У Рожищі оголосили конкурс «Лист на небо»

24 Травня 2016, 10:25
2164

Рожищенська Самооборона спільно з районним об'єднанням учасників АТО проводить конкурс серед школярів під назвою «Лист на небо».

Оголосили конкурс кілька тижнів тому. Його мета - плекати пам'ять про Героїв, борців за Незалежність та свободу України серед молоді. Зараз, кажуть активісти, вже надійшло 19 листів від учнів шкіл.

Переможців конкурсу мають визначити до 19 червня. Нагородження відбудеться на День міста. А поки кращі листи будуть опубліковані в тематичній рубриці на Район.Рожище.

1

 

Публікуємо твори без змін та доповнень.

Лист №1

Дорога Небесна сотня, замало слів, щоб описати те, що ви для нас зробили.Завдяки вам українці зрозуміли, що ми єдині, ми одна велика сім'я. Поставши проти системи, безчинства влади, ви до кінця, до останнього подиху боролися за волю. Не маючи зброї, ви йшли у бій. Ви стояли на смерть. 

Майдан змінив нас. Саме після цієї зими українці зрозуміли, що ми єдині, прокинувся патріотизм. Ви повстали за свободу та незалежність країни і її народу. Згадуючи події на Майдані, стає моторошно. Але, згадуючи про вас, відчуваєш гордість за тих свідомих українців, які незламно стояли до останнього. 

Ми хотіли змін, ми хотіли ту державу, якою можна було б пишатись. І завдяки Вам Україна почала змінюватись. Українець став за українця. Ви дали зрозуміти, що звідки ти б не був: з заходу, сходу, півдня або півночі, ми - родина.

Хоча вас вже нема, але ви живі у серцях кожного українця.

Знаю, що ви є для України і для її народу ангелами охоронцями. І небесною сотнею її охороняєте...

«А сотню вже зустріли небеса...

Летіли легко, хоч Майдан ридав...

Із кров'ю перемішана сльоза...

А батько сина ще не відпускав.»

Горисюк Аліна, учениця 9-А класу Рожищенського НВК №4

Коментарі
27 Травня 2016, 23:25
Куди можна віднести листа ?
27 Травня 2016, 23:59
Листи можна приносити на наш офіс по вулиці 1Травня. До 17 години.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024