Як у Копачівці освячували новий дерев’яний храм

06 Серпня 2018, 15:50
4288

Чин освячення церкви Пророка Іллі в цьому селі Рожищанського деканату здійснив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

З владикою служили – декан протоієрей Василь Шняк, настоятель парафії ієрей Анатолій Заремба, духовенство Рожищанського, Луцького міського благочинь.

Освячення місця під будівництво храму відбулося ще 4 серпня 2010 року, але Богослужіння в цьому селі рідною мовою розпочалися в 2012 році в тимчасовому приміщенні. А вже наступного залито фундамент під новий дерев’яний храм.

За п’ять років постав прекрасний Дім Божий із брусів. Безкоштовно керував будівництвом Володимир Грець, за що владика нагородив його медаллю «За жертовність».

Все, що в церкві зроблено з дерева – діло рук цього майстра. Благословенні грамоти отримали: брати Анатолій та Валерій Романюки, Олександр Оксенюк та Василь Мазурик.

Настоятель храму отримав чергову священичу нагороду. У проповіді високопреосвященний порівняв народ єгипетський з народом українським.

Ми так само йдемо до землі Обітованної, за словами владики, але не маємо терпіння, прагнемо земних благ і поклоняємося ідолам. Ми не прагнемо відірватися від минулого, постійно згадуємо радянські часи, як щось хороше, але забуваємо голод, війни.

Ми не хочемо рухатися вперед, до чогось кращого, сказав він. Але, щоб наслідувати вічне життя, потрібно пройти час випробувань – випробування душі та совісті. Хочемо все і відразу, дивимося на сусідів-європейців, мріємо жити, як вони, але маємо запозичувати в них найкраще і будувати в себе, сказав архієрей.

Він привітав усіх парафіян і зазначив, що з будівництвом храму потрібно починати шукати Царство Боже, яке є всередині кожного з нас: «Ви збудували цей храм, до якого будете ходити, незважаючи ні на нинішню жару, ні на зимові холоди, звернувся владика до присутніх».

Богослужіння було особливим завдяки поперемінному співу тріо академістів Волинської Православної Богословської Академії та місцевому хору. На святковій Літургії також молився голова Копачівської ОТГ Олександр Солтис.

Олеся Куліш











1

1

1

1

1


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024