Рожищанин презентуватиме в обласній раді новий спосіб видобування торфу

16 Травня 2016, 16:45
3983

Завтра, 17 травня, під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв'язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства, свої напрацювання у галузі видобутку та використання торфу представить рожищанин, директор МПП «Волинь», Володимир Карпюк.

Володимир Карпюк вважає, що методи видобутку торфу ДП «Волиньторф» суттєво застарілі і через це підприємство зазнає значних втрат.  На думку чоловіка, це близько 85 тисяч тонн фрезерного торфу, або в гроовому еквіваленті це 40 мільйонів гривень щорічно.

 «Відбувається це тому, що підприємство застосовує фрезерний (поверхнево—пошаровий) спосіб видобутку, який набув застосування ще у 1940—х роках. Проте вже є технічні рішення, впровадження яких дасть змогу суттєво вдосконалити цей процес. Наприклад, уже запатентований спосіб видобутку торфу, котрий передбачає подрібнення поверхневого шару торфовища заздалегідь встановленої товщини роторними щітками до пилоподібної маси, подальше інтенсивне ворушіння торфомаси цими щітками, змітання при збиранні готової продукції роторними шнековими щітками без попереднього валкування. Такий спосіб не потребує додаткового досушування та брикетування торфу, оскільки паливні характеристики пилу вже наближені до брикету. Торфокрихту можна спалювати у факельній топці»,   - йдеться у зверненні Карпюка до обласної ради.

17 травня об 11-й годині винахідник представить власне бачення щодо вдосконалення видобутку торфу та виробництва з нього теплової енергії. Пан Карпюк проситиме владу посприяти у напрацюванні новацій та впроваджені їх на виробництві. 

 

Коментарі
17 Травня 2016, 01:57
Старий маразматик
18 Травня 2016, 01:11
Ура- назад в славні сорокові роки минулого століття!!!
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024