За минулу добу рятувальники ліквідували п’ять пожеж

10 Серпня 2018, 13:25
1601

На Волині за минулу добу рятувальники загасили п’ять пожеж у Камінь-Каширському, Володимир-Волинському, Рожищенському, Любешівському, Старовижівському районах. 

Серед пожеж, на жаль, є і загорання торфових полів, - інформує УДСНС України у Волинській області.

Так, 9 серпня поблизу села Велика Глуша Любешівського району виникло загорання торфу на площі 0,3 гектари. Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

З метою стабілізації пожежної обстановки в області, недопущення пожеж на торфополях та лісах, а також на жнивних полях, де триває збір урожаю, управління ДСНС України у волинській області звертається до всіх мешканців краю: не розпалюйте вогонь  поблизу полів та лісів! Це категорично заборонено в умовах сухої спекотної погоди, що встановилась в області, оскільки оголошено найвищий 5 клас пожежної небезпеки.

Навіть найменша іскра може призвести до великої пожежі в екосистемах та завдати непоправної шкоди лісовим масивам, жнивним та  торфополям чи знищити житлові будинки. Будьте обережними при поводженні з вогнем, не розводьте багаття на торф’яниках та в лісах, не кидайте не загашені сірники та недопалки з вікон автомобілів.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39