Про що Гунчик говорив з рожищанами?

17 Травня 2016, 16:35
2155

Упонедiлок, 16 травня, голова Волинськоi ОДА Володимир Гунчик провiв прийом громадян з особистих питань у Рожищi.

Iз 39 заявників 8 – сільські голови. Специфіка питань різна: від ремонту, реконструкції доріг до відновлення та ремонту закладів соціальної інфраструктури. Окрім цього, ряд піднятих питань стосувався освітянських проблем, зокрема оптимізації та закриття шкіл, шкільних автобусів тощо, - йдеться на офiцiйному сайтi ОДА.

Представники батьківського комітету школи села Іванчиці звернулися до голови облдержадміністрації з приводу закриття навчального закладу. Батьки проти такого рішення, адже хвилюються за доїзд дітей до опорної школи у селі Копачівка. На сьогоднішній день у школі навчається 32 учні, батьки переконані що варто зберегти школу. Голова облдержадміністрації наголосив, що рішення про закриття мало- комплектних шкіл не приймається одноосібно:

– Такі рішення прийматимуться лише спільно із вчителями, батьками та районною владою. Позиція обласної влади наступна: не закривати школи, а знаходити оптимальні варіанти функціонування таких шкіл. Адже із закриттям шкіл виникає проблема із працевлаштуванням вчителів та довозом учнів до опорного навчального закладу.

Відтак Володимир Гунчик доручив районному керівництву разом із управлінням освіти та науки облдержадміністрації ще раз детально вивчити питання по закриттю малокомплектних шкіл, зокрема, в Рожищенському районі.

Директор загальноосвітньої школи села Переспа Ольга Нечипорук звернулася до керівника виконавчої гілки влади в області з приводу реконструкції навчального закладу, зокрема, добудови харчоблоку, реконструкції спортивного комплексу та придбання шкільного автобуса.

На сьогоднішній день, переспівський навчальний заклад – найбільший у Рожищенському районі, там навчається більше трьохсот учнів, а розрахована школа на сімсот школярів. Відтак школа має всі перспективи в майбутньому стати опорною та прийняти учнів, працевлаштувати вчителів із реорганізованих шкіл.

Вислухавши керівника навчального закладу голова облдержадміністрації наголосив, що школа має всі можливості для того, аби стати опорною.  Також голова облдержадміністрації рекомендував директору школи спільно із районним керівництвом підготувати всі необхідні пропозиції та подати на розгляд обласного керівництва.

Рожищенський міський голова В’ячеслав Поліщук звернувся із проханням сприяти вирішити проблему розширення дошкільного навчального закладу № 4 за рахунок переміщення  працівників притулку для дітей служби у справах дітей ОДА та управління Пенсійного фонду району в інше приміщення. На його думку, це найбільш оптимальний варіант. Окрім цього В’ячеслав Поліщук наголоси, що можна перенести притулок в одну із оптимізованих шкіл району.

Також ряд звернень стосувалися ремонту та відновлення доріг місцевого значення, електрифікації вулиць в Рожищах, відновлення  руху автобусів на маршруті м.Луцьк –с.Кобче тощо.

Підсумовуючи робочий візит у Рожищенський район, голова облдержадміністрації наголосив:

– Відвідавши об’єкти соціальної та дорожньої інфраструктури, провівши прийом громадян, зрозумів, що, мабуть, трішки недопрацьовуємо на місцевому рівні, бо інформація, якою володіють сільські голови та мешканці району, недостатня для того, щоби зрозуміти головний аспект керівництва на місцях. У них багато повноважень, але вони їх мало використовують. Головна причина піднятих проблем – мале наповнення місцевих бюджетів. Саме тому, спілкуючись із сільськими головами, особливу увагу звертав на об’єднання громад. Наголошував на необхідності максимально прискорити цей процес. Головний акцент робив на тому, що держава надає реальну допомогу об’єднаним громадам. В Рожищенському районі оптимальною кількістю є дві-три об’єднанні громади. Відтак порекомендував як районному керівництву, так і сільським головам більш активно включатися та проводити процес об’єднання. Вважаю, що об’єднання громад дасть можливість зняти левову частину проблемних питань, які сьогодні піднімалися мешканцями Ражищенського району.

 

 

Коментарі
17 Травня 2016, 20:12
Мiський голова працюе з лозунгом - тихше їдеш дальше будеш
18 Травня 2016, 15:20
Цікава ситуація з цим прийомом громадян: були сільські голови, піднімали нагальні питання, був міський голова, піднімав проблемні питання, були громадяни, але з депутатського корпусу міської і районної рад був аж один Валерій Шварцкоп (не відомо, правда, чи він був на прийомі і що хотів якщо був, але це таке...) - всі решта депутатів що, усі проблемні питання повирішували на округах і в районі? Ви де? Для чого ви є, обранці??? Більш слушної нагоди звернутись і вирішувати проблемні моменти в районі годі й чекати: в одному місці зібрати цих посапдовців більше не вдасться!.. Але ж у нас депутати заради крісел і ніяк по іншому, на жаль...
18 Травня 2016, 18:08
і кому тепер вірити
18 Травня 2016, 20:09
Ніякого !!!! Шварцпоца не було!!! Не вигадуйте. Може тинявся десь попід вікнами.
18 Травня 2016, 23:05
Ну ти Жога і чешеш, Службовець!)))
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024