До ремонту дороги у напрямку «Оленівка - Сокіл» мають докластися власники кар'єрів, - голова ОДА

17 Травня 2016, 21:50
2379

Про критичний стан дороги у напрямку «Оленівка - Сокіл» не говорив хіба що лінивий. Щоб на власні очі переконатися який стан справ на  цьому відрізку автошляху, сюди разом з керівниками району навідався голова ОДА Володимир Гунчик

Дорога у критичному стані, вона не ремонтувалася уже декілька десятиліть. Окрім цього, руйнуванню дорожнього покриття сприяють породи ґрунтів та є так звані «плавуни», адже дорога знаходиться недалеко від річки Стир. Мешканці прилеглих сіл вважають, що основною причиною руйнування дороги є вивезення піску із кар’єру с. Сокіл. Через надмірне курсування великовагових автомобілів, покриття не витримує навантаження та втратило міцність.

Пропозиція районної влади – відремонтувати дорогу шляхом відновлення асфальтного покриття. Натомість голова облдержадміністрації вважає недоцільним такий ремонт, адже, зважаючи на зовнішні фактори, асфальт «попливе» за два роки й ремонтувати доведеться знову.

– На відрізку автомобільної дороги «Оленівка – Сокіл» доцільніше та раціональніше зробити щебеневе покриття, а у селі Сокіл провести ямковий ремонт дорожнього покриття, – запропонував Володимир Гунчик.

–Рекомендую Оленівському сільському голові звернутися до бізнес-структур, які займаються видобутком піску із кар’єру, на добровільних засадах переглянути умови договору та долучитися на умовах співфінансування до відновлення інфраструктури, а не тільки сплачувати податки.

Окрім цього, голова облдержадміністрації наголосив, що спільно зі Службою автомобільних доріг у Волинській області буде узгоджена оптимальна кошторисна вартість ремонту даного відрізку дороги, адже та сума, яку пропонує місцева влада, не зовсім відповідає дійсності. На думку Володимира Гунчика, ремонт можливий за кошти обласного дорожнього фонду, - повідомляє Волинська ОДА.

Коментарі
18 Травня 2016, 01:10
І як має служити щебеневе покриття? Воно за пів року знов розвалиться. Власники кар'єрів мільйони заробили на піску, а біля них і представники влади. Хай зроблять нормальне асфальтне покриття!
18 Травня 2016, 01:11
А що в нас є Оленівська с р пане Гунчику?
18 Травня 2016, 20:06
РЖУ НЕМАГУ!!! )))))) ОТО ПОРАДНИК )))) ЇТІ ЙОГО ТУДИ!!
19 Травня 2016, 00:41
пан Гунчик,ви з Чорнухою не раз а то і не два по сто грам коняк пєте,от в особистій розмові і запропонуйте йому Чорнусі зробити дорогу а то перекидаєте з больної голови на здорову
20 Травня 2016, 01:18
То, якщо ви такі обізнані і знаєте хто з ким п'є, то візьміть самі і запропонуйте:) Чи вас вистачає лише щоб анонімно коментарі писати???
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024