У Рожищенській райлікарні назрів бунт

04 Травня 2016, 23:40
14397

У Рожищенській центральній районній лікарні назрів справжній бунт – медикам боргують зарплату.

На сьогоднішній день з ними розрахувалися лише на 60%, до того ж перестали виплачувати індексацію. Виплачена перед Великоднем сміхотворна сума зарплати медпрацівників не влаштувала, тож після свята вони вдалися до кардинальних мір: зібрали збори трудового колективу та запросили на них представників районної та обласної рад.

Пристрасті вирували не на жарт. Медикам справді наболіло, бо у кожного - сім’ї, а держава не поспішає віддати зароблене. Чому раптом виникли такі перебої з оплатою праці? Саме з таким питанням вони звернулися до представників влади.

«Лікарня - це чия власність? Комунальна! Тоді ви, влада, - батьки, а ми, лікарня, – дитина. Ви повинні дбати про свою дитину, ви знали про недофінансування, ви це бачили, то чому не подбали, про нас, вашу дитину? Якщо за дитину не дбають, то батьків позбавляють батьківських прав», - аргументував свої вимоги Володимир Семенюк, лікар акушер-гінеколог.

Чимало звинувачень та нарікань посипалося і на районну владу.

«Ви самі отримуєте зарплату скільки? Тисяч сім? Ми вас обирали, ви нам обіцяли, то де наші гроші? Чому нічого не робите? – емоційно вимагав пояснень Юрій Басалик, лікар-хірург.

Втім, і владцям було чим апелювати, як виявляється, у обов’язки органу місцевого самоврядування, а саме районної ради входить лише розподіл уже наданої на район субвенції з держбюджету, однак визначають її розмір саме в столиці.

«Субвенції для освіти і медицини приходять до нас з державного бюджету. Ми не можемо на це впливати, бо кому і скільки, визначають в міністерствах», - досить емоційно намагався донести до присутніх Андрій Музика, голова райради.

Голова РДА Інна Гайворонська пояснила присутнім медпрацівникам, чому такі перебої з виплатою зарплати.

«У цьому році медицина в районі недоотримала фінансування у розмірі 2,5 мільйона гривень. А освіта – 10 мільйонів. Тому школи ми будемо скорочувати. Так само мали б дати рекомендації на скорочення аж на 25% і вашому керівнику, але ми цього не зробили», - прокоментувала Інна Гайворонська, голова Рожищенської РДА.

Дивно розпорядилася київська влада та дуже хитро-мудро розподілила обов’язки. З цього виходить, що районна влада на суму субвенцій з держбюджету вплинути не може, однак має право роздавати рекомендації, кого і коли скорочувати.

У Волинській облдержадміністрації пообіцяли допомогти у вирішенні питання, втім, не факт, що це дасть позитивний результат.

«Ми взяли це на контроль. Лист від медперсоналу лікарні буде направлений в Міністерство. Ми переглянемо кошторис, спробуємо перекрити брак коштів за травень. Але це все проблему не вирішить, а лише її відсуне, бо виходить, що ми забираємо ці кошти з іншого місяця. Має бути якесь рішення на місцевому рівні, — розповіла Жанна Черінкова, завідувач сектору планово-економічної роботи управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації. -  У липні завжди переглядають бюджет, то, може, ще будуть надані дотації. В кінці року також минулого року сплачували дотації. Але як буде цього року, не знаємо. На місцевому рівні теж мають бути проведені якісь заходи. Є прикінцеві положення Закону України «Про держбюджет», де вказано не лише скорочення штату, приміром, працівники можуть піти у відпустку за власний рахунок, щоб відбулася якась економія коштів, це теж вирішення питання. Тобто не скорочувати, але вирішити ось таким чином.

Чому недофінансована медицина в цьому році? Сказати важко. Можливо, це пов’язано з тим, що розрахували фінансовий ресурс з урахуванням скорочення ліжкомісць на 10 тисяч населення».

Медпрацівники в залі закипіли від люті, «попросили» з залу владців і оголосили страйк.

«Ми оголошуємо страйк! На роботу ходимо, приймаємо лише ургентних хворих, прийом не ведемо! Будемо добиватися свого!», - закликав колег до бойкоту лікар-хірург Юрій Басалик.

Окрім колективу, підтримав цю пропозицію і Андрій Музика, втім, наголосив, що це його особиста думка: «Я справді вас розумію і підтримую, я б на вашому місці теж страйкував. Але я ще не вся районна рада».

Після цього лікарі взялися до створення страйкового комітету та висунення вимог до влади. Сперечалися довго. І для початку підготували звернення в райраду з чітко сформульованими вимогами, яке вимагають донести в Міністерство охорони здоров’я та Міністерство фінансів.

Якщо ж влада до вимог не прислухається та не зреагує, медики запевнили: страйк таки буде!»

 

