Які правила дорожнього руху найчастіше порушують рожищани?

23 Травня 2016, 19:00
1777

Не так давно Район. Рожище писав про те, що в місті подекуди відсутні дорожні знаки, і розмітка. Ситуація на вулицях різна: де є знаки, то розмітки не має, то розмітка є – знаків не видно. Втім, є й такі місця, де все добре видно.

Ми вирішили дізнатися, які правила дорожнього руху найчастіше порушують в місті.

В управління превентивної діяльності ГУ НП у Волинській області нам надали цікаву статистику за січень-квітень 2016 року:які правила порушуються найчастіше у нашому районі у порівнянні з сусідніми. Відтак, Рожищенський район зайняв «почесне друге» місце. Найбільше порушень в Ковельському – 142, Рожищенському  трохи менше – 75, В Луцькому -71, Турійському – 52, Ківерцівському – 50.

В Рожищі найчастіше «ловлять» водіїв за керування авто у нетверезому стані – 15, порушення дорожньої розмітки – 11, та на пішохідному переході – 8, скоєно ДТП – 8.

У порівнянні з сусідніми районами, саме в Рожищі найчастіше за кермо сідають водії напідпитку, приміром у Ковельському районі найбільше порушень припадає на дорожнью розмітку – 28 випадків, тоді як «під шафе» за кермо сіло лише 17 водіїв. В Луцькому районі теж часті випадки кермування авто нетверезими водіями – зафіксовано 12 випадків, а от на дорожню розмітку прийшлося лише 2 погрішності.

Порушення правил дорожнього руху на пішохідних переходах – лише в Рожищах – 8, та в Турійську – 2. Чи то поліція в сусідніх районах суворіша, чи то водії краще правила засвоїли, але в Ковельському, Луцькому та Ківерцівському районах таких порушень на пішохідних переходах за січень-квітень поліція не зафіксувала.

Що стосується ДТП – то наш район знову в трійці «призерів». На лаврах – Ковельський район. Та зафіксовано аж 28 автопригод. Порівно в Рожищенському та Турійському – 11. В Ківерцівському та Луцькому – 2.

Отож роботи на дорогах в районі – непочатий край, втім, коли нарешті, там запанує дисципліна – поки сказати ніхто не береться.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024