Прокуратура змусила підприємство сплатити кошти на розвиток інфраструктури Рожища

11 Липня 2018, 16:00
2819

Волинській фірмі доведеться сплатити 138 тисяч гривень на розвиток інфраструктури Рожища.

Про це повідомили у прес-службі волинської прокуратури.

Верховний суд підтвердив правомірність позиції Маневицької місцевої прокуратури та залишив без змін рішення Господарського суду Волинської області й постанову Рівненського апеляційного господарського суду про стягнення з ТзОВ “Волинська нафтогазова компанія”.

Так, з фірми стягнуть 138 тисяч гривень пайової участі у розвиток інфраструктури міста Рожище.

Прокурори встановили, що підприємство, всупереч вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», ухилилось від укладення договору пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту та сплати відповідних коштів до місцевого бюджету.

Так, проводячи реконструкцію АЗС у Рожищі, товариство не звернулося до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію у міську раду задля укладення такого договору, а після здачі об’єкта на листи органу місцевого самоврядування з повідомленнями про необхідність укладення договору та сплати коштів відповідало відмовою.

Втрутившись у ситуацію, прокурори у суді домоглися стягнення з підприємства цих коштів, проте господарське товариство, не погодившись із рішенням суду першої інстанції, оскаржило його апеляційному, а потім і у касаційному порядку.

Суди апеляційної та касаційної інстанції залишили в силі рішення Господарського суду Волинської області.

Ці сплачені підприємством кошти будуть використані для створення і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Рожище.

Коментарі
11 Липня 2018, 19:54
Ну тепер понятна схема , треба вирости вивчитись , стати прокурором і тоді може получиться добудувати спортивний комплекс у &quot;Колосі&quot; .<br/>Рочків 10 почекати всього то
12 Липня 2018, 10:07
Шварцкоп, кучірка, аршулік, матвійчук...цікаво скільки вони сплатили в місцевий бюджет...слідуюча стаття про них...чекаєм...
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром