Як в Рожищі «Кубані» прибирали

21 Травня 2016, 17:15
4835

Нещодавно Район.Рожище повідомляв про ініціативу активістів з «Народної Самооборони» навести лад на ставках, де люди люблять відпочивати. Як показала толока – заклик активістів не проігнорували. З лопатами, мотокосами, сокирами та граблями прибирати улюблене місце відпочинку прийшли рибалки, активісти та педагоги НВК №4, без ініціаторів-самооборонівців теж не обійшлося.

А працювати було біля чого: непрохідні хащі і ломаччя, купа папірців та пляшок, одним словом, недобросовісні відпочивальники напаскудити біля водойми не полінувалися.

 «Мати в місті таку красу із каскаду ставків і не прикласти зусиль, аби привести їх в порядок – це гріш ціна нам, рожищанам, - зазначає не відриваючись від роботи один із активістів. – Колись це місце було облюбоване відпочивальниками, а нині всі хочуть мати з усього якусь вигоду і не мають бажання прикладати власні сили, аби навести лад. Не погано було б, якби до роботи долучилася і місцева влада. Якби з комунгоспа хтось був, то б взяли бензопилу, робота б швидше пішла. Але нічого, що зможемо сьогодні зробити, те зробимо. Звісно за день багато не встигнеш, але почистимо галявини, щоб люди могли прийти і відпочити. А там зберемося ще раз. Надіюсь, людей з кожним разом більшатиме», - зазначає чоловік, який побажав лишитися невідомим.

1

1

1

2

 

Серед тих, хто прийшов на толоку – діти. Дорослі, особливо педагоги, приклад для наслідування, тож Родіон Воробей - рожищанин і вчитель фізкультури НВК №4 за сумісництвом вирішив і природі допомогти, і дітям приклад показати.

«Я виріс в Рожищі і сорок років тут живу. Мені не однаково, що робиться в моєму місті. Хочеться не за сто кілометрів їздити на риболовлю, а тут під боком зробити порядок. Раніше, як тут було господарство, то були орендарі, вони і окультурювали. А сама громада, чомусь не виявляє великого бажання. Сюди хоча б КАМАЗ піску привезти, бо постійно діти приходять: граються, купаються. Я думаю, що згодом громада зрозуміє: все, що робиться, то на її благо», - розмірковує Родіон Воробей.


2



1


 

Прийшли на толоку і маленькі рожищани, вони довели – росте гідне покоління. Дмитрик Коваль,  вже не вперше допомагає самооборонівцям, каже, це для нього найкраща робота, бо вони завжди щось добре для міста роблять.

1

1
Дмитрик Коваль
Дмитрик Коваль

 

Всі попрацювали на славу, тепер не соромно буде і самому відпочити біля водойми, і гостям ставки показати. Ті, хто прийшли,  закликають: обов’язково наступного разу також долучитися до прибирання всім небайдужим. Бо критика – справа не важка, зусиль не потребує, куди важче перестати кричати зі «своєї дзвіниці» і таки взятися до роботи та власноруч зробити щось корисне для міста.