Коментарі
05 Травня 2016, 11:26
От і чм* той басалик, а нарікань на роботу лікарів, медперсоналу не має.... каву зранку до ночі п'ють і в кабінеті нікого не застанеш, дайте дорогу молодим
05 Травня 2016, 11:52
Щось таке незрозуміле. &quot;мали б дати рекомендації на скорочення аж на 25% і вашому керівнику, але ми цього не зробили&quot; - чому не зробили? Знали, що грошей людям за роботу заплатити не буде вистачати, але далі спокійно сиділи на пятій точці і нічого не робили? І що ждали? Що люди безкоштовно працювати будуть? Мені особисто чи шість медсестер будуть в поліклініці чаї ганяти в робочий час, чи чотири, геть однаково.<br/>Страйк. Ну-ну. Фраза: &quot;На роботу ходимо, приймаємо лише ургентних хворих, прийом не ведемо!&quot;. Перекладаю: &quot;На роботу я виходжу, зарплата мені капає, але нічого робити не буду.&quot; Круто, я на роботі нічого робити не буду але ви мені ще й заплатіть. <br/>Андрій Музика : «Я справді вас розумію і підтримую, я б на вашому місці теж страйкував. Але я ще не вся районна рада», представник &quot;ВЛАДИ&quot; в районі підтримує страйк районної лікарні, куди хворим йти? ти з якого світу Андрюха? Ти зроби так щоб все було нормально, а не страйки підтримуєш.
05 Травня 2016, 11:55
Не треба судити по собi.
05 Травня 2016, 11:59
В лікарні та поліклініці не має дисципліни. Потрібно навести з цим лад і все буде добре.<br/>Або Ви працюєте або звільняєте місце
05 Травня 2016, 12:03
Ця ситуація показує усю недолугість влади... У 2010 році була чимось схожа ситуація - недофінансування по освіті на рік склало 2 млн грн., але викрутились і ніхто шкіл не закривав, ніхто нікого не звільняв. Що ж маємо зараз? Людей, які лише споглядають і нічого не роблять. Наповнювати бюджет треба, шановні голови, збільшувати його дохідну частину!.. Але для чого Вам це? Ви представляєте як не БЮТ то БПП і удєл ваших партій, так само як і ваш - гарні слова і на цьому все. Ви згадайте, чи при Янику школи закривали? Так мова за оптимізацію йшла, але це мало бути виключно за згодою громади, зараз же ніхто нікого не питає ні про що, роблять через ж***пу і кажуть &quot;такі вимоги&quot;... З такими підходами скоро нічого не залишиться в районі та в вам не буде з чого і за що отримувати зарплату - задумайтесь...
05 Травня 2016, 12:06
ОЙЙЙ! як заспівали!!!! Та ви краще, шановні лікарі, розкажіть як до вас на прийом заходити. Поки не покладеш на стіл грошенят, то ніхто і дивитися на тих хворих людей не хоче. А ще розкажіть пану Редзію, що по відділеннях медперсонал займається вимаганням так званої &quot;благодійної допомоги&quot; з пацієнтів.Навіть для солідності спеціальний журнал заводять. А ще в списку медикаментів медсестричка напише до виписаного лікарем призначення такі речі, як сантрі гель, банку спирту(!), банку мила і т.п. ... Тоді мала би бути ідеальна чистота.... А де вона???? Особливо відзначена в санвузлах!!!! Навіть вода не спускається.... То куди ж ідуть оті &quot;благодійні внески&quot;??? В яких кишенях осідають??? Дайте відповідь, шановні лікарі, медсестри і керівник закладу Редзій?? Я вже не веду мову про ставлення до пацієнтів... поки хворого таки нарешті(!) прийме лікар, то можна, вибачте за висловлювання, Богу душу віддати!!! Так що, шановні наші медики, зараз нікому не легко... у вас своя правда, а у ваших пацієнтів своя... і не підтримує ваших страйків громада, бо такий безлад, що розвів Редзій в райлікарні, вже давно всіх дістав!!!! А тут, бач, зарплати ім не додали.... не плачте, заборгованість колись виплатять, а на хліб з маслом з&quot;благодійних&quot; отих візьмете... Не смішіть народ, бо авторитет Рожищенської лікарні і так на нулю. Що там по рейтингу, Степанович, другі з кінця????
05 Травня 2016, 12:07
Не секрет, що 90%, а може й усі 100% лікарів нашої лікарні, беруть так звані &quot;подяки&quot;, а простіше і чесніше кажучи - ХАБАРІ на робочому місці і вже в кожного своя &quot;такса&quot; є. Думаю кожен житель району, хто хоч раз був у лікарні з цим явищем стикався.<br/> І в цих &quot;медиків&quot; ще хайло рохкривається про якісь там страйки кричати, та вони повинні там сидіти і сопіти в дві дирки і ще податки сплачувати за незаконні доходи...<br/>Хто скаже що я не правий?
05 Травня 2016, 12:56
Навчися грамотно писати,безіменний.Гавкати з під воріт може,тільки шавка з блохами.
05 Травня 2016, 13:14
Ти сюди прийшла помилки виправяляти!!!
05 Травня 2016, 13:15
І така с**а як ти...
05 Травня 2016, 13:23
&quot;Шановні&quot; плаксії крім як скиглити і нарікати на всіх і вся ви самі долучились до наведення порядку( недавати хабарі, зіертатичь до відповідних служб про вимагання, звернення до тогож головного лікаря щодо дисципліни, чаювань і т.д.) НІ то хтож вам буде будувати ту країну ЩАСТЯ про яку всі мрієм. Порох якого привели до влади, Музика, Гайворонська ? Чи самі потроху булете брати мітли і мести в себе у підїздах, біля будинків, паканах і т.д. Нездатні , небажаєте, боїтесь то тоді хто????. Навіть власне ім' я ховаєте за символами( ПР---П@ДАР. 00-- ВБИРАЛЬНЯ) я так це читаю. Тоді і нічого нарікати на зеркало якщо в самого рожа крива
05 Травня 2016, 14:30
Молодці І Слідуючі педагоги.Підтримую.
05 Травня 2016, 14:42
Що сказати, я згідний з персоналом, що за роботу необхідно платити зарплату, згідно тарифікації і кваліфікації! Але .. я також згідний і з тим що КОРУПЦІЯ в лікарнях досягла свого ПІКУ!!!! Беруть і ДЕРУТЬ за ВСЕ!!!! Мене вразив випадок, що на каталці до операційної і обратно є ТАКСА!!!! А якщо така ситуація, хай вже буде медицина платна (а Вона фактично платна) тільки не в кишеню лікарю а в касу, тоді і утримувати лікарні можливість буде ще державі отримувати прибуток (а не дотації)!!!! І яка буде економія по всій Україні!!! Слава Україні!!!
05 Травня 2016, 14:47
А куди дивиться СБУ, прокуратура? В лікарнях срам, ремонтів в палатах нема, обдираловка на кожному кроці!!!! Всі тебе хочуть обдерти як липку, це що БОРОТЬБА С КОРУПЦІЄЮ??? Куди дивиться влада???? Мені соромно …. За Вас лікарі, що Ви зробили бізнес на хворих і на пацієнтах!!! Свій особистий бізнес!!!
05 Травня 2016, 14:50
До речі, а як же клятва Гіпократа??? Як бути з медичною етикою? Агов, люди в білих халатах, отямтесь!!! А що стосується Басалика - він хоч коли буває на роботі у тверезому стані?
05 Травня 2016, 15:26
знаєте, шановні мешканці рожище, є право вибору- не подобається місцева лікарня, є інші заклади області. лікуйтесь в обласній лікарні, де дуже дешево, міській, в ковелі, нововолинську, києві. якщо вам ця лікарня не потрібна, виступайте нехай її закриють, і всі ваші проблеми зникнуть. те що в лікарні бардак, по-іншому не скажеш, це провина головного лікаря і його заступників, які нічого не роблять. прості лікарі вкалують як негри.
05 Травня 2016, 15:33
Право вибора! Хабарників на нари!!!! А у нас в Рожище це 90% персоналу і лікарів!!! А ні, то час покаже, ми вже на межі!!! ВАС БОГ ПОКАРАЄ!!!!
05 Травня 2016, 15:43
хто це ми? та вони вам рятують життя. бог покарає того хто на це заслуговує
05 Травня 2016, 15:51
Поїдьте в обласну лікарню,чи онкодиспансер - там взнаєте,по чім аналізи і вартість лікування.
05 Травня 2016, 15:59
Хаба́р — гроші або інші матеріально цінні речі, котрі даруються ПОСАДОВІЙ!!! особі для її стимулювання діяти в інтересах особи, що передає його.Лікарі не посадові особи! Кому не подобається лікуватися у Рожищах,нехай їде у приватні кабінети,чи лікарні.&quot;Благомед&quot; наприклад.А ще краще до Рожанського у онкодиспансер.Після його у вас,навіть на домовину не буде грошей. 123-тій,це твоя жінка сука.
05 Травня 2016, 16:10
дякую пані ірині за розуміння. повністю підтримую вас
05 Травня 2016, 16:16
У вас вирвати зуб -150 грв. дерете..
05 Травня 2016, 16:18
Сергій, не дай Бог попасти в нашу лікарню з чимось більш-меньш серйозним, тоді вже точно життя ніхто не врятує, вони там і апендицит розпізнати не дуже можуть, і направлення в Луцьк не дають, та в областну заїдеш і починаєш розповідати звідки, то всі зразу сміються, в нас не лікарня, а цирк-шапіто.<br/>Ірина, може краще в лікарні щось поміняти? А то ці &quot;не посадовці&quot; отримують зарплату з народних податків, потім з тих людей ще деруть, а потім ще й рота розкривають щоб &quot;не подобається в нас їдьте у приватні кабінети&quot;, і не соромно? Є ж в лікарні і медсстри нормальні та й врачі не всі пропащі, але завдяки таким пащекуватим Іринам розвели бардак і не може ніхто на місце поставити.
05 Травня 2016, 16:40
Для синьо-жовтих буряків та пацієнтів є альернатива -Лікуйтесь в Обласній -посміємось разом!
05 Травня 2016, 16:44
В рожищах є всі або офіційно не працюючі або безробітні-їздять на дорогих машинах ,живуть в розкішних будинках,не платять податки і вимагають безплатної медицини -клас
05 Травня 2016, 16:46
Не виплата зарплати є одним з смертних гріхів.
05 Травня 2016, 17:29
103, не прикривайся номером скорої, до цієї служби претензій практично немає. Я й лікуюсь в обласній, сміятись будемо коли половину наших рожищенських гіпократівців скоротять, а другу половину заставлять працювати так як треба, от тоді всі будуть раді. Один з смертних гріхів є відняття життя у людини і навіть якщо це сталось випадково, чи через недбалість, чи через брак мозгів, це нічого не міняє, це найбільший гріх, от і подумайте скільки наша лікарня нагребла гріхів на себе.
05 Травня 2016, 17:43
Якраз то після Рожищенської лікарні і приходиться заново лікуватися в області. І ніхто там миючих засобів і т.п.( спирту, вати) не просив, а тим більше грошенят на відділення!!! Враження від лікарів і персоналу дуже хороші. А що стосується плати за аналізи, то вони і в Рожищах не безкоштовні!!!! Там хоч дійсно твої аналізи зроблять, не те що тут - от фанаря!!! І якщо вже ви 103 так всіх відсилаєте в область на лікування, то чого ж кіпіш???? Яка робота - така зарплата!!! І не до сміху нашій громаді від таких &quot;ПРОХФЕСІОНАЛФІВ&quot;. І до речі, люди не вимагають безплатної медицини, тут вже ніхто не говорить про те, що всі медикаменти купують усі самі, але. вибачте, постіль, миюче, каву і до кави попросіть у Редзія! Усім вам здоровя! Не хворійте!
05 Травня 2016, 17:53
Не треба нам (пацієнтам) казати куди їхати лікуватись, тоді ми не будемо казати вам (коновалам) куди йти... А на рахунок &quot;хабар&quot;- &quot;не хабар&quot;, хочете брати &quot;подяки&quot; будь-ласка беріть ліцензію на приватну медичну практику, або йдіть у приватну лікарню (тільки хто ж вас туди візьме?), а то привикли - отримувати зарплату з держбюджету і дерти з людей гроші собі в карман...
05 Травня 2016, 18:22
І В ЯКУ ЄВРОПУ ВИ ХОЧЕТЕ ВЛІЗТИ ЛЮДИ.СИДІТЬ З СВОЇМ БІДНЕНЬКИМ СЛОВНИКОВИМ ЗАПАСОМ І НЕ ВИСОВУЙТЕСЬ .КОМЕНТАТОРИ НІ НА ЩО БІЛЬШЕ НЕ ЗДАТНІ .МОЖЕ І ВАМ НЕ ЗВПЛАТЯТЬ.ВСЕ ПОПЕРЕДУ УБОГІ.
05 Травня 2016, 18:33
Цікаво, хтось зрозумів коментар, цієї панянки з багатенним словниковим запасом? Чи це так, ляпнула аби ляпнути?
05 Травня 2016, 18:34
Я щось не бачу під лікарнею дорогих іномарок як в Луцьку кому ж ви даєте хабарі брехуни і склочники
05 Травня 2016, 18:53
Як ні? А Самойліч на чому їздить? А Моргун хату за що поставив, а піськін-врач Шевчук на чому катається, Сегеда чим їздить? Продовжувати? Засліпило? Канєшно, то не Луцьк і машини не такі дорогі але є!
05 Травня 2016, 19:02
щоб зрозуміти .треба мати чим розуміти
05 Травня 2016, 19:04
ВСамойліча зять в ШТАТАХ.
05 Травня 2016, 19:22
І шо як в штатах? він йому тут машину купив?))) БРЄД!!!
05 Травня 2016, 19:29
А Радзій яку вілу у ЛУЦЬКУ яку має Державну машину в 2011 році розбив списали ЗАБУЛи.Памятаєм.
05 Травня 2016, 19:30
петеушники рівняють себе до лікарів.нікчемна держава
05 Травня 2016, 19:33
Да, розбив, машина відносно нова була, але з Музикою вась-вась і списали. Пяний був. Біля зеленого гаю розбив. Тепер на Дубищах в амбулаторії вікна ставив Редзія племінник - там бабла відмили нємєрєно. Хто за то понесе наказаніє? і шо то таке - главрач, голова райради живуть в Луцьку? то може хай район буде луцькім?
05 Травня 2016, 19:51
українці з такою НЕНАВИСТЮ ОДИН ДО ОДНОГО .МИ ЗНИЩИМО СЕБЕ БЕЗ ВОРОГІВ
05 Травня 2016, 19:57
Хіба ми украінці.Ми скоро в в школах евріт вивчати будем
05 Травня 2016, 20:07
......яна закінчила Сорбону....Рожищенський зооветеринарний технікум,хоча.....вона має рацію.Моргун,начмед-будьто уролог,також закінчив цей юнівер.
05 Травня 2016, 20:09
Я рахую так, треба і нам (паціентам) мати свою позицію! Пропоную Всіх звільнити (хабарників а там їх 90%) і набрати нормальних, честних і головне адекватних лікарів! А цією бандою з нашої лікарні нехай прокуратура, міліція, СБУ займається! Це вже просто піпец!!! ДІСТАЛО!!!!! Пишемо колективно!!!
05 Травня 2016, 20:27
Муляє очі машина Шевчука!? Тоді пи...дуйте до Сябрука,який їздить на ВМW X-5.Але він це авто заробив своїм розумом а не язиком.Там вам ,ґандонам роззують очі.Шевчук і Хомич,декілька років тому,реально врятували життя,і моїй жінці,і дитині.Неблагодарні гімнюки,тільки можуть,щось шмаркати тут про лікарів!!! Якого біса йдете у лікарню!? Лікуйтеся у знахарів.Ідеальних людей не буває! Старші лікарі вчилися не за сало!Це,справді фахівці.Але система змушує їх бути пристосованими до сьогодення,до злиднів.Муляє очі авто Сегеди? Вали тоді до Шворака!До Сосновської! Там тебе &quot;полікують&quot;!!!Неподобаються рожищенські лікарі? Маршрутка - 200 гривень за &quot;добрий день&quot;- і &quot;Благомед&quot; вас спасе.Перед тим,як шукати у когось соломинку у оці,висуньте колоди із своїх .
05 Травня 2016, 20:35
Завтра тебе привезуть у лікарню з переломаною ногою і щелепою - покличеш СБУ,прокуратуру і поліцію,хоча для тебе обмеженого,це все ще міліція,от вони тобі це все до купи і складуть. ....авже ж,колишні мєнти по щелепах,ще кращі фахівці,ніж Козак.А по нирках,так ніякий Басалик не зрівняється.
05 Травня 2016, 20:35
Ти може у клініку ШЕРІТЕ предложиш. тільки оплати туди іназад.ДОВОЛЬНИЙ.
05 Травня 2016, 20:36
Для початку потрібно з міліцією, прокуратурою розібратися.
05 Травня 2016, 20:41
підтримую 100 відсотково.
05 Травня 2016, 21:38
за ВСЕ В ЦЬОМУ ЖИТТІ потрібно платити.от і платимо.ви що шановні медики в тому числі.коли на виборах за провладні партії голоси підтасовуєте чи по 100 гривень берете за голосування за потрібного кандидата вони ці партії та кандидати вам потім зар.платню набавляти за це будуть?ні рідненькі,в цихшахраїв вибори це звичайний бізнес.вклали рубель вийняти потрібно два.І поки будемо не головою а д....ю думати доти будемо жити в тій самій д...і. І НЕ ТІЛЬКІ МИ АЛЕ ЙДІТИ ТА ВНУКІ НАШІ ТАКОЖ!
05 Травня 2016, 21:40
Пащека у твоєї дружини.Щоб хаяти лікарню,роззуй очі на свою сім'ю.Кондом!
05 Травня 2016, 21:56
ведем дальше дискусію
05 Травня 2016, 21:59
Всі ми мудрі, коли не припекло. А якщо щось не так ( особливо серед ночі ), то і з ліжка тих &quot;хабарників&quot; не соромитесь підняти. Їдьте до Луцька, якщо доїдете, якщо Вас там, взагалі, хтось до обіду подивиться, то добре. По-вашому, якщо лікар, то має в дранті і на велосипеді їздити, а &quot;безробіті&quot;, які по 3 рази на тиждень перетинають кордон, то мають користуватися і субсидіями, і не сплачувати податки, і будинки -вілли, і п'яними не бояться їздити. Чому про це ніхто не ставить питання. Але саме такі &quot;громадяни&quot; найбільше і &quot;борються&quot; за порядок у державі.
05 Травня 2016, 22:05
і найбільше дзявкають
05 Травня 2016, 22:18
Цікаво, а хто входить у тих 10% нормальних лікарів?????
05 Травня 2016, 23:09
Антон, нормальні це не ті що не беруть, беруть усі, а ті що вилічать, нормально подивляться і докумекають як лічити, такому не шкода й дати пару гривнів, а є інакші які і візьмуть, потім загроблять, а потім скажуть: ну помилився, ну з ким не буває.
05 Травня 2016, 23:26
В поліклініці справді бардак! Приходив з вагітною дружиною у жіночу консультацію.Зранку на прийомі один Семенюк.Ендокринолога ніколи на роботі нема.Терапевта нема.Нас угараздило стати на облік до Саган.Вона і її медсестра приходять після дев'ятої години.Вінська,зав поліклінікою,все це знає і їх кришує,бо вони її платять.А той робить за їх,як пацан.Потратили цілий день і знервувалися.Нагнати треба половину а остальним дати нормальну зарплату
05 Травня 2016, 23:37
виплатіть людям гроші
05 Травня 2016, 23:38
Самий прикол завідуючий Солодуха .Йому робили операцію на грижу в вихідний день лікарі з обласної лікарні.Він так рвався до роботи що навіть лікарняного не брав.Сидів дома а щитався на роботі.Редзій прикрив.
05 Травня 2016, 23:50
Оце так НОВИНА !!! Саме по темі !!!!! ))) Брєд рябої кобили )))).............
05 Травня 2016, 23:54
пишіть свої новини з фотками
06 Травня 2016, 00:03
що буде робити влада як збунтуються вчителі
06 Травня 2016, 00:19
влада нічого робити не буде. знову гарно і красиво розкаже, як медикам на зборах і кінець.
06 Травня 2016, 00:35
9848964
06 Травня 2016, 00:39
А ти буряк бачу широк ий спеціаліст.Тільки мабуть звільнений і ображений.Візьми граблі і мітлу і вийди поприбирай у місті.Чи слабо? Ато тільки п.....ш !
06 Травня 2016, 00:40
Забули як зарплату одержували цеглою ,рукавицями,меблями,сиром.маслом....
06 Травня 2016, 00:46
І не соромно писати такі&quot;щирі коментарі&quot;
06 Травня 2016, 01:40
Да.....із Солодухою,це вищий пілотаж.Дома сидів.Лікарняного немав.Зарплату получив.На зборах в рот води набрав.Зарплату ,як і решта завідуючих,получив усю.<br/>Оберіть Білецького головним лікарем.Він порядок наведе за сутки!
06 Травня 2016, 01:52
А ти побачиш,що Бог почує твої прохання і дасть тобі таку &quot;шикарну&quot; машину,як в Самойліча О.І. і ще крепше здоров'я. От потішишся!Тоді зможеш і обзиватись,але ніхто не обідиться!Яка ж ти мерзода!
06 Травня 2016, 02:10
розберіться між собою хірурги бо апендицит не можете вирізати
06 Травня 2016, 02:23
Рожищани, медики зібралися, шоб їм оплатили всього-навсього згідно законодавства їх зароблені гроші! Ви такі грамотні всі шо аж нікуди. Пише гадості той хто в Рожищі може й не лікується,а в область їде- бабки платить там всім підряд .А за все населення ви подумали? Тут старі люди лежать і лікуються і хабарів не вимагають від них, бо вони не мають з чого й подякувати. І ще тих лікарів не за шо всі мають.<br/>Чого ж ви всі такі грамотні кричите, щоб закрити ту лікарню? чи ви думаєте що комусь потрібні без знайомства у області???? хто стикався хоч раз-той зрозуміє,шо нікому ви не потрібні, якщо не помажете. І в вашому Луцку покажеш-шо є гроші, то й лікувати будуть. А покажиш, шо бідний-навіть не підійдеш.Так шо маєте свою райлікарню- підтримайте її, а не пишите гадості. <br/><br/>до 321: якшо отримували зарплату в 90роках цеглою...то не означає шо в 21 ст.вони повинні отримувати мізер. Схаменіться люди! не судіть-і судимі не будите. <br/>до 666666:<br/>цікаво чому мають бунтувати вчителі? шо-на них тримається освіта? оці то точно не вчать дітей тількі бабки в школі на ремонт і різні нужди стягують., а міністерство освіти й далі виділяє фінансування щороку на ремонти щоб ділити бабки.А хочте шоб діти ваші шось знали то найміть собі цю ж саму вчительку ,плати їй нормально-то вона тоді &quot;добре&quot; навчить. То це нормально? вони ж не сплачують податок то оце є беспрєдєл. Так шо, за освіту в нас треба братись ще більше ніж за медиків. А такий бунт вчинив би з нас кожний
