Ювілейний православно-патріотичний наметовий табір на Рожищенщині зібрав понад 200 учасників

04 Серпня 2018, 17:00
Православно-патріотичний наметовий табір 2947
Православно-патріотичний наметовий табір

Із благословення єпископа Нафанаїла гостинно відчинив двері десятий православно-патріотичний наметовий дитячий табір Рожищенського благочиння.

Цьогорічний з’їзд ознаменувався певними подіями, які свідчать про важливість подібної діяльності, – повідомляють у благочинні.

Насамперед варто відзначити, що цьогорічний табір побив усі рекорди попередніх. Більш ніж 200 учасників із 15 сіл району. Від такої кількості дітей у організаторів та вожатих паморочилося в голові, адже слідкувати за кількома дітьми одночасно важко, а що казати про дві сотні.

У понеділок 16 липня, усі заселяли дітей. Перед початком діяльності табору, усі помолилися та попросили у Бога благословення. Далі розподілилися по загонах, придумували назву, девіз, пісню, словом, знайомилися.

Ввечері першого дня відбулося офіційне відкриття табору, всіх посвятили в «чебенята» і розпочалося табірне життя.

Другий день спорту розпочався вже з зарядки. Правда, не всі горіли бажанням її робити. Дітям також організували змагання з волейболу, всі охочі проходили спортивні естафети. День пройшов енергійно та захоплюючи. У цей день клірик Свято-Михайлівського храму міста Рожище священик Олександр Іваничко провів бесіду із дітворою про шкідливість надмірного використання мобільних телефонів та інтернету.

День духовності в середу запам’ятався розігруванням сценок на духовно-моральну тематику, та Літургією, яку відслужили вночі. Більшість  учасників табору посповідалися і причастилися, очистилися духовно. Саме богослужіння очолив священик села Озденіж ієромонах Кирил.

А ще у середу до  дітей приїхали представники Рожищенської РДА та соціальний служб. Табір відвідали керівник апарату райдержадміністрації Наталія Клімович та директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олег Шварцкоп. Гості вручили дітям подарунки та привітали з корисним та змістовним відпочинком.

У четвер в таборі також були гості. Вранці відповіді на запитання дітей давав викладач Волинської духовної семінарії протоієрей Олександр Колб. Запитання були цікаві та різноманітні. Відповіді доступні та вичерпні.

Опісля усі пішли на  будівництво. Відбувся конкурс на кращий піщаний замок. В нагороду усім  водні процедури.

А на обід  вже котрий рік поспіль варився справжній козацький куліш справжнім майстром народної кухні. Діти з недовірою дивилися на страву, яка по зовнішньому вигляду мало чим відрізнялася від звичайної каші, але скуштувавши по кілька разів приходили за добавкою.

У п’ятницю було завершення табору. Зранку відбулося прибирання території від сміття, та складання наметів. Опівдні була урочиста лінійка, на якій підсумували тижневе перебування в таборі Вожаті дякували священикам, священики дякували вожатим та дітворі.

«Ювілейний десятий православно-патріотичний табір оголошено закритим», – виголосив протоієрей Віталій Катеринчук і діти в сльозах почали обійматися, обмінюватися номерами телефонів та подарунками.

«З нетерпінням очікуватиму наступного року, щоб знову приїхати сюди», – було чутно з різних сторін.

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

2

1

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024