За спалювання сміття та листя хочуть штрафувати

28 Квітня 2016, 17:36
3014

Під час сесії Рожищенської міської ради підсумовували місячник благоустрою. Відтак, депутат Тетяна Вінська зауважила, що не зважаючи на заборону екологів спалювати на своїх присадибних ділянках опале листя та сміття, мешканці приватного сектору все ж таки вдаються до таких дій.

«Давайте будемо щось з тими порушниками робити. Вони все рівно спалюють листя. Влаштуймо рейд – штрафи, це ж теж свого роду наповнення бюджету», - наголосила депутатка.

Однак, міська рада таких повноважень не має, але вони є у інших контролюючих органів.

«Ми ходили з таким рейдом коли стемніє. Але в будень – нікого не викрили. Щоб когось спіймати на гарячому, то треба йти у вихідний день, коли всі працюють біля хати. Штрафувати за спалювання сміття і листя ми вже думали, але не маємо такого права складати протокол. Це може робити поліція, працівники «Дільниці благоустрою» та екологи. Можна залучити їх до роботи. Вони будуть розглядатися як адмінпорушення, або можна їх направляти в екологію», - погодився Іван Лукасевич, заступник Рожищенського міського голови.

Коментарі
29 Квітня 2016, 13:28
Ну за спалювання сміття я згідний, а от куди подіти картоплиння наприклад, чи залишки гілля після обрізки дерев, листя, куди це все подіти? В посадку? Сусіду під забор, чи під міську раду? А от костри палити можна для шашлика?.... Це все абсурд. Одна електростанція чи меткомбінат за добу стільки шкідливих викидів робить, що опале листя чи траву 1000 років палити треба. Забороніть автомобілям їздити, курцям курити, піч топити, це також приносить шкоду.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром