Запропонувавши Новий суспільний договір, Тимошенко відроджує віру українців у власну державу

03 Серпня 2018, 16:31
Конституція 1820
Конституція

Так вважає політичний експерт, голова аналітичного центру «ІНПОЛІТ» Сергій Биков.

Сергій Биков
Сергій Биков

За його словами, Основний Закон 1996-го не можна назвати суспільним договором, бо його укладали без участі громадян. Це була змова еліт, що дозволила одним зберегти радянський тип управління та владу, а іншим – задарма приватизувати всю промисловість. Суспільним договором це точно не було, оскільки сам народ не брав участі у його розробці чи підписанні. Єдиним позитивом ухвалення Конституції стало утвердження незалежності та суверенності України. Однак всі президенти, користуючись змовою еліт та без участі народу, зламавши систему державного управління, підлаштовували цей документ під себе.

Єдине, що не змінилось, – це неучасть громадян в управлінні країною. Лише раз на п’ять років народ запрошують проголосувати за політиків, які втратили довіру. А що робити в період між виборами? Сидіти та мовчки чекати, коли дадуть можливість знову обрати тих самих? Зрештою, це призвело до двох революцій. Громадяни повстали, але плодами революції скористались олігархи та ділки від політики. Вони задля власного збагачення передали Україну під контроль іноземних олігархів, котрі нахабно споживають Україну.

Ситуація сьогодні ще гірша, аніж 2004-го чи 2013-го. Але чи витримає держава чергову революцію?

Сергій Биков переконаний, що ні. Необхідно йти іншим шляхом – створити Народну Конституцію. Новий Курс України, ініційований Юлією Тимошенко, – це шлях якісних змін державного управління, коли у центрі управління державою буде людина.

Вона зібрала вершки інтелектуальної еліти та запропонувала розробити концепцію нової Конституції, яку деталізувати буде сам народ і затвердить на всенародному референдумі. Тоді отримаємо справді суспільний договір, під котрий буде вимушена підлаштовуватись влада і який зруйнує кланово-олігархічну систему та на користь пересічного українця.

Політичний експерт констатує суттєвий прогрес у роботі над Народною Конституцією, зокрема у частині, де йдеться про державний устрій та функціонування влади. Україну бачать унітарною республікою з парламентською формою правління. Аби унеможливити кризи формування уряду, планується ввести пропорційну виборчу систему за відкритими регіональними списками у два тури. Це дозволить партії-переможниці самостійно формувати уряд, отримавши після виборів просту більшість у парламенті. Планується надати надзвичайні повноваження та захист опозиції. Вона також матиме всі контрольні функції, а також можливість одразу звертатись до суду, якщо виявлять факти корупції чи зловживання владою. Також опозиція самостійно формуватиме керівництво комітетів та створюватиме тимчасові слідчі комісії з проблемних питань. Якби хоча б десяту частину цих повноважень мала опозиція сьогодні, влада не змогла би знущатися над громадянами здирницькими тарифами, повальним зменшенням доходів, знищенням медицини та соціальної політики.

Сергій Биков стверджує, що новий суспільний договір поверне українцям віру в себе. А це навіть важливіше за доходи чи економічний стан. Україна тотально програє світову конкуренцію за людину, а Тимошенко повертає віру українцям. Саме тому вона має найкращий шанс перемогти на президентських виборах.

Коментарі
03 Серпня 2018, 21:24
Хто такий цей експерт?<br/>Звідки?<br/>Хто він був учора?<br/>Ким він буде завтра?<br/>Шавка Тимошенко?<br/>ПРОПЛАЧЕНА шавка Тимошенко?<br/>Шкода, що Яник так слабенько із нею розібрався...<br/>ПЕРЕВАЖНА більшість українців НЕНАВИДИТЬ владу, а ще більше НЕНАВИДИТЬ ТИМОШЕНКО.<br/>А сьогодні в районі її соратники: голова райради Музика, голова міськради Поліщук і так далі по списку...<br/>Гнати цю всю нечисть, ГНАТИ!!!
03 Серпня 2018, 23:42
Смерть з косою
04 Серпня 2018, 12:51
ЗРЯ ВИ ТАК. ЯКОЮ ХВОРОЮ ЮЛЯ БУЛА В ХАРКІВСЬКІЙ ЛІКАРНІ,НІМЕЦЬКІ ЛІКАРІ КАЗАЛИ ЩО ПОТРІБНО 2 РОКИ РЕАБІЛІТАЦІЇ,,,А ВОНА ВИЙШЛА З ЛІКАРНІ (ВИБАЧАЮСЬ - ВИЇХАЛА НА ВІЗКУ) І ПОБІГЛА,,,САМА ВИЛІКУВАЛАСЬ І ВАС ВИЛІКУЄ,,, ЮЛЯ_ВОНА ТАКА...А ЯКА В НЕЇ КОМАНДА В РОЖИЩЕНСЬКОМУ РАЙОНІ ? - УХ
04 Серпня 2018, 14:18
Так-так, саме так!!!<br/>Чого тільки вартий Гріша Козакевич, в БЮТі висмоктав все, що тільки можна... За який х... ? - хатинку побудував?<br/>Скільки &quot;смаколиків&quot; виніс з садочка?<br/>І зараз в УКРОПі добре себе чухає)))
05 Серпня 2018, 00:37
Йуля наш президент, &quot;покращення життя вже сьогодні&quot; і &quot;жити по новому&quot; ми вже пройшли, залишився &quot;новий суспільний договір&quot; ( правда, сторони ті самі залишились), але то таке. В нас мозгів же нема і думать нам нєчєм, так шо пайдьот. Патерналізм - наше всьо, так нам і треба.
06 Серпня 2018, 18:31
Челедь на майдан!!!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024