Рожищенська РДА відзвітувала про соцзахист демобілізованих

19 Травня 2016, 15:15
1717

Станом на 19.05.2016 року в районі демобілізовано 242 військовослужбовці. З них, 131 демобілізовані військовослужбовці мають статус учасника бойових дій та шість військовослужбовців інваліди війни.

Проведеним щоденним моніторингом демобілізованих військовослужбовців визначаються їх проблеми.  Основна проблема – отримання статусу учасника бойових дій та надання матеріальної допомоги на лікування, - повідомляє офіційний сайт Рожищенської РДА.

Кількість сімей, яким надано матеріальну допомогу за рахунок обласного бюджету - 5, місцевого бюджету - 46. Кількість сімей, яким надано матеріальну допомогу за рахунок інших джерел фінансування – 43. Оздоровлено 40 дітей в 2014 році та 29 дітей в 2015 році. Надано медичних послуг 129 сім’ям. Призначено державних соціальних допомог відповідно до норм діючого законодавства – 40 сім’ям, в тому числі: 16 – допомога при народженні; 2 – допомога малозабезпеченій сім’ї; 20 – субсидія; 1- компенсація за надання соціальних послуг; 1- допомога під опікою та піклуванням. Виділено дров - 154 сім’ям,  в т.ч. сім’ї пораненого -2.

Проведено виплату компенсації середньомісячного заробітку 16 приватним підприємствам, працівники яких були призвані на військову службу під час мобілізації  на загальну суму 829 631, 38 гривень.

 У минулому році отримали санаторно-курортне лікування  26 чол. , в тому числі 3 за кошти волонтерів (2 – в санаторії «Залізний порт» м.Херсон та 1- в Іспанії), перебувають на черговому обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням 31 учасник бойових дій та 3 інваліди  війни. 18 учасників бойових дій пройшли медико-психологічну реабілітацію, з них: 10 - через Фонд Ігоря Палиці та 8 - за кошти держбюджету.

Сімей військовослужбовців, члени які отримали пошкодження хребта або втрату кінцівок під час проведення антитерористичної операції на сході країни немає. Поранених – 18 чоловік

На даний час  проживає три  сім’ї  військовослужбовців, які загинули під час проведення антитерористичної операції на сході країни та одна сім’я померлого військовослужбовця. Сформовано соціальні картки потреб та соціального захисту сімей загиблих військовослужбовців, які потребують особливого соціального захисту.  Матерям загиблих надано статус «Члена сімі’ї загиблого (померлого) ветерана війни» та надано пільги. Відвідуються сім’ї загиблих військовослужбовців – учасників АТО з метою вивчення їх потреб і прискорення надання їм необхідної допомоги. Міською радою за кошти субвенції з державного бюджету було придбано однокімнатну квартиру у м. Рожище матері загиблого військовослужбовця Олександра Плоцидима.

Працівниками управління постійно надаються консультації щодо права призначення державних соціальних допомог відповідно до норм діючого законодавства сім’ям мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців.

На черговій сесії районної ради затверджено районну програму підтримки демобілізованих учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2016 рік, загальний обсяг фінансування якої ставить 114 тис. грн. Програмою передбачено наступні заходи: надання стоматологічних послуг та відшкодування витрат за надані послуги з безкоштовного зубопротезування; сприяння волонтерським та іншим громадським об’єднанням у проведенні ними в районі організаційно-масових заходів, соціально-психологічної адаптації демобілізованих війсковослужбовців та наданню допомоги учасникам антитерористичної операції, членам їх сімей; сприяння статутній діяльності громадських (ветеранських) організацій учасників антитерористичної операції.

В районі зареєстровано три громадські організації, які займаються соціальним захистом учасників антитерористичної операції: «Рожищенське районне об’єднання учасників АТО», «Батьки бійців АТО» та «Народна самооборона».  Управлінням налагоджено співпрацю з даними організаціями у питаннях, що стоються учасників АТО та членів їх сімей.

Громадською організацією «Товариство український офіцерів» спільно зі «Спілкою офіцерів резерву Польщі», а також «Польсько-українською господарчою палатою запропонувано програму безкоштовної професійної перепідготовки  учасників, ветеранів АТО та членів сімей загиблих військовослужбовців.

Зміст програми: громадянин України, який приймав або приймає участь в антитерористичній операції на сході України  і отримав відповідне посвідчення учасника бойових дій має можливість при наявності досвіду роботи не менше 3-х років за спеціальностями: муляри, арматурники, бетонники, тесляри та інші, пройти  перенавчання на протязі 6 місяців на території Польщі. По закінченню навчання здаються іспити і отримується кваліфікаційне посвідчення європейського зразка. За бажанням учасників програми передбачається легальне працевлаштування в країнах Європейського союзу. Під час навчання гарантується забезпечення житлом за рахунок польської сторони. Управлінням проінформовано про можливість учасників АТО пройти професійну перепідготовку у республіці Польща через органи місцевого самоврядування та районну організацію «Ветеранів АТО» , але бажаючих не виявлено.

Станом на 19.05.2016 року в  управління звернулось 229 мобілізованих військовослужбовці, які мають посвідчення «Учасник бойових дій» та три військовослужбовці інваліди війни за наданням пільг, - звітує РДА.

Коментарі
19 Травня 2016, 20:37
.Хто тепер має 3 річний стаж?
19 Травня 2016, 22:56
оце писаки
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024