Рожищенську «ковбасну мафію» показали в сюжеті ТСН

11 Серпня 2018, 23:37
18204

Попри тривалу боротьбу зі стихійною торгівлею в сквері Богдана Хмельницького в Рожищі, люди продовжують торгувати не тільки овочами, а й м'ясними виробами.

«У тридцятиградусну спеку, біля дороги і без жодних документів. М'ясо та ковбасу невідомого походження продають перехожим в місті Рожище, що на Волині. На імпровізойвані ятки журналісти ТСН натрапили випадково», - про це дивіться у сюжеті ТСН. 

Також читайте, У Рожищі продовжують боротьбу зі стихійною торгівлеюСтихійна торгівля: помилувати чи покарати?.

«Свіжа в мене ковбаса, все свіже. Так кругом продають», - запевняє продавчиня.

Доки журналісти спілкуються із нею, інші торговки свій товар швидко переховують. Який термін придатності у продукції, вони не зізнаються, а на запитання про документи щодо якості ковбаси – сміються.

«У нас не отруяться, не переживайте», - кажуть вони.

Керівник рівненського управління Держпродспоживслужби Анатолій Сасовський нагадує, що всі м’ясні та ковбасні вироби мають зберігатися із застосуванням холодильного обладнання, тобто з дотриманням температурних режимів, інакше їхня дегустація може закінчитися лікарнею.

«Починаючи з кишкової палички, сальмонели, навіть може розвиватися і бутулізм», - застерігає він.

Про самовільний ринок під сонцем чиновники знають, але переконують, що вуличні ковбасні підприємці непереможні – навіть рейди в цій війні не рятують.

«На день, на пів дня торгівля припинялась, а на другий день потихеньку так і продають – під ногами, люди ходять, все там і лежить. Якби могли – то вже б вплинули», - переконує заступник міського голови Рожища Віталій Поліщук.

Журналісти викликали на мість стихійної торгівлі поліцію – продавчині вправно поховали м’ясо до торб і запевнили, що по дозвільні документи і сертифікати якості слід сходити додому. Тому наразі єдина надія чиновників – на свідомість і стійкість містян, які відмовилися б купувати сумнівної якості товар і ризикувати своїм здоров’ям. 

Коментарі
12 Серпня 2018, 11:12
Ніколи там не купляю особливо літом. Жах
12 Серпня 2018, 12:12
Автор статті, що це за жаргон,, торговки'' , ви ще той,, писун'', там жінки поважного віку, обережніше з словами. А колбаса там свіжіша ніж в колібрісі і інших магазинах
12 Серпня 2018, 12:44
НОРМАЛЬНИЙ ТОВАР ТАМ ПРОДАЮТЬ, ХОРОШОЇ ЯКОСТІ....ЦЕ НЕ КОВБАСА БЕЗ М"ЯСА, ЩО ПРОДАЮТЬ В МАГАЗИНАХ,,,ЦЕ ДІЙСНО ЖАХ,,,
12 Серпня 2018, 13:14
Наталі, хахахааххаа! Свіжіша?<br/>Ковбаса на сонці! Промийте вуха і послухайте до чого вона може довести!<br/>Спеціалістка знайшлася! хааххаахах!
12 Серпня 2018, 14:02
Ви жартуєте??? Де ви бачили в Польщі якісну ковбасу, тим паче купляють саму дешеву! Вже від пшеків везуть усе... хоть хтось дбає за «щирого сусіда»
12 Серпня 2018, 14:35
В польщі якісніша ковбаса, повірте. Тільки не та, що до нас везуть куплену біля кордону
12 Серпня 2018, 15:32
ніхто нікого не заставляє купляти * ковбасу* і тд.... хочете ще свіженького швидше у Люкс чи Колібріс з перебитими датами ....
12 Серпня 2018, 15:38
Це є порушення всіх правил торгувати мясними і молочними виробами в таку жару без холодильників. Щей на дорозі де вітер здіймає пил і воно все осідає разом з глистами і різними бактеріями на ті товари. Молоко хоч зранку продають люди які дійсно ту корову доглядають і натрудяться з нею і з тим молоком. Цих людей можна зрозуміти. Ну а тих перекупів польського говна які труять нас треба штрафувати з конфіскацією всієї тої &quot;продукції&quot;. Порозкладаються що не пройти і не проїхати. Інша людина прийде продати з городу щось так там вже і місця неможна знайти. Самий найкращий метод це не купляти в них нічого.
12 Серпня 2018, 17:16
Люди схаменіться невже ви там ще щось купляете жиніть з базару тих продавців з тою ковбасою
12 Серпня 2018, 21:37
Люди яка може бути ковбаса свіжа коли на сонці лежитьі невакована.Хтось коли небудь питався коли вона купувалася чи хотяби чек.В продавців завжди все свіже )
13 Серпня 2018, 00:03
Да не везе цього року ковбасникам, там павільйон згорів, там журналісти палки в колеса вставляють)))))
13 Серпня 2018, 14:32
Павільйон спалили.........де нам торгувати?
13 Серпня 2018, 15:00
Тут пишуть за Колібріс і Люкс. Різниця в тому що ви прийдете з чеком і вам повернуть кошти якщо виявили несвіжу. Чи отруїлись і через суд відшкодування вимагати можете. А тут що будете робити?? Потім всі будуть винні крім вас. Не купляти і не буде того балагану.
13 Серпня 2018, 16:55
до 13, а то як був павільйон то ви там торгували ???!!!
14 Серпня 2018, 01:27
Чесно ні, не торгую і не купую, просто цікаво почути думку про пожар, одні говорять, що спалили, інші ,що блискавка. Підозріло, що керівництво, аж надто спокійне, ніяких емоцій і так швидко все валять...
15 Серпня 2018, 14:00
навіть ,якщо ковбаса в вакуумній упаковці більше ніж 2-3 год. не в холодильнику вона вже зіпсована!!!! а вакуум ще небезпечний анаеробними бактеріями ,сама відома викликає ботулізм сироватки проти якого в Україні НЕМАЄ !!!!!!!!!!!! люди схаменіться і подумайте двічі перед тим, як там щось купувати.
15 Серпня 2018, 19:42
&lt;p&gt;на завод іди..чи на трускавкі до польші...капіталісти,завжди плачите що вам нічого не виходить&lt;/p&gt;
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024