«Кубані» на часі: чи продовжать оренду підприємцю?

02 Травня 2016, 10:00
1772

Публікація в Район.Рожище «Рожищенські Кубані: господарство без господаря?!.» наробила чимало галасу та викликала жваве, здебільшого негативне, обговорення в коментарях.

Люди були незадоволені результатами орендування ставка. Так само, видавалося, була налаштована і міська рада.

До питання продовження оренди рожищенських «Кубань» повернулися на сьомій, черговій сесії міськради. Однак все це виглядало дивно.

Депутатський корпус розділився на два табори. Одні підтримували орендаря, місцевого підприємця Петра Дмитрука, інші не хотіли голосувати.  Головне питання: чому оренда водного плеса приносить так мало прибутку в міський бюджет – аж 222 гривні? В принципі, деякі обранці громади були не проти продовжити оренду для розмноження та вилову риби, але за умови збільшення орендної плати водного плеса, щоб ця справа нарешті приносила дохід місту. 

Дещо підганяв обранців до дії і міський голова: Натомість депутат Олександр Дулюк запропонував викликати на наступну сесію орендаря і таки спитати його, чи має намір він дотриматися на цей раз умов договору — в плані догляду за наданою йому в оренду водоймою та територією навколо неї. (Про те, на що за останні роки перетворилися Кубані з місця масового відпочинку рожищан, Район.Рожище вже писав.)  Однак міський голова зауважив, що міська рада не місце для переговорів. Її справа – приймати рішення.

«Шановні депутати! То ми будемо продовжувати оренду чи ні? Ми або продовжуємо і голосуємо, або не голосуємо!», - констатував В’ячеслав Поліщук, Рожищенський міський голова.

Поспіх у прийнятті такого важливого рішення на депутатів не вплинув. І голосування показало, що лише 5 обранців проголосувало – "за", 8 дипломатично утрималися, решта проголосувала "проти".

Свої пропозиції висловив депутат Олександр Дулюк: мовляв якщо продовжувати оренду, то для початку варто провести «виховну годину» з орендарем.

«Все одно, з орендарем треба поговорити. Якщо ми збираємося пролонгувати договір, то маємо поставити умови суворого його дотримання. Маємо знати, чи збирається він облаштувати місця для відпочинку та риболовлі», - констатував обранець громади.

Втім, ідея сподобалась не всім, а якщо врахувати, що рішення не прийняли, то питання планують розглянути на земельній комісії й лише тоді повторно — на наступній сесії міськради.

Тож питання по «Кубанях» все ще відкрите. Далі буде…

Коментарі
02 Травня 2016, 14:55
поіменно хто голосував за
03 Травня 2016, 14:22
А дійсно, де можна взнати взнати хто як голосував? Дякую.
03 Травня 2016, 15:09
Можна попросити протокол голосування в міській раді.
03 Травня 2016, 16:34
Поіменне голосування можна переглянути на сайті міської ради
04 Травня 2016, 11:56
Чому і за які " ЗАСЛУГИ "аренда водойми для пана Дмитрука 222гр.,коли за аренду водойми для розведення і вилову риби орендарі платять десятки тисяч ?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024