06 Травня 2016, 02:29
Не плюйте в колодязь, з якого будете пити воду.
06 Травня 2016, 02:51
споквйної ночі
06 Травня 2016, 08:55
Цей колодязь вже давно запльований і ніхто воду з його не п'є. Його треба радикально почистити, може щось і буде толкове.
06 Травня 2016, 11:00
Чого ви взялися за лікарів слабо мислимо вони хочуть отримати своі зароблені гроші -це іх право.Ви дівіться ,що наробила наша (ЄВРОПЕЙСЬКА) система-реформи.Що хотіли те й отримали.Треба привикать до ЄВРОПИ,А як ви думали.
06 Травня 2016, 15:28
Бач, як завили, бо їм не всю зарплату виплатили. Дорожникам боргують ще з січня місяця, але хлопці ходять на роботу, а тут, &quot;еліта нації&quot;, довбані бюджетники, страйком погрожують. Хай страйкують, нехай! Циніки. Ще одна така ж сама каста є педагоги. Вони теж себе царями мнять. Їх усіх - що медиків, що освітян треба в першу чергу ПРОЛЮСТРУВАТИ. Вони завжди каламутять води, ще жодна влада їм не догодила, продажні шлюхи!
06 Травня 2016, 16:09
Хто на що вчився.Не дав бог ума,от і є доро жником довбаним з лопатою вруках такі й дороги маємо.Шини збирай й на майдан вези.Зарплату одержиш за січень
06 Травня 2016, 16:57
Ти не лонух, ти олух.
06 Травня 2016, 18:33
Всі так гарно заговорили лікарі каву п&quot;ють пів дня.Дорогенькі, а наші інші державні установи в місті так активно &quot;працюють&quot;, як не кава , то на город поїхали, як не відгул, то обід по три години на день, то відпросились в кінці дня. А ти сиди чекай поки надумає прийти на своє місце роботи, а як прийде бо буде по телефону кума, брата, свата , чи сусіда обговорювати .А ви на лікарню ще маєте щось проти? Вже б помовчали.<br/>Нема в вас ні вдячності ні совість.<br/>Як на роботу викликати в будь-який час доби, то це їх робота, а як заробітну плату виплатити , то нема за що платити. Я б на вас подивилась , якби вас викликали в 3 часа ночі, бо температура до 37 підскочила, але ти приїдь, і неважливо чи вихідний чи Пасха, чи Різдво.<br/>Але звичайно.. вони в нас погані і нічого не роблять,... <br/>А за &quot;хабарі&quot; чи як ви кажете &quot; подяки&quot; ви ж самі і навчили. Не робіть фальшивих лікарняних., не просіть щоб вам допомогли посидіти вдома тиждень другий, не плачте в кабінетах поможіть , а я вже розрахуюсь. Самі станьте чесними.А тоді осуджуйте інших. <br/>Ставитесь до тих лікарів , як до своїх рабів, і хочете, щоб і заробітної плати не мали.<br/> В нас в лікарні обслуговування не ідеальне, але воно є, і вам надають першу допомогу, навіть якщо і направлять на Луцьк, це інколи і краще.. можливо лікар з цим не стикався і не хоче нашкодити , а не просто аби вас здихатись , бо хоче піти кави попити.
06 Травня 2016, 19:59
Це Музика вже 10 той рік так інтереси громади представляє, все влаштовує всіх в районі. Мабуть він цей район до кінця роздерибанить. ...
06 Травня 2016, 20:04
Ця стаття про лікарню, тому тематично ведеться мова не про інші держ.установи.<br/>Вдячність є. Але в нашій лікарні не ложка дьогтю на бочку меду, а зовсім навпаки, тому й репутація така паскудна.<br/>Коли вони йшли вчитись вони знали яку вибирали професію, знали всі плюси й мінуси, 3 часа ночі, зате вдень працюють тільки до двох, а дехто й меньше.<br/>Наші врачі роблять все що можуть, чи роблять як можуть, просто не всім дано.<br/>Я хочу, щоб хороші лікарі і медсестри мали хорошу зарплату, щоб лікарі хотіли стати класними спеціалістами, але я не хочу, щоб ВСІ хто там в поліклініці-лікарня зібрався, скільки них там 200? 300?, за рахунок бюджету мали високу зарплату, мають залишитись тільки фахівці і вони повинні почати отримувати високу зарплату.<br/>Якраз великі претензії по обслуговуванню, то карточка пропала, то врач не приймає - відійшов, то медсестри немає в реєстратурі. А на Луцьк вибити направлення це пройти всі круги чистилища, спочатку заставлять зробити всі аналізи, а потім як приїздиш в Луцьк робиш їх ще раз &quot;бо у вас в Рожищах там з потолка пишуть&quot;.
06 Травня 2016, 20:14
&lt;p&gt;Ти якийсь, 123, мабуть зальотний - Музика вже третю каденцію їздить з Луцька на роботу в Рожище службовим авто на казеному бензині. Це вже більше, ніж десять років. Ну і де ця Самооборона???&lt;/p&gt;
06 Травня 2016, 20:31
Це зарплату хочуть ті лікарі які працюють в гінекології? Ви що люди! та за простий огляд 100 грн ,а вагітна мусить здати 60 грн ( на кабінет) я вже не говорю про те як пацієнт повинен терпляче чекати поки в 10 год відчинять двері і з них піде запах кави і ще на перекур обов'язково з періодичністю 30 хвилин. достойним лікаря повинна бути достойна зарплата але в рожищенські лікарні їх одиниці .а взагалі треба міняти головного лікаря якщо не може керувати колективом.а музиці я сміттєві бака би привезла до районної ради а потім в нашу лікарню безкоштовно підлітками.
