Мільйони гривень – як дбають про соціальні виплати рожищанам

03 Серпня 2018, 09:25
Мільйони гривень – як дбають про соціальні виплати рожищанам 1701
Мільйони гривень – як дбають про соціальні виплати рожищанам

Відбулося засідання колегії районної державної адміністрації під керівництвом голови райдержадміністрації Інни Гайворонської.

У роботі колегії взяли участь члени колегії, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, окремих районних установ, міський, селищний, сільські голови, представники ЗМІ, – повідомляють у відділі з питань організаційної роботи, внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

На засіданні колегії розглянуті питання: про підсумки виконання бюджету району за І півріччя 2018 року; про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку району за І півріччя 2018 року; про стан роботи із зверненнями громадян в райдержадміністрації, виконавчих комітетах  міської, селищної та сільських рад, на підприємствах, в організаціях та установах району за І півріччя 2018 року; про роботу Мильського сільського голови та очолюваного ним виконавчого комітету щодо здійснення делегованих повноважень органів виконавчої влади.

Розглядаючи кожне питання, голова районної державної адміністрації та члени колегії робили детальний аналіз з відповідними зауваженнями та пропозиціями щодо покращення роботи.  З кожного питання прийняті рішення та будуть видані розпорядження голови райдержадміністрації.

Про виконання Програми економічного і соціального розвитку району за перше  півріччя 2018 року.

Управлінням соціального захисту населення 3667 громадянам району призначені соціальні допомоги на загальну суму 35,1 мільйона гривень,  субсидій на оплату житлово-комунальних послуг – 61,1 мільйона гривень  та виплачено готівкової субсидії на придбання твердого палива на суму 2,9 мільйона гривень, від 1400 осіб прийнято заяви про виплату частини зекономленої суми субсидії. Санаторно-курортним лікуванням охоплено 17 громадян пільгової категорії. З Державного бюджету виплачено кошти в сумі 487,4 тисячі гривень  громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. З обласного бюджету профінансовано та виплачено 58,2 тисячі гривень по пільгових рецептах, в тому числі  5,2 тисяч гривень на відшкодування за зубопротезування. Проведено виплату одноразової грошової допомоги 1417 громадянам – ветеранам війни на суму – 1306,3 тисяч гривень. Відшкодовано Рожищенській районній центральній лікарні кошти в сумі  39,8 тисячі гривень за надання пільгового зубопротезування інвалідам війни, учасникам бойових дій, почесним донорам України.

На оздоровлення дітей у 2018 році використано з місцевого бюджету 300 тисяч гривень, що на 60 тисяч гривень більше у порівнянні з 2017 роком.

Відділом «Центр надання адміністративних послуг» зареєстровано 6200 справ з надання 67 найменувань адміністративних послуг. Відповідно до чинного законодавства за надання адміністративних послуг за перше півріччя 2018 року до державного, районного та місцевого (Рожищенська міська рада) бюджетів надійшло понад 360 тисяч гривень.

За сприяння служби зайнятості на нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат єдиного внеску працевлаштували 10 безробітних. Допомогу з безробіття отримували 501 громадянин.

За п’ять місяців 2018 року промисловими підприємствами району реалізовано продукції на 637,4 млн. грн. ( 5 місце серед районів та міст області), що складає 5,2% до всієї реалізованої продукції по області;  16,3 тис. грн.- в розрахунку на 1 жителя району.

Чисельність поголів’я свиней зросла на 7% до відповідного періоду минулого року і становить 22 тисяч голів. Район продовжує залишатися лідером в області по кількості сімейних (родинних) ферм – господарств, що утримують 3 і більше корів.

За перше півріччя 2018 року в районі впроваджено 29 енергозберігаючих заходів. З місцевих бюджетів на вирішення проблем енергозбереження в закладах бюджетної сфери спрямовано 958 тисяч гривень. Замінено 105 віконних блоків та 10 дверей на енергозберігаючі в бюджетних установах району. Проведено ряд поточних ремонтів та реконструкцій вуличного освітлення.

Про стан роботи із зверненнями громадян в райдержадміністрації, виконавчих комітетах  міської, селищної та сільських рад, на підприємствах, в організаціях та установах району за І півріччя 2018 року.

За звітний період до райдержадміністрації надійшло 748 звернень. Результати аналізу звернень за характером питань свідчать, що найбільше звернень було з таких питань: аграрної політики та земельних відносин – 492 питання, - соціального захисту – 187 питань, - діяльність органів місцевого самоврядування – 13 питань. Станом на 1 липня  поточного року з 748 питань вирішено позитивно – 607, відмовлено у задоволенні – 25, на 33 надано роз'яснення, перебувають на контролі до остаточного вирішення – 83.

Функціонує громадська приймальня з надання безоплатної первинної правової допомоги. З метою наближення надання соціальних послуг громадянам району створено «мобільний соціальний офіс». У його роботі беруть участь представники управління соціального захисту населення, управління Пенсійного фонду, районного центру зайнятості, служби у справах дітей та територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром