Працівники ФАПів і амбулаторій Рожищенського району можуть залишилися без зарплат

20 Липня 2018, 15:55

Учора, 19 липня 2018 року було скликано друге пленарне засідання чергової сесії Рожищенської районної ради.

Одним із основних питань до розгляду депутатами мало бути рішення районної ради про внесення змін до районного бюджету на 2018 рік з метою вирішення проблеми недофінансування заробітної плати працівникам центру первинної медико-санітарної допомоги, якої вони не отримали за червень 2018 року.

Однак, ні на розгляд профільної бюджетної комісії 17 липня та 19 липня (відбувалася перед початком сесійного засідання) проекту рішення від райдержадміністрації по даному питанню не поступило, про що на початку сесії проінформував присутніх голова районної ради Андрій Музика.

Районні обранці та медичні працівники, які були присутні, вимагали вирішення питання і наголошували на безвідповідальності посадовців райдержадміністрації. Після погоджувальної ради голови районної ради з головами постійних комісії та керівниками депутатських фракцій, депутатами у сесійній залі було одноголосно прийнято Звернення до голови Волинської обласної державної адміністрації Олександра Савченка щодо виконання Рожищенською районною державною адміністрацією делегованих повноважень та вимога втрутитися у ситуацію та вжити відповідних заходів.

Також, зважаючи на невідкладність даного питання, депутати підтримали пропозицію голови районної ради Андрія Музики щодо перенесення сесійного засідання на вівторок, 25 липня 2018 року.

1