читачі. Сьогодні неділя, 12 серпня.

Розпочинайте свій активний ранок з ароматом свіжозвареної кави, додавайте до неї сонячного настрою, приємних вражень і посмішок.

Нехай усе задумане якомога швидше втілиться у реальне життя і принесе вам незабутні хвилини радості. 

День ангела святкують: Агнія (Агна), Ангеліна, Андронік, Валентин, Герман, Іван, Лука, Лукія, Максим, Павло, Сила (Сильван).

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

12 серпня багатий день на свята. Сьогодні відзначають День будівельника, День працівників ветеринарної медицини, Міжнародний день молоді (встановлений Генеральною Асамблеєю ООН 17 грудня 1999 року за пропозицією Всесвітньої конференції міністрів у справах молоді).

Цей день в історії: 

  • 100 років тому (1918) у США заборонили продавати спиртне на залізничних вокзалах.
  • 35 років тому (1983) народилась Мер'єм Сахра Узерлі турецько-німецька актриса і фотомодель, яка зіграла Роксолану в популярному телесеріалі "Величне століття. Роксолана". 
  • 1851 – Американець Ісаак Мерріт Зингер одержав патент на швейну машинку.
  • 1865 – Англійський хірург Джозеф Лістер уперше використав під час операції карболову кислоту, або фенол, для дезінфекції інструментів і рук хірурга
  • 1900 – помер Вільгельм СТЕЙНІЦ, австрійський шахіст - перший офіційний чемпіон світу
  • 1925 – народилися Норріс і Росс Макуїртер, брати-близнюки, яким спала на думку ідея створити «Книгу рекордів Гіннесса»
  • 1953 – помер Євгеній ПАТОН, український академік - фахівець із електрозварювання
  • 1955 – помер Томас МАНН, німецький письменник, нобелівський лауреат
  • 1964 – помер Ян ФЛЕМИНГ, англійський письменник, «батько» Джеймса Бонда

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Православна церква вшановує пам'ять апостолів вiд 70-ти: Сили, Силуана, Крискента, Єпенета й Андроніка; мученика Іоана, воїна; священномученика Валентина, єпископа.

Погода: Сьогодні очікується +18..+25 °C, переважно без опадів, слабкий вітер. Завтра: +20..+28 °C , без опадів, слабкий вітер.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять апостолів Сили, Силуана та інших. У минулі часи помітили, якщо у цей час дні похмурі і прохолодні, то дощу можна не боятись, і роботи в полі можуть продовжуватись без перерви; якщо ж душно і обтяжливо, і комахи особливо злі і кусючі, то буде дощ.

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024