06 Травня 2016, 20:58
Про що дискусія, лікарі, вчителі та всі бюджетники в районі як на роботу потрапили? Тільки через хабар Радзію, Войтовичу, Клімчучці, Ціось, Музиці, Масалову, Горбачу, Савчуку, та іншим представникам району, і як тепер їх скоротити, як можна мати спеціалістів коли на роботу брали за іншими критеріями. Це повністю корумпована система, яку жодна реформа не змінить, якщо ми самі цього не зробимо. Слава Україні.
06 Травня 2016, 21:54
За 100 гр. за прийом, то ти сама винувата, що давала. Може ти сплутала з Луцьком? На кабінет здають добровільно.Вони за ці гроші зробили ремонт. Сама бачила декілька днів тому.А от, що дві сучки на перекури ходять, через півгодини, деколи напівп'яні,то це правда. Нехай оставлять там одного лікаря і дадуть йому зарплату за двох. У його завжди тьма пацієнток.
06 Травня 2016, 22:18
Якщо дала гроші, тільки за прийом, то сама виновата. Це не часний кабінет. Але це похоже на брехню. То що там нема порядку і починають приймати, чуть не в 10 годині,то це правда.
06 Травня 2016, 22:49
Нехай Трофімчучка менше ходить по жіночій консультації
06 Травня 2016, 23:57
І скільки ж їх фахівців має бути ? Хто ?
07 Травня 2016, 00:50
Співчуваю медичним працівникам лікарні. 8-9 років навчатися, 5-7 років стажуватися , щоб бути спеціалістом за 2300 грн...? (середня заробітна плата по району).<br/>ДОВІДКА на швидкій середня заробітна плата 5000 грн. Держава фінансує на один виклик 35 грн, а лікування протягом дня в стаціонарі - 5 грн --- є різниця???<br/>Поки медики мовчатимуть - нічого не матимуть
07 Травня 2016, 01:00
А скільки ФАХІВЕЦЬ хоче заробляти? В два рази більше ніж зараз? Тоді числитись має в два рази меньше. нехай звільнять медсестр які сидять під боком в кожного лікаря і які тільки карточку заповняють (як на мою думку має бути тільки в травматолого і хірурга, ну може ще в стоматолога) і дадуть їхні зарплати лікарям, за союзу всі доктора самі писали і нічого, терапевтів в нас скільки пять чи шість? і все одно всі до Пашкова біжать. Залиште одного-двох, але щоб людей приймали до 5-и і збільшіть зарплату. Інтернет-сайт лікарні де люди могли б ділитись своїми враженнями про того чи іншого лікаря. Лікарня це ж велике підприємство, на якому має реалізуватись якесь завдання, а в нас виходить є підприємство, є завдання, немає контролю за виконанням завдання, тобто ніхто не знає лічить той врач чи просто штампує кожному антибіотики і потім люди біжать до інших переліковуватись.
07 Травня 2016, 01:57
А раніше медсестер не було - ви так вважаєте? І чи ви реально знаєте сестринську зарплату?
07 Травня 2016, 02:18
Так сталось, що не знаю ні сестринської зарплати, ні лікарської, хотів би взнати.
07 Травня 2016, 03:04
&lt;p&gt;Якби ту п@здьош зібрати і в реактор помістити , моглиб день і ніч район світити. Язиком чесати не мішки ворочати . В себе під носом шмаркачі і слюні підітріть потім в церкву сходіть хто до ВЕЛИКОДНЯ не встиг. А тоді робіть кожен свою роботу ДОБРЕ, ПРАВИЛЬНО В ІМ&amp;#39;Я УКРАЇНИ і все буде. А судилище лишіть БОГУ.&lt;/p&gt;
07 Травня 2016, 14:31
&lt;p&gt;якому муляють очі автомобілі рожищенських лікарів - будеш у&amp;nbsp;Луцьку,заглянь у двір обласної лікарні. Побачиш,які там стоять &amp;quot;запорожці&amp;quot;,&amp;quot;ниви&amp;quot; і &amp;quot;москвічи&amp;quot;.Потім,зайдеш купиш карточку,проплатиш всі аналізи,&amp;quot;безкоштовну&amp;quot; томографію і за третім разом попадеш на прийом,якщо матимиш ще бажання і силу.&lt;/p&gt;
07 Травня 2016, 14:37
&quot; Ви що люди! та за простий огляд 100 грн&quot;. Маруся,огляд у гінекологів не простий..... може ти була у місцевого сантехніка? То ти йому ще й не доплатила.На другий раз не жмись.
07 Травня 2016, 16:02
В освіті ще краще: там викладачі взагалі за дипломні роботи просять купити ноут-бука і принтера! То орхідею під колір ремонту, то крісло їй в кабінет! А добровільні внески на училеще в районі -500грн!
07 Травня 2016, 16:51
Шановні, хватить дискусій! Таке враження, що одні одних поз'їдали б! Якби зароблені кошти, обов'язковий платіж-до речі, не виплатили кожному з Вас, Ви б також перше, щоб Ви зробили-побігли б у бухгалтерію почути пояснення, вимагаючи зароблені гроші. І це зробив би кожен. Так і медики, коли їм не виплатили обов'язкового платежу, всього-навсього вимагають свої кошти.Причому, у важкий час для всіх. <br/>А враховуючи коментар &quot;Панаса Мирного&quot; про роки навчання і стажування лікарів і їх смішну зарплатню, то хочеться низько вклонитись людям, які стараються допомогти іншим. Коли-зовсім безкоштовно, коли-хто й подякує своєму лікарю, якщо порахує за потрібне. Але ж з Вас ніхто нічого не вимагає! Так що- будьте добріші!!!
