Християни влаштували теплу зустріч з переселенцями району

14 Травня 2016, 17:05
1565

Сьогодні, 14 травня в Церкві Євангельських Християн Баптистів у Рожищі відбулася дружня зустріч з вимушеними переселенцями, які проживають в нашому районі. Про це повідомляє голова Рожищенської районної організації «Рука допомоги» Світлана Чорнобаєва на сторінці обєднання в мережі Facebook.

Жінка дякуює організаторам за те, що дали можливість поспілкуватися і роповісти про те, що турбує переселенців. У програмі зустрічі був самодіяльний ляльковий театр, пісні, ігри, розваги, солодкий стіл. І хоча далеко не всі підопічні ГО «Рука допомоги» відгукнулися на запрошення християн-баптистів, ті, хто прийшов, змогли хоч на деякий час відволіктись від турбот і важких думок, пише Світлана Чорнобаєва.

Станом на кінець минулого 2015 року в Рожищенському районі було зареєстровано 111 ВПО (внутрішньо переміщених осіб). Є й такі, які проживають тут без реєстрації.

Основні проблеми переселенців сьогодні – де жити, чим займатися, як інтегруватися у місцеві громади, стати повноправними «новими мешканцями»  міста та  району..

Кожна зустріч з переселенцями – це вже певний успіх. «Нові мешканці» починають усвідомлювати, що також можуть бути корисними для громади.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024