Новий навчальний рік: за парти в Рожищенському районі сяде понад чотири тисячі школярів

07 Серпня 2018, 17:55
Новий навчальний рік: за парти в Рожищенському районі сяде понад чотири тисячі школярів 2661
Новий навчальний рік: за парти в Рожищенському районі сяде понад чотири тисячі школярів

Наближається початок нового 2018-2019 навчального року. Про стан готовності закладів освіти району під час наради у голови райдержадміністрації 7 серпня доповів начальник відділу освіти та молоді Ігор Кузава.

Про це повідомляють у відділі з питань організаційної роботи, внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

– Міністерство освіти і науки України реформує українську школу. Зокрема, вже з початку нового навчального року першачки будуть вчитися по-новому, для цього Рожищенському району держава виділила цільову освітню субвенцію у сумі 1,639 млн грн. З коштів районного бюджету виділено 186 799 гривень. Уже закуплено 16 ноутбуків та 14 БФП (3 в 1).  Оголошено тендер на дидактичні матеріали та на закупівлю шкільних парт. Всі вчителі початкових класів, що працюватимуть з першими класами  пройшли відповідні навчання та отримали сертифікати про проходження  очних сесій курсів підвищення кваліфікації, – зазначив чиновник.

Так, у 2018-2019 навчальному році в районі функціонуватиме 32 заклади загальної середньої освіти,  23 заклади дошкільної освіти та 2 заклади позашкільної освіти. З 1 вересня планують відкриття інклюзивно-ресурсного центру. Також для дітей із особливими потребами буде організовано індивідуальне та інклюзивне навчання.

Усього 1 вересня 2018 року за шкільні парти сядуть 4325 школярів у 294 класах, з яких 463 – першокласники.

Також у районі функціонують 23 заклади дошкільної освіти, де навчається та виховується 1074 дитини віком від 2 до 6 років.

Відділ освіти та молоді райдержадміністрації здійснює постійний контроль за підготовкою навчальних закладів до нового навчального року та до роботи в осінньо-зимовий період. В усіх загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах проводяться поточні ремонти.  До початку навчального року частково оновлено шкільні меблі та інше навчальне обладнання, зокрема: придбано учнівські парти, стільці, дошки аудиторні, мультимедійне обладнання, частково оновлено кухонне обладнання (тарілки, чашки, лотки, каструлі). Закуплено: шкільну документацію, класні журнали, відповідну друковану продукцію. Частково оновлено спортивний інвентар.

Важливим питанням є організація харчування учнів. Безоплатним харчуванням забезпечуватимуть дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах, учнів 1-4 класів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей, батьки яких є учасниками антитерористичної операції та дітей переміщених з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції з розрахунку 10,00 грн. на одну дитину в день. Крім того, на підставі рішення сесії районної ради безоплатне харчування буде організоване для дітей, батьки яких є учасниками антитерористичної операції та дітей переміщених з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, які перебувають у групах продовженого дня.

Заслухавши доповідь начальника відділу освіти та молоді голова райдержадміністрації, Інна Гайворонська акцентувала увагу на забезпеченні ефективного використання бюджетних коштів та необхідності до 15 жовтня завершити усі роботи по підготовці закладів загальної середньої освіти району до роботи в осінньо-зимовий період, забезпечивши раціональне використання паливно-енергетичних ресурсів.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024