Переваги настільних ігор та користь їхнього використання для дітей

11 Липня 2018, 11:30
4693

Настільні ігри з дітьми - це чудова можливість провести час разом, одночасно поєднавши ігрову форму з навчанням, набуттям та розвитком нових чи вже наявних навичок.

Що саме розвивають настільні ігри? Серед найбільш головних чинників виділяємо такі:

  1. Логіка й міркування;

  2. просторове мислення;

  3. критичне мислення;

  4. орфографію.

Не секрет, що найбільшою потребою будь-якої дитини є комунікація з батьками. Усі діти потребують спілкування з обома батьками, кожен хоче, щоби його послухали та приділили йому якомога більше уваги, поєднуючи звичайне спілкування з інтерактивними видами діяльності. Саме від комунікації із батьками формується перша думка й сприйняття самого себе. Так чому б не витягнути з шафи стару та улюблену настільну гру сьогодні ввечері? Настільні ігри - це простий і чудовий спосіб провести неквапливий, приємний час разом. Серед позитивних нюансів “настілок” виділяють також і те, що вони можуть слугувати інструментом навчання. Настільні ігри викликають у дітей бажання набувати нові навички й опановувати незвідані концепції, наприклад:

  • розпізнання чисел та форм, угрупувань та опанування підрахунків;

  • розрізнення літер та оволодіння навичками читання;

  • візуальне сприйняття та розрізнення кольору;

  • координація рухів та спритність (для більш рухливих видів ігор).

Попри вищенаведені пункти, настільні ігри можуть бути також академічними, навчальними. Вони можуть викладати важливу та актуальну інформацію, що її буде подано безпосередньо в процесі гри. Настільні ігри також вчать нас комунікації з іншими людьми, оскільки кожна гра супроводжується активним спілкуванням в усній формі, обміном думок, очікуванням та надіями, взаємодією. Настільні ігри сприятимуть концентрації уваги.

Єдине, що залишається спільним для всіх ігор: ніколи не можна здаватися. Навіть якщо відчуваєте себе засмучено й ніяково, ви можете отримати джек-пот та піднятися на верхівку.

Настільні ігри, що передбачають будь-якого роду поле, тобто мають чіткі межі, допомагають дітям сформувати більш зрілу й соціально привабливу особистість. Перебування в рамках будь-чого (наприклад, не вторгнення в чужий простір) має важливе значення в успішному соціальному й навчальному житті.

Слово про перемогу

Діти серйозно ставляться до гри, саме тому важливо, щоби більш дорослі та досвідчені періодично допомагали та підказували маленьким гравцям. Коли діти програють, вони відчувають надзвичайний сум; коли вони піднімаються на верхівку, упевнено торуючи шлях до фінішу й перемоги, - тоді вони переповнені гордістю за самого себе, навіть якщо дорослі вважають це абсолютною випадковістю. Саме тому батькам чи більш досвідченим гравцям рекомендують збалансувати емоційний стан дитини та допомагати перемогти розчарування й підказувати, як боротися з почуттями у випадку програшу.

Вибрати гру для дітей та дорослих різних вікових категорій легко з інтернет-магазином Booklya!

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024