Тимчасову споруду біля кафе «Містечко» треба знести, - інспектор ДАБК Орлов

14 Травня 2016, 12:10
6423

10 травня комісія у складі інспектора Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю у Волинській області Володимира Орлова, землевпорядника Рожищенської міської ради Олега Данилюка, заступника Рожищенського міського голови Івана Лукасевича, голови ГФ «Самооборона» Олександра Дулюка обстежила земельну ділянку, що знаходиться по вулиці Незалежності, 11, 11а.

Йдеться про тимчасову прибудову до кафе «Містечко», яка "розмістилась" на асфальтованій доріжці, що веде до центрального входу в багатоквартирний будинок №13 а.  

 «Цю тимчасову споруду треба знести, бо не виконаний жоден з пунктів рішення міської ради. Це рішення від 2011 року, де власника зобов'язували в 3-місячний термін виготовити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки і укласти договір оренди з міською радою. Хоча це скоріше питання до міської ради, все залежить від того, на яких умовах вони встановлювали це кафе», - прокоментував ситуацію телефоном  державний інспектор Володимир Орлов.



 

Нагадуємо, що мешканці будинку на Незалежності, 13а неодноразово скаржилися на те, що прибудова загородила їм вхід до будинку. Вони обходять газонами.  Власники споруди, які вже не вперше змінюються, не поспішають узаконити землекористування. Ні орендна плата, ні податок за землю в міську казну не надходить. 

На думку Володимира Орлова, розв'язання цієї проблеми - в компетенції міської ради.

Коментарі
14 Травня 2016, 16:25
Потрібно власнику та міській раді знайти компроміс та привести все у законодавче русло. Це не найгірше кафе у місті. І тут ініціатором компромісу має бути міський голова, а не використовувати Самооборону у всіх гострих ситуаціях, де сам не гоче загострювати своі стосунки. Він або міський голова або просто ще один чоловічок у костюмі...
14 Травня 2016, 16:26
А Дулюк там яким боком??? Які повноваження він має? Представляє громадськість? Яку? Ба, більше того - їх уже двоє!!! Дулюк і Гаврук - у їхньому полку поповнення!!! По-іншому, як зведення рахунків цю всю "кінокомедію" назвати не можна!!!
14 Травня 2016, 17:10
Дійсно заклад хороший. І владі потрібно найти компроміс щодо виходу з цієї ситуації, бо Самооборона це не вся громадськість міста. Хай Самооборона в себе порядки наведе. Нищити легко, а от зробити для людей щось своєю самовіддачею, а не руками тих же людей, мало хто береться.
14 Травня 2016, 17:31
Яка користь громаді з цієї споруди, якщо за оренду власник неплатить? І хто власник? Прізвище і його ім"я хотілось би дізнатись.
14 Травня 2016, 18:44
Таких споруд - незаконно посталених, МАФів в місті багато. Прикладом тому є торгова точка біля залізничного вокзалу. Один із попередніх землевпорядників міської ради - в биту Доллар, уклав фіктивну угоду і цим самим ввів в оману підприємця і державу, бо МАФ стоїть на землі Львівської залізниці. Суд зобовязав підприємця знести торгову точку, але підприємець чхати хотів на це і далі торгує - де самооборона, де Орлов, де Лукасевич??? Чого закон не для всіх один??? Самооборона, РОЗБЕРІТЬСЯ!!!
14 Травня 2016, 19:30
<p>Шановний Бор Віталію Войтович, такого рішення суда не існує. Не вводьте людей в оману. Ліпше розкажіть всім, як ви мені погрожували. Інакше прийдеться мені оприлюднити всю оту переписку з вами)</p>
14 Травня 2016, 19:49
До чого тут Самооборона Дулюк депутат міської ради член земельної комісії. Ніхто не говорить що заклад поганий просто потрібно все оформити згідно закону. Це є земля міської ради і громада від оренди має отримувати прибуток
14 Травня 2016, 20:29
Оксаночко,що Войтович вам дійсно погрожував? То оприлюднюйте!!!
14 Травня 2016, 21:51
Побачимо, що в приписі Орлов напише. Говорити він може одне, а написати зовсім інше.
14 Травня 2016, 23:24
<p>КЛОУНИ ЗНОВ НА СЦЕНІ--ЇХ СКОРО БУДУТЬ ГОНИТИ ЯК КОТІВ..ВОНИ ЩОСЬ ЗБУДУВАЛИ .ШОСЬ ДАЛИ ВОНИ БУДУТЬ ЛЮДЯМ РОБОТУ ДАВАТИ І ПОДАТКІ ПЛАТИТИ.МЕНІ КАЖЕЦЯ ЩО ВСІМ ПІДПРИЄМЦЯМ І МАЛИМ І ВЕЛИКІМ ТРЕБА ОРГАНІЗУВАТИСЬ І ПОСТАВИТИ ЇХ НА МІСЦЕ.ТРЕБА СПОЧАТКУ ЯК У ВСЬОМУ СВІТІ 100РОКІВ БЕЗ ПОДАТКІВ ПОЖИТИ ЩОСЬ СТВОРИТИ-АТО В КРАЇНІ РАБІВ ХОЧУТЬ ЄВРОПУ ЗРОБИТИ --ТЯЖКО ПРО ВСЕ ЦЕ КАЗАТИ ОДНІ НЕВІГЛАСИ ПРИ ВЛАДІ НІЧОГО НЕМІНЯЄЦЯ....</p>
14 Травня 2016, 23:52
Оксана .Може ти помилась ТАРАС Войтович.
15 Травня 2016, 00:20
100 років без податків кажеш? А пенсію твоїм батькам з чиєї кишені платити? Вчителям, які твоїх дітей вчать, лікарям, які твою сім'ю лікують зарплати не потрібні? Дороги, які ти хочеш щоб як у Європі були, за чий рахунок ремонтувати? Зате ти податків платити не будеш, бо кому саме важче живеться в цьому світі? Це звичайно тобі.
15 Травня 2016, 02:57
<p>"Цю тимчасову споруду треба знести, бо не виконаний жоден з пунктів рішення міської ради"<br /> А тепер скажіть ,всі заклади дотримувались рішення міської ради .колишній торнадо .люкс .квадрат .дотримувались????? Це все незаконно ,в торнадо менти ...та навіть не менти ...а мусор ходив туди і нічого не робили бо було заплачено !!!!! Думати про Рожище треба а не брати хабарі .Це все побудовано на хабарях ,всі структури Рожищ .Всі землі Рожищ роздавались по хабарях .<br /> Шо я не правий !!!!!!???? Все побудовано на ХАБАРЯХ .Денисюка згадайте !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!<br /> Ну і хату на Підлісках!!!</p>
15 Травня 2016, 04:17
<p>От скажіть - де в нашому місті є "культурно" без п'яних бидланів відпочити? Маю на увазі кафе.<br /> Містечко та пломбір.... все.<br /> Може і давайте повністю знесем "містечко"? Де будуть люди відпочивати ? Чого не будують класних кафешок, де не соромно привести гостей міста а лише свинюшники на кожному кроці?<br /> Гляньте правді в очі - тому, що у нас місто гопоти переважно. П'яні школоло табунами біля кожного клубу. Все ламають у місті,трощать, розписують стіни, ганяють ідіоти на авто на яке татко дав грошей пантуючись перед 14річними дівчатами які там же в клубах "тусуються"<br /> І дорогі мужновладці та самооборона - не потрібно на людях мірятися силами, показуючи хто має більше влади.<br /> В ваших інтересах , щоб інфраструктура міста будувалась. А за Шкільного не партеся - узаконить рано чи пізно він ту прибудову.<br /> А ті мешканці 13 го які ходять там по газону - може б вас під вікна краще якесь "торнадо" чи джаз,?<br /> Моя думка - чим далі , тим більше дивуюсь з нашого міста . З людей в першу чергу. В Європу нам категорично не можна! Ми зі своїми проблемами не можем розібратись - майже елементарними</p>
15 Травня 2016, 05:30
&quot;Нагадуємо, що мешканці будинку на Незалежності, 13а неодноразово скаржилися на те, що прибудова загородила їм вхід до будинку. Вони обходять газонами. Власники споруди, які вже не вперше змінюються, не поспішають узаконити землекористування.&quot;<br/>А мешканці 5того будинку неодноразово скаржились .на те шо строять магазин люкс і акцент .тоді нічого незробили .бо самооборони не було .чи як .нехочеться писати матюків .і шо та прибудова їм загородила ???????????
15 Травня 2016, 10:44
ПОДАТКІ І ОРЕНДНІ ПЛАТИ --РАБИ ПЛАТИТИ НЕМОЖУТЬ ТОМУ ЩО НЕПРОЙШЛИ ЦЕВІЛІЗАЦІЙНИЙ ШЛЯХ РОЗВИТКУ --ЛЮДИ ТРОХІ ЧИТАЙТЕ А НІ ХОЧ ГОТОВЕ В ІНТЕРНЕТІ ПОДИВІЦЯ....ЯЦЕНЮКІ І ПОРОХІ І ЇМ ПОДІБНІ НАС ПРОДАЛИ З ПОТРАХАМИ СВОРІ З АМЕРИКИІ ЄВРОПИ ЩЕ ТІЛЬКІ ОДНА ЗЕМЛЯ ЛИШИЛАСЬ --НО ЦЕ НЕНАДОВГО...А ШКІЛЬНИЙ ТАЯК КОЖЕН З НАС НАМАГАЄЦЯ ПРОСТО ХОЧ НА ПРОЖИТТЯ ЗАРОБИТИ ....
15 Травня 2016, 13:04
Ті двері в 13а будинку забиті, не розумію, хто і шо газонами обходить. Нотаріус? <br/>Та і узаконити це треба, податок не великий за землю буде.
15 Травня 2016, 13:27
Хоча б відвідувачі магазину , що за &quot;Містечком&quot;. Туди взагалі немає проходу.
15 Травня 2016, 13:56
Там нема магазину, там кухня&quot;Містечка &quot;)
15 Травня 2016, 15:15
Завтра зносимо Люкс, дальше новий торговий центр навпроти Люкса і так далі в місті багато таких забудов. І покажемо які ми борці за справедливість чи може вона не всіх стосується?
15 Травня 2016, 17:05
Потрібно власнику договоритись з міськрадою. Нехай кафе стоїть.
15 Травня 2016, 17:07
Ти хоч граматику мови вивчи, а тоді розказуй хто раб ,а хто ні!!!
15 Травня 2016, 17:26
А чим заважає мешканцям міста &quot;Містечко&quot;,&quot;Люкс&quot;,&quot;Акцент&quot;, адекватним і жабонедавлячим - нічим)) А екземплярам типу користувача з нікнеймом 1111 побажаю зробити рогатку і зносити всі нерухомі об&quot;єкти..з рогаткою саме те)))
15 Травня 2016, 18:12
Я не про те що заважають ці забудови, я кажу про те, що одні забудови як більмо на оці типу містечка, а інші не заважають. Чи тут особиста причина деяких осіб знести містечко. Моя думка. що тут особисті причини деяких осіб
15 Травня 2016, 20:53
Цікаво, що на це скаже Льоня ,який пропонує людям цей мгазин купити?
16 Травня 2016, 11:34
Я вже його здихався новому власнику за 25 тис дол розвів всіх і шкільного і нового власника. Де ви наступні лохи в мене є ще багато приміщень для Вас.
16 Травня 2016, 14:09
