Бюджетників села Топільне відправляють у неоплачувані відпустки

03 Серпня 2015, 14:22
4206

Працівники сільського Будинку культури і місцевого дитячого садка обурені рішенням сільського голови Євгена Фірчука, за яким люди змушені йти у відпустки за власний рахунок.

«Попереду новий навчальний рік, треба купувати дітям речі до школи, оплачувати навчання студентів, плюс - комунальні послуги, а ми на два місяці залишаємось без зарплати», - бідкаються вихователі дитсадка і культпрацівники.

Жіночки розуміють скруту у районі щодо фінансування працівників бюджетних установ й готові йти у вимушені відпустки, але не зараз, а хоча б у жовтні. Проте Топільненський сільський голова Євген Фірчук впевнений, що розпорядження прийняв правильне і яке не суперечить Закону. «Я ні на міліметр не відступив від букви Закону як розпорядник бюджетних коштів. Якщо ви зараз підете у неоплачувану відпустку, то у нас є шанси дожити до Нового року. А що далі буде – невідомо», - підсумував він.

Зі слів голови Рожищенської районної ради Андрія Музики, проблема фінансування працівників бюджетних установ потребує нагального вирішення. Ціна питання – більше десяти мільйонів гривень, які влада боргує бюджетникам. Тому вже найближчої сесії районної ради депутати прийматимуть звернення до Президента, уряду, Верховної ради звернути увагу на покриття боргів із зарплати перед працівниками бюджетної сфери.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024