Як вітали ветерана в Яблунівці

11 Травня 2016, 22:20
1853

Ветеранів з кожним роком стає дедалі менше, тож вшановувати тих, хто захищав рідну землю намагаються з особливими почестями. Оригінально привітали єдиного ветерана на всю Березолуківську сільську раду Івана Пилипчука з села Яблунівка. До 91 річного дідуся Івана завітав аматорський колектив «Мальви» Березолуківського будинку культури разом з сільським головою Лілією Коцюбайло. Прямо в будинку влаштували імпровізований концерт: вітали ветерана піснями, віншуваннями, бажали ще довгих літ. Прийшли не з пустими руками, для настрою – невеличка матеріальна допомога і продуктовий набір.

«Ветерани поступово нас покидають, ще минулого року їх було два. Але одного діти забрали доглядати в Ковель, лишився у нас лише Іван Онуфрійович. Ми, звісно, запрошували його на урочистості, але самі розумієте, здоров’я вже не те, щоб десь ходити. Тож ідея привітати його вдома прийшла спонтанно. Ми саме закінчили урочистості, тож з колективом вирішили привітати його вдома», - розповідає Лілія Коцюбайло, Березолуківський сільський голова.

Їй, власне і належить ідея  такого привітання. Такий візит місцевих артистів здивував і самого ветерана і його родичів. Що будуть вітання від місцевої влади, втім, що це буде з таким «розмахом» - не сподівалися.

«Ми саме зібралися за столом, завжди вітаємо тата з Днем перемоги. Приїхали діти, внуки, маленькі правнуки. І тут до нас гості. Були всіх раді бачити, надзвичайно приємно, що тата не забули і вітали не лише щирими словами, ще й пісню заспівали. Людині багато не треба, тато був дуже радий», - ділиться враженнями дочка ветерана Івана Онуфрійовича Наталія Мартинюк.

Приємно, що тих, хто пройшов пекло війни не забувають, дарують їм гарний настрій, хоча б раз в рік, в такий оригінальний спосіб.

Коментарі
12 Травня 2016, 14:31
Це ще раз доказує і показує: не всі регіонали погані, переважна більшість може служити взірцем для нинішніх владців і окремих "псевдопатріотів".
24 Травня 2016, 02:59
Це дід Юри Бенещука.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024