Коментарі
21 Травня 2016, 23:49
Дивно, а де гівнокоменти, на самооборону бочку не котять. Давай вата веселіше, шось нудно.
22 Травня 2016, 00:43
так сьогодні вихідний день а ці ватокоментарі в основній масі держиморди.сьогодні вони або півасік бухають або картошку сапають.іншого цим убогим не дано
22 Травня 2016, 16:09
Школярі показали приклад вже давно.зробивши порядок ,а що зробила самооборона?
22 Травня 2016, 16:47
Якось дрібно, давай більше бруду.
22 Травня 2016, 17:03
Козел ти, прийшов би хоча б травичку пощипав (попасся) дивись і користь місту приніс.
22 Травня 2016, 17:20
Це що робота Самооборони, травичку щипати? Де мер, де комунальники? Нашо цей піар?
22 Травня 2016, 18:50
До чого тут піар,коли тобі котик чужий накакає під дверима теж комунальників будеш викликати? треба самому ну хоча щось зробити. А самооборона молодці - організували толоку. Ті ж самі лавочки в парку організували, все місто користується Байдужих до міських проблем багато, хочуть гарних умов життя при цьму нічого нероблячи.
22 Травня 2016, 19:51
А навіщо славіку граблями махати, він краще рішення міськради підготує про здачу їх за безцінь і самообоороону поганити. Йому взагалі на нас начхати - бакси його цікавлять а не проблеми.....
22 Травня 2016, 20:02
До речі.... Розглядали в Обласній раді питання ремонту дороги по вул Промислова за запитом Самопомочі депутата Бугуна, так цього мудака нашого мера там не було щоб пояснити справжній стан даної ситуації та вкрай болючого для мешканців Рожищ питання. Хто з мерів і сільських голів був там - всім пообіцяли допомогу чи фінансування а нам відписку.....
22 Травня 2016, 20:06
бакси йому зараз не несуть,часи не ті та й рівень не той.гривні.його цікавить українська грошова одиниця.з цією валютою (баксом) ще й засвітитись в бірона можна або в кондруся.а так гривню взяв-гривню віддав і ще бажано по перахунку або на каточку,тоді й руки чисті.
22 Травня 2016, 20:08
ах да,згадав.всі бакси ще до поліщука вася долар підмів,так що в народа тих баксів і не залишилось
22 Травня 2016, 20:35
І почала вата люто гівно кидати, і маленькі шматочки на мера попали. Побачили ватани - радіус гівнокоментів збільшився та й подумали що це добре. Амець
23 Травня 2016, 02:47
Ай справді, якісь тролі нині дрібні і коменти їх ніц не варті)))) не те, що не викликають бажання з'їздити по пиці, ба більше - навіть не забавляють. <br/>А Самооборона - молодці!!!! Усім хто прийшов велике людське дякую!!!!
23 Травня 2016, 12:02
Ну добре - повеселю вас, раз так просите. Хоча це було б весело, якби було не так сумно. Я ось про що. Благоустрій ставків - це супер акція. Було б добре, щоб стала регулярною. І клич потрібно давати не лише в інтернеті, а й бажано на дошках оголошень. Людей думаю одразу побільшає. Жалкую, що не прийшов цього разу, бо дізнався про акцію лише в понеділок. А зараз про наболіле. Попередні коментатори кажуть, що міська влада при благоустрої ставків ні до чого. Неправда. Коли були продані здоровенні тополі підприємцю Шинкаруку минулої зими, то міська рада була в темі. При чому вирізали лише товарну деревину, мотивуючи, що дерева начеб-то аварійні, проте якраз зламані, всохлі дерева та інший непотріб залишили на березі. Також залишили здоровенні пеньки та купи гілля. Підприємець зібрав вершки, добре заробив, однозначно поділився з.... А тепер кажуть міська рада ні до чого. Чому благоустрій та рекультивацію цієї території не зробив Шинкарук? Чому гілки, залишки деревини, пеньки прибирали працівники Дільниці благоустрою за наші з вами кошти? Чому громада має організовувати толоки самостійно, витрачати власний час та ресурси, тоді коли є такі собі підприємці та чиновники, які дерибанять народне добро. Вийшло як завжди: забрали цінну деревину, насрали та поїхали. Ні дорогенькі - слід було облагородити територію, або хоча б допомогти активістам інвентарем чи бензином для мотокіс. А мерія хай оголосить, скільки було заплачено за тополі. А ми подивимося чи не продешевив основний лісник міської ради.
23 Травня 2016, 14:26
Це Кучинський з Дмитруком нагадили , а я маю прибирати?? Яка скотиняка з міської ради мала контролювати як використовується орендоване майно?
23 Травня 2016, 15:45
Потрапелюк це ти? Чи Потапчук? Слово скотиняка вживається лише радикалами-Ляшківцями. Беріть і контролюйте - обидва ж ВЕЛИКІ ДУПУТАТИ!!!!
23 Травня 2016, 20:07
а їм це непотрібно, (К.і Д) вони там тільки рибу сітками виловлюють! а благоустрій їм до Ж....и! хоть би кладки полагодили і піску дітям привезли щоб мали де купатись,а то тільки земі на рівчак навезли і скла з каменюками,що діти ноги ріжуть! і це хочуть далі ставок в оренду брати! ДУЛІ З МАКОМ вам а не ставок!
23 Травня 2016, 23:10
вудку маєш? якщо ні бери відро піску,сито і капці.
24 Травня 2016, 01:04
я то візьму, а тобі краще до врача сходити! коли твої діти там ноги поріжуть тоді можливо до тебе дибіла й дойде... хочя наврядчи...
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024