Скандал у Рожищенському притулку: чому діти тікали й раніше?

02 Серпня 2018, 23:57
Скандал у Рожищенському притулку: чому діти тікали й раніше? 6129
Скандал у Рожищенському притулку: чому діти тікали й раніше?

Прокурори з'ясовують, чи застосовували працівники притулку для дітей у Рожищі насильство до неповнолітніх.

Маневицька місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом застосування фізичного насильства до вихованців працівниками комунального закладу «Притулок для дітей служби у справах дітей Волинської обласної державної адміністрації», що у Рожищі, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України, а також за фактом неналежного виконання службових обов'язків працівниками цього закладу щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх, що спричинило істотну шкоду здоров'ю, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 137 КК України. Про це повідомляють у прокуратурі Волині.

Прокурори та слідчі проводять першочергові слідчі дії, допитують осіб, які можуть бути причетні до можливого вчинення протиправних дій стосовно дітей, а також опитують вихованців притулку.

Крім того, прокуратурою області в липні поточного року встановили, що ще 17 травня 2018 року КЗ «Притулок для дітей служби у справах дітей Волинської обласної державної адміністрації» самовільно покинув один із неповнолітніх, проте з відповідним повідомленням щодо безвісти зниклої дитини керівництво притулку до правоохоронних органів звернулось лише 11 липня 2018 року.

Таким чином, внаслідок бездіяльності посадових осіб  комунального закладу будь-які заходи уповноваженими на те підрозділами органів Національної поліції щодо пошуку зниклого з притулку майже 2 місяці тому неповнолітнього не проводились.

Із цього приводу прокуратурою області 16 липня 2018 року голові Волинської обласної державної адміністрації скеровано лист із проханням  вжити заходи до усунення та недопущення аналогічних порушень у подальшому, а також вирішити питання про притягнення до відповідальності посадових осіб КЗ «Притулок для дітей служби у справах дітей Волинської обласної державної адміністрації».

Коментарі
03 Серпня 2018, 13:19
Селищі?
03 Серпня 2018, 15:12
Слідкуючи за останніми новинами,ми скоро будемо кримінальним районом.
03 Серпня 2018, 23:05
та піздец якийсь мало було за базар знає область то тепер за притулок вся Україна знатиме то поміняйте директора бо блять толку ніфіга не буде
03 Серпня 2018, 23:11
З нашого села двоє дітей з одної сім'ї були в притулку три місяці. діти приїхали довольні, навезли подарків і поправились. Мати вдома навела порядок, взялася за голову і стала дітей глядіти. Сім'ю врятували.
04 Серпня 2018, 18:20
Бачу згадуючи навіз.З нашого села були 3 дітей з сім'ї в притулку. Вдома діти спали на підлозі,не говорю про харчі, побували в притулку вони поправилися, стали більш говірки,веселіші. Вони не хотіли повертатися додому. Треба батьків притягнути і контролювати службами як вони живуть, глядять своїх дітей. Ато родять для грошей, а потім винні всі тільки не батькі.це малі діти малі клопоти, а там іде мова за дівок та паробків це інші проблеми, тільки не для їх, а дорослим. Шкода людей, які там працюючи. Не кожен з нас там не зміг працювати. Люди схаменіться і побійтесь гріха. Пишите, аби писати.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024