У міськраді роз'яснили про нинішню процедуру реєстрації місця проживання

01 Травня 2016, 14:00
11121

У зв’язку з набранням чинності окремих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг», з 4 квітня в Україні змінилася система реєстрації місця проживання.

Відповідно до закону, органом реєстрації визначено виконавчий орган сільської, селищної або міської ради, сільського голову (у разі, якщо відповідно до закону виконавчий орган сільської ради не утворено), інформує Рожищенська мерія на Фейсбуку. 

Штампи до паспортів громадянина України проставлятимуть органи реєстрації, за винятком випадків відновлення втрачених документів та оформлення першого паспорта громадянина України.

Загальна процедура та вимоги щодо переліку документів, які необхідні для реєстрації, суттєво не змінилися.

1. Для реєстрації місця проживання фізичних осіб в Україні особа подає такі документи:
- заява про реєстрацію місця проживання (особа яка досягла 14-річного віку заяву подає особисто);
- документ, до якого вносяться відомості про місце проживання (паспорт, посвідка);
- квитанція про сплату державного мита, або документ про звільнення від його сплати;
- талон зняття з реєстрації місця проживання в Україні. Картка реєстрації особи або будинкова книга (при зміні місця проживання в межах територіальної одиниці);
- документи, що підтверджують право на проживання в житлі (свідоцтво про право власності, договір купівлі-продажу, дарування, міни тощо). У разі відсутності зазначених документів (чи особа не є єдиним власником) реєстрація здійснюється за згодою власника/співвласників житла;
- будинкова книга;
- військовий квиток або посвідчення про прописку (для осіб віком від 17 до 60 річного віку) з позначками військових комісаріатів відповідно про зняття з військового обліку (при знятті з реєстрації місця проживання) або про прийняття на військовий обліку (при реєстрації місця проживання);
- свідоцтво про народження (якщо реєструється місце проживання дитини, яка не досягла 16-річного віку);
- заява про зняття особи з реєстрації місця проживання (у разі здійснення реєстрації місця проживання з одночасним зняттям з реєстрації попереднього місця проживання).

2. Для реєстрації дітей віком до 14-ти років при проживанні батьків за різними адресами необхідні:
- заява (того з батьків до кого реєструється місце проживання дитини);
- письмова згода другого з батьків,
- довідка адресно-довідкового підрозділу територіального органу ДМС України за місцем реєстрації другого з батьків про те, що дитина не зареєстрована разом з ним,
- документ, до якого вносяться відомості про реєстрацію дитини (будинкова книга або картка реєстрації).
У випадку подання заяви законним представником особи варто подати документ, що посвідчує особу законного представника та документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника (крім випадків, коли законними представниками є батьки (усиновлювачі)).
У випадку порушення термінів подання документів відповідно до чинного законодавства громадяни притягуються до адміністративної відповідальності.

3. Для зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб в Україні необхідно подати:
- заяву про зняття з реєстрації місця проживання (особа яка досягла 14-річного віку заяву подає особисто).
- документ, до якого вносяться відомості про зняття з реєстрації місця проживання (паспорт, посвідка).
- картку реєстрації особи або будинкову книга.
- військовий квиток або посвідчення про прописку (для осіб віком від 17 до 60 річного віку) з позначками військових комісаріатів відповідно про зняття з військового обліку (при знятті з реєстрації місця проживання) або про прийняття на військовий обліку (при реєстрації місця проживання).
- свідоцтво про народження або свідоцтво про належність до громадянства України (якщо знімається з реєстрації місця проживання дитина, яка не досягла 16-річного віку).


4. Для зняття з реєстрації дітей віком до 14-ти років при проживанні батьків за різними адресами необхідні:
- заява встановленого зразка (того з батьків, з ким знімається з реєстрації місця проживання дитина);
- письмова згода другого з батьків.
Зняття з реєстрації здійснюється власником (співвласником) відповідно до судового рішення, що набрало законної сили, про позбавлення права власності на житлове приміщення або права користування житловим приміщенням, про виселення, про визнання особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою.
Зняття у випадку смерті особи - на підставі свідоцтва про смерть чи документа про смерть, виданого компетентним органом іноземної держави, легалізованого в установленому порядку.

Іноземці та особи без громадянства можуть бути зняті з реєстрації місця проживання у зв'язку з припиненням підстав для перебування на території України (закінчення строку дії посвідки на тимчасове проживання, скасування посвідки на тимчасове проживання чи посвідки на постійне проживання в Україні).


Чинним законодавством передбачено й інші підстави для зняття з реєстрації місця проживання особи:
- закінчення строку дії договору оренди, найму, піднайму житлового приміщення,
- строку навчання у навчальному закладі (у разі реєстрації місця проживання в гуртожитку навчального закладу на час навчання),
- відчуження житла та інших визначених законодавством документів. 


Заяви та необхідні документи для отримання таких адмінпослуг приймаються у приміщенні Рожищенської міської ради на другому поверсі.
Графік прийому громадян:
вівторок, середа, четвер - з 9.00 по 13.00, з 14.00 по 16.00
Відповідальна особа: Медвєдєва Надія Павлівна
Для скорочення часових затрат рекомендуємо зібрати повний пакет документів та проплатити адміністративний збір в розмірі 11,71 грн за такими реквізитами:

Адміністративний збір – 11,71 грн
ОТРИМУВАЧ
ГУДКСУ у Волинській області 
МФО 803014
код ЄДРПОУ – 37986509
рахунок № 31411538700346
код платежу - 22090400

Коментарі
01 Травня 2016, 21:38
часто приходять аферисти з викраденими будинковими книгами та обслуговуются позачергово без показу відповідних документів.а коли приходить власник або співвласник то ця компанія та тарас яковлев посилае до суду або в міліцію
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024