07 Травня 2016, 23:25
Багато з чим можна погодитись.шкандибае якість медобслуговування,про те паціенти не теж не завжди ввічлий контингент.та багато від лікаря не залежить,всі питання до адміністраціі. до системи в якій ми погрузли.а те що заробили не дивлячись на машини і т.п.виплатити треба і вчасно.бо на той мізер лікарі живуть.та часу нема назаробітки закордоном тому і беруть хабарі .та якшо всі такі в лікарні нездари -всі до луцька.і ще ,подивіться на черги біля кабінетів і кількість принятих паціентів.і оплата це ж просто приниження. але ще нетак.а коли ідете по цивільних справах по інших установах там вас дуже з хлібом сіллю приймають,а зарплатня в двічі в них більша.але ми щирі українці.бруду на всіх вистачить.ідемо в европу через ....
08 Травня 2016, 02:44
Дуже багато мови про лікарів!!! Але медсестрам та іншим теж не виплатили зарплату!!! Чи може в них теж кишені від хабарів рвуця??? А на роботу їздять ровероа щоб &quot;не спалили&quot;? З приводу всього іншого, всі помиляються!!! Спочатку подивіться на себе!!! Якщо ви встали не з тієк ноги і прийшли в лікарню і вам якось не так відповіли чи оглянули то не треба потім на когось нарікати!!! ПИЙТЕ ВАЛЕРІАНКУ!!!
09 Травня 2016, 23:24
Перечитала ще раз всі ваші коментарі, шановні, і виникло бажання висловитися: - відносно машини Самойліча - не дай вам,Господи, його здоров&quot;я і такої машини; - щодо вікон у Дубищенській амбулаторії - Редзій має до них таке відношення як і ми з вами (амбулоаторія не відноситься до лікарні); - щодо Моргуна - так, в юності закінчив наш технікум, то й що? Після того закінчив Львівський медичний університет,лікар. І хіба всі,хто закінчив зооветеринарний технікум - нікчемні люди? Соромтесь таких висловлювань! ; - щодо Солодухи - яке відношення має питаннЯ заробітної плати жо його лікарняного? Вам не однаково - був він на лікарняному чи ні? І ще багато чого можна написати... Однак, земляки, коли &quot;припече&quot; - з0вертатися будете в першу чергу до тих же Солодухи, Моргуна, Шевчука, Сегеди, одним словом у райлкарню. Тож давайте не плюватися злобою і ненавистю.
10 Травня 2016, 00:05
Поповоду гінекології я зтобою згодна.
10 Травня 2016, 04:04
Раз за Солодуху пишуть, значить був дим. За Моргуна, також мабуть є що казати.
10 Травня 2016, 15:38
ВИ про Білецького серйозно? Таких людей до влади допускати не можна. Він людей за людей не має.На лобі стерво написано.
10 Травня 2016, 20:23
До чого тут &quot;дим&quot; - не розумію. Люди, ви вдумайтесь, що ви коментуєте. Медпрацівники вимагають всього лише те, що належить їм по закону, а ви напали всім світом і поливаєте болотом. А може б ви так про владу висловились, яка поставила усіх нас на коліна? Слабо?
10 Травня 2016, 23:34
Про клятву Гіпократа згадували - так згадайте, що в часи Гіпократа професія лікаря була однією з найпрестижніших і лікарі були одними із найзаможніших громадян. Тепер лікар отримує не зарплатню, а якесь знущання, і всі стараються їх облити брудом. Для порівняння - з/п в охоронця в Новій Лінії 2500 грн/міс., так само і в лікаря. Але лікар відповідає за життя та здоров'я людей, приймає в день 30-50 пацієнтів, йому виїдять за день душу отакі от як ви. І за ці гроші він має вам дякувати і поклонятися усім? <br/>Про машини згадували - не смішіть. Гляньте які машини в базарників, які взагалі освіти не мають.
11 Травня 2016, 23:08
спитайте її як вона Хомичу від Луціхі з почти,за лікування подяку передавала. Блювала від коньяку дальше як бачила, потом откупляла їй все. А фулі? Наша Галя така балувана.!
11 Травня 2016, 23:21
Медецина повина бути платна, ато лежнів лікуємо. Зайшов в кабінет 300 гривень, виклик каретки 1000 гривень. На водяру і сегарети є, а от на лікарство нема. По менше того пополізму лікарі роботу роблять і гроші за неї беруть. Кому насрать на своє здоровя то нехай дохне. Щодо власті то наша Гайворовська куди комісар туди вона.Можна ту власть в АТО відправлять і дурні від них не слухать. Редзій доречі за авто платить,а от чи платить Дулюк за розбите не відомо. У владі проблеми у її популізмі і пянстві й бажані нічого не робити. Лікар ж просто беруть за послуги а безплатно вони хіба йодом сеточку Вам повині робити.
11 Травня 2016, 23:39
Є у Рожищах справжні лікарі-роботяги. Їм шана і подяка за їхню роботу. А кому не подобається обслуговування у Рожищах, їдьте у Луцьк, або у Київ. Там вас обдируть до трусів і х... кому пожаліїтесь.
12 Травня 2016, 11:40
А скільки вже водіїв лікарнянських будуть ловити нетверезих. Редзій на що дивиться?
28/03/2024 Четвер
28.03.2024