На мою думку &quot;Містечко&quot; культурний заклад, а біля ж/д вокзалу Ковальчук дійсно торгує незаконно. Він розвів там повний срач, торгує розливним пивом і не встановив там навіть туалету, по закону туалет ,навіть громадський, повинен знаходитися не дальше як за 50 метрів, от і ходять під забори людям. Спеціально відведеного місця для вживання алкогольних напоїв теж немає.Ну то де ж та санстанція? Де наша нова поліція? На шо дивиться Орлов? А самооборона нехай тоді візьметься і за цей МАФ
16 Травня 2016, 14:22
Красавчик
16 Травня 2016, 14:26
Так само точно у &quot;Вікторії&quot; , що навпроти &quot;поліції&quot; де там туалет, що за забігайлівка добудована, там все згідно чинного законодавства України? Я акуратнішого кафе ніж &quot;Містечко&quot; в районі не бачив.
16 Травня 2016, 14:28
Пиво на розлив продають, щоб його пити вдома або на пікніку. А те шо люди бидло, то ніякий підприємець невинен. Біля Боді літом тоже пиво на розлив і квас продають. Хіба хтось бачив, щоб там нужник ставили?
16 Травня 2016, 14:31
Олег і 222 може ви візьметесь за ці заклади? А то ніби диванні активісти тільки в інтернеті сидите. Взяли б коктельчик і доказали що ви дійсно боретесь з незаконними забудовами чи спорудами.
16 Травня 2016, 15:00
Правильно пиво продають,щоб пити його вдома або на пікніку. Як ви думаєте це нормально коли батьки ведуть своїх діток з школи або дитсадка і біля Ковальчука стоїть куча народу і всі ХЛЕПЧУТЬ ПИВО і діти на це все дивляться? А санстанція як видала йому ліцензію на продаж розливного без туалету? І взагалі це не спеціально відведене місце для розпитя алкогольних а громадське місце, на що дивиться тоді поліція?
16 Травня 2016, 15:10
БОТІВ розвелось....
16 Травня 2016, 16:40
&lt;p&gt;1. оппа.. Віталічок спалився! ну все, рахіт, оглядайся почастіше по-ночам, як буш пяненьким домки котитися!&lt;br /&gt; 2. Ігор ти не видєлуйся&amp;nbsp;тут в коментарях, а хоча б із-за поваги до себе щось роби з доками, поки при владі.&lt;br /&gt; 3. А Льоня вже пів-рожищ скупив (і аваль і берьозове 3-х поверхове чудо за 15$).. так-що якщо кого цікавить - можу дати контактний тел)))&lt;/p&gt;
16 Травня 2016, 17:28
Яка цікава та суперечливо-парадоксальна ситуація виходить. З одного боку, як зрозуміло зі статті, міська рада своїм рішенням ще від 2011 року зобов'язала власника кафе (якщо не помиляюся ШКІЛЬНОГО ІГОРЯ БОГДАНОВИЧА, тоді приватного підприємця, а нині заступника голови РДА) виготовити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки і укласти договір оренди з міською радою, що так і не було зроблено. А з другого, - ця ж таки міська рада нагороджує кафе &quot;Містечко&quot; і його власника своєю відзнакою &quot;Краща торгівельна точка&quot;. Це як? Тобто виходить можна здійснювати підприємницьку діяльність, не платячи за оренду землі громаді, порушувати різні будівельні та земельні норми законодавства, а тебе за це ще й нагородять. БРАВО! ТАК ТРИМАТИ, ПАНЕ МЕР! Також хотілося б дізнатися яка ситуація у даному закладі із оформленням найманих працівників, бо щось мені підказує, що їх офіційно там немає жодного. Якщо помиляюся, прошу наперед вибачення. Проте в силу своєї поінформованості, думаю цього робити не прийдеться. ТОМУ ВПЕРЕД АКТИВІСТИ, З'ЯСУЙТЕ СИТУАЦІЮ - ЦЕ РОБОТА ЯКРАЗ ДЛЯ ВАС. ГРОМАДСЬКІСТЬ МІСТА ЧЕКАЄ. P.S. Щодо самого закладу, жодних претензій немає. Все дійсно досить пристойно.
16 Травня 2016, 18:43
А, якщо чесно, то скажіть будь ласка кому воно все-таки заважає? Файне кафе. Морозиво файне. Кава прекрасна. А ви &quot;активісти&quot;(в лапках), явно не тим займаєтесь чим би мали зайнятись. Якщо вже хочете попіаритись, то не тут піартесь. Візьміться за &quot;Кубані&quot; наведіть там порядок, щось зробіть для людей, а не навпаки. ВІДБИРАЄТЕ В ЛЮДЕЙ.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024